Ogród hal1959 cz5
- EwkaEs
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród hal1959 cz5
Hall-właśnie się zastanawiałam dlaczego prowadzisz wątek na odległość,można i tak,czyli wyjechałaś ale masz oko na to co i jak rośnie?Kalina pięknie kwitnie.

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Haluś nie masz co się martwić o ogród.Wszystko pięknie zadbane i kwitnie.Dojrzałam jaśmin-czy to on?.Mój jeszcze nie kwitnie.Widać też róże zdrowiutkie-chyba już niedługo zaczną swój występ.
Oj będzie się działo-klękajcie narody.........

Oj będzie się działo-klękajcie narody.........
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko nawet pod Twoją nieobecność ogród zachwyca...
Czasem wpadam cichaczem i wędruję między roslinkami napawając się ich pięknem.
Czekam z utęsknieniem na Twoje królowe

Czasem wpadam cichaczem i wędruję między roslinkami napawając się ich pięknem.
Czekam z utęsknieniem na Twoje królowe

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012

Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
No to nacieszyłaś oczka chociaż w minimalnym stopniu.Uśmiałam się czytając o udzieleniu instrukcji-Twoje zdjęcia to mistrzostwo ale i ta miła tobie osoba,też wywiązała się super.Zdjęcia pięknie pokazują ogród. 

Ogródek An-ki 
An-ka

An-ka
- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Halinko, nie wiedziałam, że wyjechałaś już tak dawno, a zastanawiałam się dlaczego mnie nie odwiedzasz.   Ten czas strasznie ucieka ale nic nie trwa wiecznie. Wrócisz zanim się obejrzysz. Ogródek pięknie zadbany, to tylko leżakować będziesz z kawką i ciasteczkiem po powrocie. Angielskie ogrody są cudne, to popodglądaj trochę. Potem nam wszystko opowiesz i zgapimy co lepsze rozwiązania. Pozdrawiam serdecznie i czekam na powrót.
  Ten czas strasznie ucieka ale nic nie trwa wiecznie. Wrócisz zanim się obejrzysz. Ogródek pięknie zadbany, to tylko leżakować będziesz z kawką i ciasteczkiem po powrocie. Angielskie ogrody są cudne, to popodglądaj trochę. Potem nam wszystko opowiesz i zgapimy co lepsze rozwiązania. Pozdrawiam serdecznie i czekam na powrót.  

Ten czas strasznie ucieka ale nic nie trwa wiecznie. Wrócisz zanim się obejrzysz. Ogródek pięknie zadbany, to tylko leżakować będziesz z kawką i ciasteczkiem po powrocie. Angielskie ogrody są cudne, to popodglądaj trochę. Potem nam wszystko opowiesz i zgapimy co lepsze rozwiązania. Pozdrawiam serdecznie i czekam na powrót.
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Ewuniu trudno na odległość zadbać o ogródek ,a tak bym sobie pogrzebała w ziemi....  .Bardzo mi tego brakuje ,tyle miałam do poprawienia
 .Bardzo mi tego brakuje ,tyle miałam do poprawienia   .
 .
Trudno ,co się odwlecze to nie uciecze 

Hanuś martwię się
,bo do tej pory nikt w nim nic nie dotykał,oprócz mnie 

Tak to Jaśmin ,już spory krzak
 ,już spory krzak  ,chociaż on zakwitł wcześniej.
,chociaż on zakwitł wcześniej.
Ja zawsze sobie porównuję z datami kwitnienia z poprzedniego roku,
jak przegladam sobie fotki .
 .
O różach na razie się nie wypowiadam ,bo nie wiele wiem i nie wiele widziałam.
Nie mam jeszcze ich fotek 

Aguś zaglądaj nawet cichaczem,ale w tym sezonie nie wiele mam do zaoferowania 

Ja też tęsknie za swoimi królowymi,ale nie wiem czy dane mi będzie je zobaczyć w realu Plany lekko się zmieniają
 Plany lekko się zmieniają   

Anuś pewnie,że fajne zdjęcia,ale nadal nie widzę wszystkiego ,czyli tego co bym chciała,zajrzeć w każdy kąt 

Ewuniu przez wyjazd na pewno z wieloma ogrodami straciłam kontakt,z różnych przyczyn,największy to brak czasu.Nadrobić się nie da 

Właśnie przed chwilą byłam u Ciebie ( jak zobaczylam Twój wpis ),z ciekawości co tam słychać,innym razem się u Ciebie odezwę ,ale azalie muszę pochwalić,
 ,ale azalie muszę pochwalić,
N zembla u mnie tak nie kwitła obficie,Twoja cudna .
 .
Co do leżakowania to nawet mowy nie ma,przecież ja spragniona roboty ogrodowej

.Bardzo mi tego brakuje ,tyle miałam do poprawienia
 .Bardzo mi tego brakuje ,tyle miałam do poprawienia   .
 .Trudno ,co się odwlecze to nie uciecze

Hanuś martwię się

Tak to Jaśmin
 ,już spory krzak
 ,już spory krzak  ,chociaż on zakwitł wcześniej.
,chociaż on zakwitł wcześniej.Ja zawsze sobie porównuję z datami kwitnienia z poprzedniego roku,
jak przegladam sobie fotki
 .
 .O różach na razie się nie wypowiadam ,bo nie wiele wiem i nie wiele widziałam.
Nie mam jeszcze ich fotek

