Grażynko dziękuję

Lespedeza doskonale osłania kojec psa, kwitnac przy tym obficie. Pewnie, że są ładniejsze krzaczory, ale ....
Teraz widzę, że nie był to najgorszy pomysł z tym murkiem, ale po zimie mam nadzieję różyczki się odwdzięczą
Gorzatko dobry pomysł na tytuł wątku

... z widokiem przez okienko
Murek przyrośnie w kolejnym sezonie raczej, teraz już pora na jesienne porządki.
Agatko no niestety u mnie opcja cofnij niedostępna

To wszystko przez klawiszowe skróty chyba, coś tam mi się zaznaczy przez nieuwagę zacznę pisać w pośpiechu i nowy tekst wskakuje

a gdzie poprzedni ....
Moni, próbowałam, nie ma cofnij.
Różyczka niewysoka, taka ze 30-40 cm, podobnie szeroka, ciemne listki, umiarkowanie "zakolcowana"

To jest tegoroczny nabytek, ale kwitnie od czasu zakupu. Zaraz kolejne fotki.
Mariola 
w pokoju

dobre skojarzenie, jednak to jest takie ogródkowe ustrojstwo z otworami okiennymi, aaa taki miałam pomysł
Joluś dziękuję. Jak to padł hippis

kiedy, dlaczego, napisz proszę. Pojęcia nie mam jak się rozmnaża lespedezę , pamiętam jednak, że krzew nie był zbyt drogi.
Su dziękuję. Jak kupowałam lespedezę sprzedawca mówil, że kwitnie podobnie do wisterii .... jednak do tej to niestety jej daleko, choć kształt kwiatów
Aguniada nie planuję donic z kwitnącymi w okienkach, będą tu lampy solarne, aby nadać nieco klimatu wieczorem. Mam nadzieję na kwiaty róż w sezonie, z drugiej strony zakątek iglasto-trawiasty, więc jedyne kwitnace to będą wrzosy i trawy.
A swoją drogą są u mnie i donice na tarasach i przed domem, tyle tego podlewania
Tajeczko ona nie jest droga, może kilkanaście złotych ... Zaraz pokażę nowy kawałek rabatki i napiszę o kilku nabytkach.
Justynko dziękuję, już spokojniej nieco, ale do stabilizacji jeszcze trochę. Coraz pełniej robi sie w ogrodzie, choć ostatnio zrezygnowałam z niektórych roślinek, najpierw wyleciały dwie Hakuro

Poźniej nieco skalniakowych, część przesadziłam na skarpę wzniesioną, a to jeszcze nie koniec.
Jeśli o różyczkach mowimy, to jestem bardzo początkująca, ale sytuacja może się zmienić diametralnie od kolejnego sezonu. Mam calą zimę na czytanie o pielęgnacji ... rękawice spawalnicze już zakupiłam
Margoś było na pw

mam nadzieję, że sie podobała lista.
Marta wszelkie poszukiwania zakończone sukcesami

szczególnie zaś te w poszukiwaniu nowych miejsc pod nasadzenia
Muszę jednak zauważyć, że powierzchnia jakoś tak bardzo szybko się kończy. Postępowe fotki zaraz ...
Gosiu już za chwileczkę
Anetko tyle miłych słów

dziękuję

mam nadzieję, że ogród będzie dojrzalał, nabierał charakteru, tylko czy takiego o jakim myślę ... Mam nadzieję, że nie będzie potrzebane wysadzanie czegokolwiek.
Aga zapraszam do oglądania.
Ula bylam, napisalam, przyjechać najprawdopodoniej nie będę mogła, choć ... kto to wie