Moje Arboretum

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Arboretum

Post »

Karolinko róże na drzewie po prostu mnie oczarowały. Nie wiem jak to zrobiłaś ale efekt jest olśniewający.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Karolinko wpadłam pooglądać Twój raj,,,,spaceruje tak sobie i widzę same kwitnące nic nie ma samych liści tylko wszystko kwiaty. ;:138
Piękny masz zakątek i kocham wpadać do Ciebie bo masz oazę spokoju. ;:oj
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Karolinko

Piękna ta Twoja wizytówka ;:138 ;:138 Aż zazdroszczę Ci tylu stokrotek. Bajecznie musi być u Ciebie wiosną. Piękna wisteria, złotokap i powojniki i cała reszta barwnego towarzystwa
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu jak zaczynałam bawić się w ogród, to sadziłam wszystko, zachłannie, byle nasadzić i byle szybko rosło i zarastało wolne miejsca :) sadziłam iglaki, krzewy wydarte gdzieś z rowu czy na skraju lasu...:D ale to szybkom urosło i okazało się ,ze mało miejsca na inne poznawane , ale piękne okazy kwitnące :) Więc stopniowo wycinałam , przycinałam albo wykopywałam i oddawałam córce. A sobie zaplanowałam tylko kwitnące okazy. W dodatku tak planuję żeby kwitło mi od b. wczesnej wiosny (oczary, wawrzynki, jasmin nagokw. kalina wonna, ciemierniki...) aż do później jesieni- hortensje...Astry0Marcinki, chryzantemy, no i drzewo--Perełkowiec--najpóźniej kwitnące drzewo, itp. Tak ,że mam może 2-3 m. przerwy i znowu kwitnienie...:) A to wyjątkowo cieszy moje skołatane i stare serce ;:306 Oczywiście mam też iglaki, ale po kątach, od strony sąsiadów, jako osłona...:D :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Karolinko ;:196 W ogrodzie tak sobie wszystko poukładałaś, że kwiatów masz sporo od
wczesnej wiosny do jesieni. ;:138
A z tym określeniem "skołatane i stare serce" to chyba trochę przesadziłaś. ;:306
:wit
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Krysiu masz rację jakie "skołatane i stare serce" ważne duchem ogród jak się patrzy, plany oj Karolinka Żyje się wiesz tylko po to by biec niech nie chwyci cię rdza znasz to Urszuli?

Jaśmin jakoś miałam dwa i nie chcą u mnie rosnąć, nie wiem co im zrobiłam, koło naszego domu były takie krzaczyska a kto ich tam w ogóle przycinał czy dokarmiał - pachniały, ławeczka ach...........
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

;:111
Ostatnie zdjęcie
Co to
:?:
;:111
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko czy te jednoroczne cynie itp. to siejesz na zasadzie: siała baba mak czy siejesz, pikujesz ? bo to pikowanie bo mi nie leży a widok takiego poletka to mnie nęci i jak żyć???????
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tara ojej dziewczyno, jakie pikowanie , w życiu :wink: robię rowek sieję , przykrywam i tyle :) W dodatku nasiona mam swoje. Nie odsiewam łuski czy jak to nazwać, nie oczyszczam , tylko sieję z resztkami kwiatów jak leci . Nie ma opcji żeby się nie udały . Jak wykopałam krzaczek i ziemia była miękka to zrobiłam <siała baba mak> potem motyczka podziabałam i też wyrosły :) są wspaniałe , bo dłuuugo kwitną-najdłuzej :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulap ostatnie drzewo to akacja :) też wykopaliśmy przy jakimś zarośniętym rowie i szybko urosła i pięknie kwitnie :) teraz rośnie na niej biała tawuła i pnie się bluszcz. Ale jej to nie przeszkadza, jest wyyysoka :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tara, IGNIS Tym skołatanym sercem to Was tak zaczepiam --jak widać ze skutkiem :;230
Ja powyżej pisałam o jaśminie nagokwiatowym, co kwitnie na zółto i o tej porze :) A te < stare> jaśminy to gdzieś chyba znikły, pamiętam jak cudnie pachniały i rosły byle gdzie. Już takich nie ma :( Ja mam jaśmin , nawet ładny pełny, ale nie pachnie. Córka ma pojedynczy i też nie pachnie--albo słabo :( A przecież rosły na ugorach . Miałam taki , ale ich się wtedy nie szanowało , to i ja wywaliłam :( a teraz zapłaciłam żeby mieć Obrazek

to jest jaśmin nagokwiatowy, kwitnie o tej porze i to on tak naprawdę , ma prawo nazywać się jaśmin

Obrazek
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Zaglądam,podglądam i wzdycham ;:oj złotokap jak z bajki,drzewa porośnięte kwieciem jak fantasy ;:215
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu-- róże na drzewie to prosta sprawa :) kupiłam ramblery( najpotężniej rosną ) i posadziłam przy starej usychającej jabłoni. Za 3 lata efekt widoczny na zdjęciach :) :wit
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiedziałam, wiedziałam, ze tak tylko mówisz ;:196 toć Ty okaz zdrowia a jedyną choroba która z którą się borykasz to rośliny, gdzie i co kupić i posadzić i tak trzymaj!
Jaśmin masz rację te nowe odmiany są piękne ale tego zapachu, uroku brak!
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miriam Judaszowca kupiłam dawno w wysyłkowej, malutkiego patyczka :) Długo czekałam aż zakwitnie, no i zakwitł , a teraz z roku na rok kwitnie i rośnie więcej i więcej , aż muszę przycinać , bo mam mało miejsca i muszę jeszcze inne pilnować. Glicynię , te przy tarasie kupiłam średnią , a czekałam tylko 3 lata na kwitnienie. A tę na drzewie kupiłam duzą kwitnącą--szybko obrosła jabłoń :) Złotokap też był średniej wielkości, czekałam z niecierpliwością ok 4 lata aż zakwitł, ale za to odwdzięcza się :lol: Dochodzę do wniosku,że warto czas od czasu wydać grosz na duży okaz i mieć radość :) Wiadomo--krzewuszki , tawuły, żylistki można nawet samemu z patyczków wyhodować bo szybko rosną i kwitną. Ale są okazy za które warto zapłacić i je mieć kwitnące. Przynajmniej ja tak uważam :) :wit
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”