Działka Zeni

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka Zeni

Post »

Witajcie Małgosiu, Majko, Zytko, Basiu....prace działkowe u mnie rozpoczęte, a raczej na razie porządki pozimowe, a to także praca :;230 . Będzie jej przynajmniej na kilka dni. ;:108 . Jutro pewnie przerwa bo ma u mnie ponoć padać. Co do samej działeczki...bardzo mało u mnie na razie kwitnie, dużo jednak szykujących się dopiero do kwitnienia. Ale to jeszcze potrwa. Na razie podglądam co z ziemi wyłazi a przy okazji co załatwiła zima. ;:14 . Na razie najbardziej niepokoję się o liliowce. Na niektórych nie ma nic zielonego..pozostały tylko znaczniki. Jedyna nadzieja że może od korzenia wypuszczą. To ich pierwsze zimowanie na mojej działce tak więc nie wiem czy tak się stanie. :roll: . Róże także nie wyglądają najlepiej. Białymi ciemiernikami nie będę się cieszyła, a tak pięknie się zapowiadały. Dobrze że chociaż inne kolory mniej ucierpiały i może jeszcze będę cieszyć się ich kwitnieniem. :D

Małgosiu, Majko, Basiu
...u mnie wiosna na prawdę skromniutka w kwiatki, na razie. Mam nadzieję że niedługo to się zmieni. ;:108

Zytuś...o tym aparaciku Holder dopiero poczytałam. Do końca nie wiedziałam do czego służy. :wink: . Trzymam kciuki aby wszystko zakończyło się dobrze. Tobie i M życzę także dużo ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zenuś ;:196 Ciemierniki podobają mi się B.....
Ja się dzisiaj nie dodzwoniłam do M.....
Jutro Ci napiszę więcej. Będę sama w domu.
Dziękuję za Twoje ;:167
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p
Od: 23 lis 2009, o 11:52

Post »

:wit Zeniu no u Ciebie to już wiosne widać ja swoją zobacze dopiero w sobote chyba że na chwile pojade w czwartek albo piątek bo na nockę idę . Pozdrawiam i życzę ;:3
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

U mnie z ciemiernikami odwrotnie .Biały będzie kwitł ,a pozostałe przemarzły. :(
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zenuś ;:196 Ciemiernik swój wkleiłam u siebie. Jest cieplutko więc będę formować cyprysy.
Rozmawiałam z Moni wieczorem Ci napiszę więcej.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Zeniu-piękna wiosna!Ciemierniki,bazie,warto było przejść się na działkę.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zytuś...drugi dzień siedzę w domu i czekam na deszcz. A czekam bo...mój M rozsypał sypkie wapno na trawniki, u innych trawka się zieleni a u mnie biało. :;230 .Bardzo śmiesznie to wygląda ale i paskudnie. ;:14 Zachmurzone okropnie, może więc doczekam się tym razem upragnionego deszczyku, co wyczyści mi działeczkę z tego białego. ;:14

Sylwio, Jolu , Ewuniu...w większości ogródków widzę że ciemiernikom się dostało. ;:223. Trudno..będziemy czekać na inne kwiatki. Ja już nie mogę się doczekać targów tutaj. Jolu...masz blisko, o Sylwii nie wspomnę. Może jakieś nowości się trafią... ;:224

2011-04-30
XIV Wiosenne Targi Ogrodniczo-Rolnicze i Działkowe "Pamiętajcie
o ogrodach..."
- miejsce: boisko przy Zespole Szkół im. St. Mikołajczyka w Opatówku,
ul. Parkowa 1
- terminy: 30 kwietnia i 1 maja
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, aż przyjemnie popatrzec na wiosnę u Ciebie - póki co musi mi wystarczyc podglądanie wiosny u innych, bo u mnie jeszcze słabo w tym temacie...
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zenuś ;:196 Paczka dotarła dzisiaj o godz 16... brak mi słów ;:180 Dziękuję :oops:
Obrazek
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

:wit Zeniuś dziękuje za przypomnienie o targach . Ja jutro chcę pojchać na działeczkę bo dawno nie byłam i mam do wsadzenia prymulki zastanawiam się czy już mogę wsadzać porzeczkę i krzewuszki bo nadal stoją na moim parapecie .
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Zeniu ;:167 cudną wiosnę masz w ogrodzie ;:138 ;:138 ;:138
Dziękuję za fotki ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Zeniu..... zapisałam datę targów w ogrodniczym kajeciku...kto to wie, może się zjawię :wit :wit
Awatar użytkownika
sylvia_sirena
1000p
1000p

Post »

Zeniu widziałaś gdzieś Plektrantus koleusowaty 'Variegatus' inaczej komarzyce chce ją kupić .
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, chciałam się przywitać po dłuższej nieobecności ;:196
Zytka na pewno Ci wszystko wyjaśniła :) Dziękuję za troskę ;:167
Wiosnę masz już piękną, u mnie jej na razie nie widać...
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zytuś...cieszę się że ciemierniki szybko doszły. ;:138 . Mam nadzieję że się przyjmą i będą odpowiednie kolory. Gdyby nie to coś się jeszcze znajdzie. ;:108 . Bardzo w tym roku ucierpiały...mimo to mają jeszcze pączki, jak się one rozwiną to sobie zaraz zaznaczę kolorki. :wit

Sylwio...byłam wczoraj na działeczce. :wit . Ty pewnie także. Wsadziłam zakupioną różę i parę cebulowych. Oby tylko pogoda ;:3 utrzymała się na dłużej bo jest bardzo dużo pracy na działce. Kwiatki ładnie wypuszczają pączusie...jeszcze kilka takich słonecznych dni jak wczoraj i będzie kolorowo. :heja

Halinko...dzięki za odwiedziny. ;:196 . Pogoda do tej pory nas nie rozpieszczała, od wczoraj piękne słoneczko. Mam nadzieję że ;:3 zagości na dłużej i nie tylko ostro będzie można się zabrać za pracę, ale także podziwiać kolorki. :tan

Krysiu...tych targów nie mogę się już doczekać. Co roku tam jeżdżę . Ty lubisz wędrować...myślę że się zjawisz. Fajnie choćby pooglądać. :;230

Witaj Moniu... ;:196 .Jakże się cieszę że jesteś. :tan . Z Zytką rozmawiałam ;:108 . Nie martw się, w swoim leśnym z pracami nadgonisz. Ja także nie wiele zrobiłam, pogoda do tej pory nie pozwalała. Od wczoraj u mnie słoneczko ale w nocy ciągle na minusie. Boję się więc poodkrywać roślinki...a z tym okryciem ciągle taki bałagan. ;:224

Niestety wczoraj na działce nie udało mi się popstrykać zdjęć wszystkich kwiatków. Wysiadła mi bateria w aparacie. ;:223 ...a byłam pewna że jest dobra. ;:224 . Zdążyłam tylko to...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”