Uwielbiam takie widoczki , dziękuję
Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
Marysiu
piękny bajkowy krajobraz zimowy nam pokazałaś

- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Marysiu chciałaś białe akcenty, no to teraz masz i to jakie śliczne
Nie trzeba się nawet napracować, tylko cykać
Pozdrawiam
Nie trzeba się nawet napracować, tylko cykać
Pozdrawiam
Piękne takie drzewa w bieli
U nas szaro, niestety, pomimo sporej warstwy zalegającej ziemię
U nas szaro, niestety, pomimo sporej warstwy zalegającej ziemię
- maryla-56_56

Jastrzębiec pomarańczowy zastałam na kupionej działce.
Nie znałam go więc pozostawiłam( jak wiele innych) aż zakwitnie.
Myślę, że można nasionka zebrać
, bo wyrastał w kilku miejscach więc chyba z wysiewu.
Nigdzie w sprzedaży nie widziałam.
Pozdrawiam.
Nie znałam go więc pozostawiłam( jak wiele innych) aż zakwitnie.
Myślę, że można nasionka zebrać
Nigdzie w sprzedaży nie widziałam.
Pozdrawiam.
- maryla-56_56

Oczywiście
tylko ja nie zbierałam nasion, więc trzeba trochę poczekać.
A może wiosną wykopię jak urosną i sadzoneczkę wyślę, będzie szybciej.
A może wiosną wykopię jak urosną i sadzoneczkę wyślę, będzie szybciej.
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marysiu,cieszę się ,że już jest u Ciebie.Przymierzam sie do zakupu lilii i nasionek kwiatów.Na razie oglądam.
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko, ja się na pewno bardziej cieszę
A gdzie będziesz kupować nasionka i cebule? Będziesz buszować po sklepach ogrodniczych, czy szukać w internecie?
A gdzie będziesz kupować nasionka i cebule? Będziesz buszować po sklepach ogrodniczych, czy szukać w internecie?
-
Grazia

- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
W tej chwili oglądam w internecie co jest na rynku.A gdzie będę kupowała to jeszcze nie wiem.Byłam dzisiaj na rynku w ogrodniczych i jeszcze nic nie ma.Pusto.Ja nie mam doświadczenia jeśli chodzi o nasiona i sianie do gruntu,to będzie eksperyment.W liliach też nie mam doświadczenia,kupiłam kilka lat temu parę cebul,kilka wsiąkło a co urosło to widziałaś.Ale chyba na mojej glinie dobrze lilijkom.I jeszcze będę robić skalniak w tym roku,mam trochę kamyczków.Też podglądam co posadzić bo nie mam zielonego pojęcia.Będą u mnie same eksperymenty i chyba będę zmuszona przychodzić do Ciebie podglądać.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Bajkowe zdjęcia . Taka zima jest piękna ,ale nie z mazią na chodnikach . Żeby wszyscy gospodarze domów dbali o swoje posesje wtedy nie byłoby tej chodnikowej mazi .
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
widoczki zimowe piękne, ślicznie wyglądają drzewa, lubię jechać do lasu jest tak pięknie
tak mam pieska, jest bardzo fajny, spokojny, pewnie nas zaakceptował, a że kundelek ze schroniska nie ważne, ja też miałam naszego pupila ze śmietnika ktoś wyrzucił miał może kilka dni w grudniu syn wracał ze szkoły i został z nami na dobre i złe, a teraz dalej żyje w naszych wspomnieniach.
Wyszłam wieczorkiem z psem i usłyszałam od sąsiadki:czy wy nie macie serca tyle dzieci nie ma co jeść a wy zamiast psa uśpić bo chory, stary to wy prywatnie lekarza do domu sprowadzaliście i tak zdechł jeszcze pomnik postawcie, a teraz jeszcze drugiego wzięli.
Po pierwsze nie zdechł tylko usnął, tak wzięliśmy drugiego bo pies to przyjaciel.
Podniosła mi baba ciśnienie, bo to jest tak pracować się nie chce niech da pomoc społeczna.
tak mam pieska, jest bardzo fajny, spokojny, pewnie nas zaakceptował, a że kundelek ze schroniska nie ważne, ja też miałam naszego pupila ze śmietnika ktoś wyrzucił miał może kilka dni w grudniu syn wracał ze szkoły i został z nami na dobre i złe, a teraz dalej żyje w naszych wspomnieniach.
Wyszłam wieczorkiem z psem i usłyszałam od sąsiadki:czy wy nie macie serca tyle dzieci nie ma co jeść a wy zamiast psa uśpić bo chory, stary to wy prywatnie lekarza do domu sprowadzaliście i tak zdechł jeszcze pomnik postawcie, a teraz jeszcze drugiego wzięli.
Po pierwsze nie zdechł tylko usnął, tak wzięliśmy drugiego bo pies to przyjaciel.
Podniosła mi baba ciśnienie, bo to jest tak pracować się nie chce niech da pomoc społeczna.
Aż się wierzyć nie chce, że są tacy ludzietara pisze: Wyszłam wieczorkiem z psem i usłyszałam od sąsiadki:czy wy nie macie serca tyle dzieci nie ma co jeść a wy zamiast psa uśpić bo chory, stary to wy prywatnie lekarza do domu sprowadzaliście i tak zdechł jeszcze pomnik postawcie, a teraz jeszcze drugiego wzięli.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU az wierzyć sie niechce co za wredne babsko . Widocznie nie lubi zwierzat taką to zaraz na odstrzał .
Marysiu nie gniewaj sie tej dyskusji ,ale człowieka az podnosi z wściekłosci . Dzisiaj u nas brrrr-9 ale całe szczescie ,że roslinki mają ciepło
Marysiu nie gniewaj sie tej dyskusji ,ale człowieka az podnosi z wściekłosci . Dzisiaj u nas brrrr-9 ale całe szczescie ,że roslinki mają ciepło
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Spacer tam i na powrót rewelacja gdy za oknem miecie śniegiem.
Brzozy Ambowe to są na okładkę nie tylko książki i nawet są jakby lepsze jak akwarelki....
Poważne białe zamówienie ,oby dotarło nieuszkodzone i nie w mróz i nie pociągiem pewnej szczególnej znanej nam relacji....
Utul poczwórne słodkie i ogoniaste proszę.
- amba19

