Działka korzo_m
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie już po wykopkach ,dzisiaj byłam z mamą i kopałyśmy jarzyny. Plony ładne, a pietruszka swoją wielkością mnie zaskoczyła, jeszcze takich okazów nie miałam, natomiast buraczki zapowiadały się dobrze, a ukopałyśmy takie małe, że nadają się tylko do konserwowania.
Teraz pozostaje przekopanie działki, posadzenie czosnku, posprzątanie rabat kwiatowych, sadzenie tulipanów i to co najbardziej lubię jesienne palenie.
Teraz pozostaje przekopanie działki, posadzenie czosnku, posprzątanie rabat kwiatowych, sadzenie tulipanów i to co najbardziej lubię jesienne palenie.
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
piękne te cynie ... moje też ostatnio są coraz ładniejsze ... ale to dzięki tym częstszym deszczom
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- korzo_m
Moje cynie wyglądały tak ładnie w sierpniu, teraz już przekwitły, czekam na zbiór nasion, ale co chwilę pada i nie mogę oberwać przekwitłych kwiatów. Powinnam je już powyrywać, muszę na te miejsca posadzić tulipany. A jak oglądam prognozy pogody to widzę tylko ciągłe opady.
Pokażę wam jeszcze kilka moich zdjęć kwiatów z lata
Kwiaty, których nie znam nazwy, prezent forumowy

Trytoma obsypana kwiatami, przed gradobiciem, póżniej zosały tylko kikuty,aż żal,że nie zakwitły

Piękna róża pnąca ,szkoda nie znam jej nazwy

Madziu o taki kolor róży chodzi

kalia z Biedronki

Pokażę wam jeszcze kilka moich zdjęć kwiatów z lata
Kwiaty, których nie znam nazwy, prezent forumowy

Trytoma obsypana kwiatami, przed gradobiciem, póżniej zosały tylko kikuty,aż żal,że nie zakwitły

Piękna róża pnąca ,szkoda nie znam jej nazwy

Madziu o taki kolor róży chodzi

kalia z Biedronki

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne kwiatki pokazujesz a trytomy faktycznie szkoda. Ale w przyszłym roku myślę, że będą jeszcze piękniejsze.
Ja też uwielbiam palenie jesienne, bo to oznacza koniec sezonu i.....odpoczynek po całorocznej pracy.

Ja też uwielbiam palenie jesienne, bo to oznacza koniec sezonu i.....odpoczynek po całorocznej pracy.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- agaxkub
- Od: 3 paź 2007, o 09:59
Dorotko to na pewno pięciornik nepalski... nie wiem czy u mnie go nie wykopywałyśmy, w każdym razie mam takie same
cynie piękne, moje to już dawno historia, zimne noce dały się im bardzo we znaki... nasionka pozbnierałam, teraz suszę, ciekawe czy powtórzą kolory.. zwykle ze swoich zbiorów miałam tylko różowe i czerwone, czasem jakąś pomarańczową
cynie piękne, moje to już dawno historia, zimne noce dały się im bardzo we znaki... nasionka pozbnierałam, teraz suszę, ciekawe czy powtórzą kolory.. zwykle ze swoich zbiorów miałam tylko różowe i czerwone, czasem jakąś pomarańczową
- korzo_m
Teraz sobie przypomniałam macie rację to pięciornik nepalski.
Madziu róże ,które pokazałam są moje, tylko ten kolor o którym cały czas wspominam spodobał się mojej siostrze i tak mnie męczy ta i żadna inna.
Mam jeszcze pytanie do znawców trytomy, czy mogę jesienią o połowę skrócić liście, tak bardzo się rozrosły, a wiosną i tak je obcinam, na zimę okrywam gałązkami.
Jak Wam się nie znudziły jeszcze moje kwiaty to jeszcze kilka zdjęć z lata
penstemony,które pierwszy raz rosną u mnie

juka, przed zniszczeniami

http://images49.fotosik.pl/16/72f29de70a5188e6m.jpg[/IMG][/URL]

pysznogłówki, im gradobicie pomogło, tak pięknie się rozkrzewiły i miały dużo kwiatów

margaretka

samotna różyczka

Madziu róże ,które pokazałam są moje, tylko ten kolor o którym cały czas wspominam spodobał się mojej siostrze i tak mnie męczy ta i żadna inna.
Mam jeszcze pytanie do znawców trytomy, czy mogę jesienią o połowę skrócić liście, tak bardzo się rozrosły, a wiosną i tak je obcinam, na zimę okrywam gałązkami.
Jak Wam się nie znudziły jeszcze moje kwiaty to jeszcze kilka zdjęć z lata
penstemony,które pierwszy raz rosną u mnie

juka, przed zniszczeniami

http://images49.fotosik.pl/16/72f29de70a5188e6m.jpg[/IMG][/URL]

pysznogłówki, im gradobicie pomogło, tak pięknie się rozkrzewiły i miały dużo kwiatów

margaretka

samotna różyczka

-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
napisz Dorotko, ja też skorzystam ;)tulipanka pisze:Napisz mi czy kallę wykopujesz na zimę z gruntu. Jeśli tak to kiedy to zrobić. Ja pierwszy raz miałam ją w ogrodzie i trochę zielona jestem w tym temacie.

Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki
- korzo_m
Wykopuję co roku ,podsuszam i przechowuję w piwnicy. Wiosną ,aby przyśpieszyć kwitnienie sadzę do doniczek i trzymam w chłodnym ciemnym miejscu u mnie do tej pory była to ubikacja
, jak zaczynają się ciepłe dni wystawiam na balkon, sadzę do gruntu w zależności od temperatury na początku maja. Ja kalie wykopałam na początku tygodnia, obcięłam trochę liście, zbyt długie korzonki i suszę cebulki.
Wiolu przed chwilą wróciłam z ogrodniczego jakie piękne odmiany róż chyba ze 30 kolorów, urzekła mnie ciemno- fioletowa, czerwono-kremowa i czerwono- biała. Ale przemogłam chęci zakupu wyszłam z torebką na ramieniu :P :P

Wiolu przed chwilą wróciłam z ogrodniczego jakie piękne odmiany róż chyba ze 30 kolorów, urzekła mnie ciemno- fioletowa, czerwono-kremowa i czerwono- biała. Ale przemogłam chęci zakupu wyszłam z torebką na ramieniu :P :P
-
- 1000p
- Od: 27 lip 2007, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Dorotko ja swoją mam w skrzynce na tarasie, nie podlewana od jakiegoś tygodnia - wyjmę ją dziś z ziemi i wysuszę wedle instrukcji
A jakie ceny róż w tym ogrodniczym? U nas - co prawda marny wybór - w jednym ogrodniczym po 5,80 a w innym po 7. Niestety nic ciekawego..

A jakie ceny róż w tym ogrodniczym? U nas - co prawda marny wybór - w jednym ogrodniczym po 5,80 a w innym po 7. Niestety nic ciekawego..
Pozdrawiam Jola
jo_linki
jo_linki