Majkowy zielony dom i .....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i .....

Post »

Ten piękny bladawiec idealnie wygląda na tle wieczorników :) udało Ci sie zrobić piękne zdjęcia różanym kwiatkom, u mnie podczas upału wyglądają fatalnie, nie nadają się do fotografowania.
Muszę dzisiaj przyłożyć nos do hortensji pnącej :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne róże, mi sie marzą pnące ale nie mam bardzo gdzie je posadzić.
Hortensja pnąca to kolejne cudo, które mnie zachwyca, moja to jeszcze mała pituńka.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Majeczko - wiesz jak u mnie z tym miejscem ;:224 wszystko pod płotami rośnie :roll:
Może nie powinnam była kupować takiej wrażliwej róży :roll:

Idę mordować mszyce :twisted:
Awatar użytkownika
bratek158
500p
500p
Od: 28 lis 2010, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wit
witaj
cudnie i kolorowo u Ciebie ;:108 ;:108
a co to za odmiana czeresni juz dojrzala moja jeszcze mocno zielona ;:132 ;:223
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Pojadłam czereśni popatrzyłam na śliczne róże i nawąchałam się goździków ,, szkoda że ja na swoje róże jeszcze muszę poczekać , znowu mi przemarzły ale odbiły i zakwitną później , teraz też pacną goździki i piwonie .. truskawki i poziomki jeszcze malutkie ale jak zaczną dojrzewać to będzie co jeść do samej zimy , szkoda że nie ma całorocznych czereśni ,,
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAJKA czy wiociokrzew Graham Thomas rzeczywiście tak pięknie pachnie jak gdzieś czytałam . Masz sie czym chwalić takie piekne kwitnące róże . Wiesz tak sie przygladałam Flamentanz i chyba Tosia ma ją również a nie Sympatię . Czy Twoje listki są takie błyszczące ,albo tak sie w słonku odbijają ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Elegantyne do twarzy z wieczornikiem :) Flammen dopiero rusza, ale jak będzie pełnia kwitnienia... festiwal kwiatów! Nie mogę się tego doczekać. A jesienią ląduje u mnie w ogrodzie.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Przepiękna ta Mery Rose :shock: a jak z chorobami u niej?

A co do gąsienniczek... niektóre to piękne motyle, ta Twoja pokazana to chyba jakaś rusałka... warto nim się coś zabije wiedzieć co to.... by nie ingerować bez potrzeby... warto i dla nic coś przeznaczyć w ogrodzie bo niedługo będziemy płakać że nie ma pięknych owadów... ale to cena naszych wypielęgnowanych ogródków...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Zdjęcia Elgantyne mogę oglądać bez końca.
Ależ ona cudna ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Majeczki coś ostatnio nie widać. Gdzieżeś ty ;:88
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witam wszystkich miłych gości. :wit
Myślałam że o mnie zapomnieliście a tu proszę tyle odwiedzin, zachwytów, pochwał i nawet troski (Wandziu ;:196 )Wszystkim bardzo dziękuję za poświęcony czas. ;:180
Różnie to w życiu bywa a długo by opowiadać więc lepiej odpowiem co nie co.
Majeczko zamiast płakać i palić najlepiej opryskaj dokładnie środkami: Confidor 200SL lub Basudin 25EC, przecież szkoda każdego krzaczka. :(
Basiu robię zdjęcia o różnych porach dnia ale wydaje mi się że najlepiej oddaje kolor w lekkim półcieniu. Zdjęcia wieczorkiem przekłamują zwłaszcza czerwienie. I co hortensja pachnie. :?:
Edyta na pnące to trzeba mieć miejsce, moje to są olbrzymy a za mało przeznaczyłam im miejsca i teraz muszę je co kilka dni podwiązywać żeby się nie czepiały. Na dużą hortensję musisz dość długo poczekać, moja ma 10 lat. ;:108
Aga zawsze możesz wymienić chorowitą na zdrowszy egzemplarz, pewnie znajdzie się jakiś chętny. Mszyc w tym roku multum. :evil:
Bratek ta czereśnia to Rivan najwcześniejsza i nawet smaczna, pierwszy raz miała tak dużo owoców czyli może jakieś 7-8 litrów. ;:108
Janko te róże to tylko początek, dużo jeszcze wcale nie zakwitła. Poziomki powoli dojrzewają ale nie będę miała w tym roku zbyt dużo, ot tyle żeby sobie podjeść. Na truskawki mam smak ale po nie to muszę wybrać się na targ. ;:108
Jadziu z tym wiciokrzewem to zrobiłam wielki błąd :oops: ale już naprawiłam. Na zdjęciu jest Wiciokrzew Browna 'Dropmore Scarlet', on pierwszy zakwitł. Wiciokrzew pomorski 'Graham Thomas' dopiero teraz rozkwita a rzeczywiście ślicznie pachnie rano i wieczorem. Niektórym różom listki się świecą, tym co tak mają, inne mają matowe. Zobaczymy z czasem jaką Tosia ma różę. :uszy
Asiu mimo że Flammentanz kwitnie raz to naprawdę warto ją mieć zwłaszcza jak ma się dużo miejsca. Eglantyne tak mniej więcej będzie posadzona bo ona jeszcze w doniczce. Czekam aż przekwitną irysy i cała rabatę przekopuję.
Ala nie wiem jak z chorobami u Mary Rose bo to jest nowość. Aż tak głupia to nie jestem żeby nie rozróżniać szkodników od motyli.
Aniu to prawda, jest cudna. ;:167
Wandziu jestem i coś nie coś napisałam. ;:196
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Piękna ta hortensja pnąca, szkoda że nie mam nigdzie cienia! :D
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Majka, powiem szczerze, ze przeszły mi przez głowę myśli, żeby tą różę wymienić... Zobaczę na spokojnie jak będzie rosła mi w tym sezonie, i pomyślę co z nią zrobić w przyszłym roku. Nie chcę zbyt pochopnie podejmować decyzji.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Flamentanz podziwiam na żywo u Neli i wiem,że jest nieziemska.Cieszę się,że kwitną Twoje nowe nabytki i to jak.
Nie mogę się napatrzyć na wiciokrzewy,łubiny i naparstnice.Wszystko u ciebie jest dorodne .
:;230 taką kolację to ja powinnam sobie serwować a nawet i obiad.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witam w ten parny wieczór. :wit
Adrian rzeczywiście szkoda bo ta hortensja kwitnie już dość długo i ciągle piękna.
Aga pochopnie nie podejmuje się żadnej decyzji, wszystko trzeba przemyśleć, a może zmężnieje i przestanie chorować.
Anka Flammentanz powoli się rozkręca ale do pełni piękna jeszcze troszkę trzeba poczekać, byle nie będzie zbyt często padać bo wtedy efekt jest gorszy /ona nie lubi deszczu/. Aniu wszystko łącznie z łubinami nękane przez mszyce i tej pełni nie ma. :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”