Ogródek Doroty - dodad
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogródek Doroty - dodad
Dorotko, piękne masz te azalie 

- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paulinko, dziękuję
Bernadetko, rozglądnę się i dam ci znać
Marto, oglądnęłam. Rzeczywiście ciekawy, u nas jeszcze go nie spotkałam. Rozmyślam nad nowym miejscem na powojniki i hosty. Wiem, że wymagania im się nie bardzo zgadzają, ale widziałam u kogoś (chyba paco) takie połączenia i bardzo mi przypadło do gustu.
Aniu, cieszę się, że się podobają.
Wczoraj w przerwie deszczu poszłam ratować fortegillę. Przesadzona na razie do doniczki z lekką ziemią czeka na nowe, trochę mniej mokre miejsce. Korzenie w porządku, więc może nie padnie. Byłoby mi baaaardzo szkoda.
'Omoshiro' mimo deszczu otworzył wszystkie pąki. Wygląda niesamowicie. Niestety zdjęć z wczoraj niet bo bateria zastrajkowała.
A to wcześniejsze fotki

Bernadetko, rozglądnę się i dam ci znać

Marto, oglądnęłam. Rzeczywiście ciekawy, u nas jeszcze go nie spotkałam. Rozmyślam nad nowym miejscem na powojniki i hosty. Wiem, że wymagania im się nie bardzo zgadzają, ale widziałam u kogoś (chyba paco) takie połączenia i bardzo mi przypadło do gustu.

Aniu, cieszę się, że się podobają.
Wczoraj w przerwie deszczu poszłam ratować fortegillę. Przesadzona na razie do doniczki z lekką ziemią czeka na nowe, trochę mniej mokre miejsce. Korzenie w porządku, więc może nie padnie. Byłoby mi baaaardzo szkoda.
'Omoshiro' mimo deszczu otworzył wszystkie pąki. Wygląda niesamowicie. Niestety zdjęć z wczoraj niet bo bateria zastrajkowała.
A to wcześniejsze fotki

Tak Dorotko o tę mi chodziło
Kolor może zbladł z powodu deszcze, ale mnie ten blady róż podoba się bardzo
Dzisiaj trochę słonka wyszło i listki obeschły, więc poszłam na obchód i rzuciły mi się w oczy jakieś naloty na listkach wszystkich roślin.
Po potarciu okazało się, że to jakby piasek, czyżby to ten pył wulkaniczny opadł? 

Dzisiaj trochę słonka wyszło i listki obeschły, więc poszłam na obchód i rzuciły mi się w oczy jakieś naloty na listkach wszystkich roślin.

Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko, piękny ten biały powojnik czy to White Swan? 

- dodad
Witam piątkowo. Nareszcie zrobiło się jaśniej jest nadziej na słońce
Troszkę wczorajszych jeszcze deszczowych zdjęć. Azalie pomimo deszczu kwitną niestrudzenie kwitną

Majeczko, powojnik to 'Albina Plena'. W czasie deszczów ułamała mi się jedna gałązka. Wsadziłam do doniczki, mam nadzieję, że się ukorzeni
Jolu, ja też zauważyłam jakiś dziwny osad na roślinach

Troszkę wczorajszych jeszcze deszczowych zdjęć. Azalie pomimo deszczu kwitną niestrudzenie kwitną

Majeczko, powojnik to 'Albina Plena'. W czasie deszczów ułamała mi się jedna gałązka. Wsadziłam do doniczki, mam nadzieję, że się ukorzeni
Jolu, ja też zauważyłam jakiś dziwny osad na roślinach

- andowan
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Dorotko- widzę etykietę na tym powojniku. Ja swoją zabałaganiłam i teraz nie wiem, jaka to odmiana. Mogę prosić o nazwę?dodad pisze:Powojniki niestrudzenie kwitną pomimo deszczów
Azalie śliczne- teraz jest ich czas

- dodad
Aniu, to robiący w tym roku furorę na forum 'Omoshiro' Ale trzeba przyznać, że piękny.
- andowan
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
Zgadza się. Właśnie mi rozkwita i nie mogę od niego oczu oderwać. Bardzo dziękuję 

- Fabi 12
- 1000p
- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Podejrzewam ,że nie do jednego trafi na listę chciejstw - powojnik oczywiście.
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- dodad
Dziś wreszcie ciepło i tylko lekko pokropiło.
Poszłam oglądać straty. Wbrew pozorom nawet nie jest tak żle. Co prawda choroby grzybowe dopiero sie rozwiną. Troszkę ucierpiały azalie bo kwiaty bardzo namokły.

Poszłam oglądać straty. Wbrew pozorom nawet nie jest tak żle. Co prawda choroby grzybowe dopiero sie rozwiną. Troszkę ucierpiały azalie bo kwiaty bardzo namokły.

Faktycznie, bardzo cierpiące, takie marne bidulki
Dorotko, czepiasz się
Są zjawiskowe!

Dorotko, czepiasz się

- 100krotka
- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Ano...jeszcze troche i sieprzekonam do azalii japońskich 
A Omoshiro rzeczywiście zasługuje na swoja renomę, tak wczesna pora dla powojnika wielkokwiatowego, coś niesamowitego...

A Omoshiro rzeczywiście zasługuje na swoja renomę, tak wczesna pora dla powojnika wielkokwiatowego, coś niesamowitego...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ DOROTKO!
Piękne azalie, u mnie też tylko one wyglądają ładnie
Piękne azalie, u mnie też tylko one wyglądają ładnie

- dodad
Martuś, na zdjęciach oże rzeczywiście nie wyglądają źle. Mam nadzieję, że podeschną i będzie ok. Czepiam się, bo pamietam jak wyglądały w zeszłym roku
Aga, do azalii japońskich zachęcam cie gorąco. Są prawie bezobsługowe i prawie niezawodne. Prawie, bo taka zima trafia się raz na ileś lat...
Zachęcając
Szykuje się do spektaklu 'Irene Koster' i 'Gibraltar'

Aga, do azalii japońskich zachęcam cie gorąco. Są prawie bezobsługowe i prawie niezawodne. Prawie, bo taka zima trafia się raz na ileś lat...
Zachęcając

Szykuje się do spektaklu 'Irene Koster' i 'Gibraltar'

- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pomarańczowa azalia jest niesamowita. Czy ona pachnie?
No i oczywiście ten powojnik 'Omoshiro' - nie dziwię się ogólnemu zachwytowi i dołączam do grona wielbicieli.
U mnie też wszędzie nalot na roślinach i podejrzewam, że sprawcami są kwitnące kasztanowce. Sąsiadka za płotem ma takiego i wszystko wygląda jak posypane siarką.
No i oczywiście ten powojnik 'Omoshiro' - nie dziwię się ogólnemu zachwytowi i dołączam do grona wielbicieli.
U mnie też wszędzie nalot na roślinach i podejrzewam, że sprawcami są kwitnące kasztanowce. Sąsiadka za płotem ma takiego i wszystko wygląda jak posypane siarką.