Aguś zaglądaj nawet cichaczem,ale w tym sezonie nie wiele mam do zaoferowania

Ja też tęsknie za swoimi królowymi,ale nie wiem czy dane mi będzie je zobaczyć w realu
 Anuś pewnie,że fajne zdjęcia,ale nadal nie widzę wszystkiego ,czyli tego co bym chciała,zajrzeć w każdy kąt

Ewuniu przez wyjazd na pewno z wieloma ogrodami straciłam kontakt,z różnych przyczyn,największy to brak czasu.Nadrobić się nie da

Właśnie przed chwilą byłam u Ciebie ( jak zobaczylam Twój wpis ),z ciekawości co tam słychać,innym razem się u Ciebie odezwę
 ,ale azalie muszę pochwalić,
 ,ale azalie muszę pochwalić,N zembla u mnie tak nie kwitła obficie,Twoja cudna
 .
 .Co do leżakowania to nawet mowy nie ma,przecież ja spragniona roboty ogrodowej

- Rozanka
- Od: 9 lut 2009, o 13:19
Dzięki Hanuś za odwiedziny i pochwały mojej Zembli.  Bardzo jestem zadowolona z tego RH, co roku niezawodnie kwitnie i rośnie szaleńczo. Już ma 15cm przyrosty, a jeszcze dobrze nie przestał kwitnąć.
  Bardzo jestem zadowolona z tego RH, co roku niezawodnie kwitnie i rośnie szaleńczo. Już ma 15cm przyrosty, a jeszcze dobrze nie przestał kwitnąć.   

Wiem, że wolałabyś pracować w swoim ogródeczku. Czego Ci jak najszybciej życzę.

Bardzo jestem zadowolona z tego RH, co roku niezawodnie kwitnie i rośnie szaleńczo. Już ma 15cm przyrosty, a jeszcze dobrze nie przestał kwitnąć.
 Wiem, że wolałabyś pracować w swoim ogródeczku. Czego Ci jak najszybciej życzę.

- hal1959
Ewuniu u mnie też rośnie w krzak N Zembla,ale jakoś z kwitnieniem nieco oszczędniej   Tak,tak popracowało by się w ogrodzie
 Tak,tak popracowało by się w ogrodzie  

- zuzia55
- Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Halinko-jak na odległość ,to ogród wzorcowy.U mnie już zarósłby zielskiem.Zdjęcia jak zwykle super. 

- hal1959
Zuziu tam chwastów to na pewno pełno,ale niech sobie są,przecież ja spragniona grzebania w ziemi nie miałabym co robić po powrocie? 

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Haluś u mnie chwaściory do Twojej dyspozycji :P  bo jak znam życie a na własne oczy widziałam u Ciebie takich rarytasów nietttttttttt 

- hal1959
Anuś nawet Twoje i inne ,wszystkie bym wyrywała z przyjemnością   
   .Pod moją obecność to na pewno chwastów nie znajdziesz,ale jak mnie nie ma to na pewno ich sporo
 .Pod moją obecność to na pewno chwastów nie znajdziesz,ale jak mnie nie ma to na pewno ich sporo  

- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Halinko, nie sądziłam, że ogród tak sobie świetnie poradzi pod Twoją nieobecność   

Ktoś bardzo się stara, żeby było dobrze

Ktoś bardzo się stara, żeby było dobrze

- Hanka 1
- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
ZAZDROŚNICAhal1959 pisze:Hanuś martwię się

Na samą myśl,że ktoś będzie dotykał jej kwiatów-"martwi się"

Haluś nie martw się ja też tak mam
 jakby ktoś mi coś oberwał lub przestawił robię taką haję jakbym straciła coś najbardziej cennego.Nawet chwasty wolę sama wyrywać.Ale w warzywniaku to mnie już nie rusza wg zasady "róbta co chceta"
 jakby ktoś mi coś oberwał lub przestawił robię taką haję jakbym straciła coś najbardziej cennego.Nawet chwasty wolę sama wyrywać.Ale w warzywniaku to mnie już nie rusza wg zasady "róbta co chceta"Wytrzymaj moja Droga-jak wrócisz wszystko będzie jak dawniej,a dziś pospaceruj po naszych ogrodach-moja furtka zawsze otwarta

- hal1959
Anuś ciągle mnie zapewniają,że w ogrodzie wszystko w porządku,jest pokoszone i podlane,ale ja i tak się niepokoję  

Hanuś żebyś wiedziała,że mnie męczy fakt,
że tam ktoś się krząta,a nie ja 
   .
 .
Jednak muszę to przetrzymać,tylko najbardziej mi brakuje fotek,bo w ten sposób mogę jedynie stwierdzić,że jest u mnie w ogrodzie okey 

Po Waszych ogródkach chętnie spaceruję ,do Ciebie zachodzę codziennie,
 ,do Ciebie zachodzę codziennie,
bo jak można nie wejść skoro tam takie piękne róże i lilie rosną i nie tylko

Hanuś żebyś wiedziała,że mnie męczy fakt,
że tam ktoś się krząta,a nie ja

.
 .Jednak muszę to przetrzymać,tylko najbardziej mi brakuje fotek,bo w ten sposób mogę jedynie stwierdzić,że jest u mnie w ogrodzie okey

Po Waszych ogródkach chętnie spaceruję
 ,do Ciebie zachodzę codziennie,
 ,do Ciebie zachodzę codziennie,bo jak można nie wejść skoro tam takie piękne róże i lilie rosną i nie tylko