Phalaenopsisy Oriona
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dużo się u Ciebie dzieje Orionko
Pięknie będzie, gdy wszystkie te niespodzianki zakwitną 
U mnie większość przedłuża pedziki, co mnie niezmiernie cieszy.
Orionko, czy Ty stosujesz metodę Platynkową, bo pamiętam, że o tym wspominałaś, ale nie wiem czy w przypadku wszystkich storczyków, czy tylko przy paru okazach.
Ja widzę, że ta metoda służy moim roślinkom, choć nieco ją zmodyfikowałam, bo bałam się postawić je w wodzie. Więc stoją po prostu na wilgotnym keramzycie.

U mnie większość przedłuża pedziki, co mnie niezmiernie cieszy.
Orionko, czy Ty stosujesz metodę Platynkową, bo pamiętam, że o tym wspominałaś, ale nie wiem czy w przypadku wszystkich storczyków, czy tylko przy paru okazach.
Ja widzę, że ta metoda służy moim roślinkom, choć nieco ją zmodyfikowałam, bo bałam się postawić je w wodzie. Więc stoją po prostu na wilgotnym keramzycie.
- Storczykowa
- Storczykowa
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Aż miło popatrzeć na te wszystkie pędy
Widzę że nie tylko u mnie wiosna w pełni

Widzę że nie tylko u mnie wiosna w pełni

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Bałam się na początku, jak Platynka to wszystko opisywała po kolei, krok po kroku, bo nie dowierzałam, że to możliwe. Na pierwszy ogień (a raczej wodę) poszły wszystkie wówczas niekwitnące i to one mają takie pędy
(te podpięte). Czytając różne fora storczykowe dowiedziałam się, że na podobnych zasadach odbywa się reanimacja w keramzycie ( tylko tam keramzyt przesycha, a tu niekoniecznie). Jak na razie wszystko ok.

- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32