Aduniu, cudne zdjęcia jesienne
Ten piękny jesienny krzew, to trzmielina pospolita, Monika76 ma rację i to jeden z moich ukochanych krzewów. Mam taką samą, tylko jeszcze malutką a poszukuje trzmieliny o czerwonych owocach. Jak spotkam gdzieś w ogrodniczym, to na pewno kupie trzmielinę oskrzydloną o czerwonych owocach, ponieważ okrzydlona przebarwia liście na śliczny czerwono kolor i ma większe owoce
Krysiu przyszłam na poobiednią kawkę.
Ładnie masz na i przed działką. Jestem ciekawa co jeszcze powsadzasz w te wolne miejsca na różanej rabatce.
Deszcz od Was przywędrował do mnie , dziękuję , że się nim podzieliłyście
Krysiu,
jeszcze raz dziekuje za roslinki
glicynię przycięłam, bo bardzo zwiędła.
ale mysle, że na wiosne ładnie się zagęści ;)
Przetacznik jeszcze w doniczce, jak pogoda pozwoli, będę wkrótce sadzić.
Widzę, że jesteś zadowolona z róży od Cwika, to mnie zachęciłaś ;)
miłego wieczoru!
Witam po przerwie. Nowe forum, trzeba przyzwyczaić się i nauczyć się nowych funkcji. Muszę spróbować wkleić jakieś zdjęcie
coś za małe będę dalej próbowała.
Ewuniu. Mam nadzieję, że się ukorzeni, a jak nie to w przyszłym roku znów będę kopać, gdyż korzeni zostało tam sporo, więc z pewnością znów odbije.
Do wszystkiego w komputerze dochodzę sama, metodą prób i błędów. Już wiem, że za bardzo zmniejszyłam zdjęcie, dopasowałam do poprzedniego stanu po awarii fotosika. Na początku obsługi komputera to miałam ściągę na papierze i wg tego robiłam. Trzeba ćwiczyć pamięć, masz rację Jadziu, chociaż przyznaję, nie zawsze mi chce się. Najłatwiej robić tak jak się człowiek przyzwyczaji.
Krysiu,
musi sie ukorzenić! nie dam jej paść
Zrobiłam tez sadzonki z mojej glicynii, tej co kupiłam wiosną,
ciekawa jestem czy z takich patyczków wyjdą sadzonki?
Co do zdjęc to ładuję je na inne strony np. Tinypic lub picasa i wklejam na forum. Tam nie ma tyle problemów co z fot...
i nie trzeba nic płacic ;)
Krysiu ja mam pytanko - co to za roslinkę dostałam od Ciebie w małej doniczce kwadratowej - ma listki podobne do werbeny ale jest wieloletnia. W jednej doniczce była szałwia muszkatołowa, w drugiej powojnik tangucki a w trzeciej taka mała roślinka - nie mam pojęcia co to? Bo przetacznik kłosowy to chyba większy jest nie?