Jadziu i Pawle!
Kochani nie dziwię się Waszym komentarzom Ja mogę się tylko pod nimi podpisać - bo myślę tak samo jak Wy.
Ta kobieta to jakiś kompletny prymityw! Ja rozumiem, że nie każdy lubi zwierzęta. Ale to nie powód aby mówić takie okrutne słowa do kogoś, kto niedawno stracił przyjaciela.
Taruniu nie przejmuj się. To jest zła kobieta i pewnie sama siebie też nie lubi. Najważniejsze że Ty masz złote serce Kochałaś i dbałaś najlepiej jak tylko można o pieska, który odszedł. A teraz dałaś dom biedactwu, które było skazane na życie w klatce w schronisku. A teraz ma swoją rodzinę i ciepły kącik w Waszym domu i w Waszych sercach.
Grażynko ja myślę, że sklepy ogrodnicze zapełnią się powoli dopiero w lutym. Ja zamówiłam mieczyki na Allegro, ale nasiona będę kupować w sklepach. Sama jeszcze nie wiem co to będzie. Ale na pewno jakieś jednoroczne w białym kolorze, aby zapełnić nową rabatkę
Moje koty pozdrawiają Reksia

Kochani nie dziwię się Waszym komentarzom Ja mogę się tylko pod nimi podpisać - bo myślę tak samo jak Wy.
Ta kobieta to jakiś kompletny prymityw! Ja rozumiem, że nie każdy lubi zwierzęta. Ale to nie powód aby mówić takie okrutne słowa do kogoś, kto niedawno stracił przyjaciela.
Taruniu nie przejmuj się. To jest zła kobieta i pewnie sama siebie też nie lubi. Najważniejsze że Ty masz złote serce Kochałaś i dbałaś najlepiej jak tylko można o pieska, który odszedł. A teraz dałaś dom biedactwu, które było skazane na życie w klatce w schronisku. A teraz ma swoją rodzinę i ciepły kącik w Waszym domu i w Waszych sercach.
Grażynko ja myślę, że sklepy ogrodnicze zapełnią się powoli dopiero w lutym. Ja zamówiłam mieczyki na Allegro, ale nasiona będę kupować w sklepach. Sama jeszcze nie wiem co to będzie. Ale na pewno jakieś jednoroczne w białym kolorze, aby zapełnić nową rabatkę
Moje koty pozdrawiają Reksia

- amba19

Ewuniu! Dzięki!
Wszystkie cztery futra wygłaskane dzisiaj ponadnormatywnie
Siedzę w domu do końca tygodnia tknięta grypą jelitową
A zamówienie przyjedzie kurierem dopiero po 1-szym marca, mam nadzieję że już będzie wiosna w tym czasie
Wszystkie cztery futra wygłaskane dzisiaj ponadnormatywnie
A zamówienie przyjedzie kurierem dopiero po 1-szym marca, mam nadzieję że już będzie wiosna w tym czasie