Ranczo Nokły - Tadeusz48
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Tadeuszu Twój ogród bardzo piękny w każdym roku to szczęście że narobiłeś tyle zdjęć i możesz poprawiać nam humory zimą gdzie u mnie nie ma nawet prawie śniegu wieczorem poprószyło ale za mało .
Gratulacje z okazji 38 rocznicy ślubu dla Ciebie i Twojej żony od pary która obchodziła w święta 30 rocznicę ślubu
Genia
Gratulacje z okazji 38 rocznicy ślubu dla Ciebie i Twojej żony od pary która obchodziła w święta 30 rocznicę ślubu
Genia
-
- Od: 5 wrz 2007, o 17:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HALINO- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, oraz za życzenia z okazji rocznicy ślubu. W naszym ogrodzie rośnie około 500 gatunków i odmian drzew, krzewów i iglaków, wszystkie te rośliny prezentowałem na naszym ogrodowym wątku, większość prezentowałem w czasie lata, gdy każdy był zajęty w ogrodzie i niewielu miało czas by je dokładnie obejrzeć, zapraszam do ponownego przejrzenia zdjęć, jest tam wiele interesujących roślin.
Trzmieliny zwyczajnej mam z 5-7 drzewek ,rosnących wzdłuż brzegu rzeki, są one wysokości 2- 2.5 metra, nowe sadzonki traktowałem jak chwast i je usuwałem, wiosną poszukam małych sadzonek i postaram się Ci wysłać, proszę tylko , jako że pamięć już nie ta, o przypomnienie mi wiosną na PW.
GENIU- dziękuję za odwiedziny oraz za życzenia z okazji rocznicy ślubu, całkiem niespodziewanie tę rocznicę przypomniał Grzesio, Tobie, składam serdeczne Gratulacje z okazji okrągłej rocznicy ślubu jaką jest 30- lecie , u nas okrągła rocznica będzie dopiero za dwa lata.
Zdjęć mam niewiele z lat do jesieni 2006 roku, są to , jak zauważyłaś , głównie zdjęcia naszych wnuków na działce, od jesieni 2006 roku, kiedy kupiłem aparat, zrobiłem na działce kilka tysięcy zdjęć, z tego ponad połowę jeszcze nie pokazywałem na forum, mam nadzieję że starczy mi zdjęć na prezentację do wiosny, gdy rozpoczną wegetację rośliny w ogrodzie.
Dzisiaj DALSZY CIĄG ZDJĘĆ Z 2006 ROKU

Trzmieliny zwyczajnej mam z 5-7 drzewek ,rosnących wzdłuż brzegu rzeki, są one wysokości 2- 2.5 metra, nowe sadzonki traktowałem jak chwast i je usuwałem, wiosną poszukam małych sadzonek i postaram się Ci wysłać, proszę tylko , jako że pamięć już nie ta, o przypomnienie mi wiosną na PW.
GENIU- dziękuję za odwiedziny oraz za życzenia z okazji rocznicy ślubu, całkiem niespodziewanie tę rocznicę przypomniał Grzesio, Tobie, składam serdeczne Gratulacje z okazji okrągłej rocznicy ślubu jaką jest 30- lecie , u nas okrągła rocznica będzie dopiero za dwa lata.
Zdjęć mam niewiele z lat do jesieni 2006 roku, są to , jak zauważyłaś , głównie zdjęcia naszych wnuków na działce, od jesieni 2006 roku, kiedy kupiłem aparat, zrobiłem na działce kilka tysięcy zdjęć, z tego ponad połowę jeszcze nie pokazywałem na forum, mam nadzieję że starczy mi zdjęć na prezentację do wiosny, gdy rozpoczną wegetację rośliny w ogrodzie.
Dzisiaj DALSZY CIĄG ZDJĘĆ Z 2006 ROKU

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tadeuszu wszystkie Twoje zdjęcia powodują, że naprawdę nie można oderwać od nich oczu, już to pisałam wcześniej, ale muszę napisać jeszcze raz, że Twój ogród jest prawdziwym rajem na ziemi dla Twoich wnuków i nie tylko dla nich. Mam nadzieję, że Wasze maluszki wychowywane w tak cudownym miejscu przejmą po Was miłość do przyrody i kolejne pokolenie będzie tworzyć takie przyjazna człowiekowi cuda 

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Tadeuszu, wczorajszy wieczór, aż do późnych godzin nocnych spędziłam bardzo sympatycznie w Twoim/Waszym ogrodzie.
Podziwiałam wszystkie zaprezentowane przez Ciebie roślinki
Masz naprawdę przepiękne okazy roślin i w dodatku tak pięknie wyeksponowane
Oczywiście, moja lista zakupów po tym spacerku wydłużyła się i to ... sporo
Będę do Twojego ogrodu często zaglądała, żeby podziwiać Ranczo i zasięgać cennych rad doświadczonego ogrodnika ;-)
Gratuluję takiej kochanej, sympatycznej i pracowitej rodzinki. Jestem pełna podziwu dla Twojej córki - pracusia
Niestety mój synuś - student, na działeczce robi szybko, to co musi zrobić i już go nie ma :-/ ... komputer, rower i koledzy są ważniejsi ;-)
Już ślicznie dziękuję za trzmielinkę oskrzydloną, a wiosną w przyszłym roku pozwolę sobie przypomnieć Ci na PW
Podziwiałam wszystkie zaprezentowane przez Ciebie roślinki

Masz naprawdę przepiękne okazy roślin i w dodatku tak pięknie wyeksponowane

Oczywiście, moja lista zakupów po tym spacerku wydłużyła się i to ... sporo

Będę do Twojego ogrodu często zaglądała, żeby podziwiać Ranczo i zasięgać cennych rad doświadczonego ogrodnika ;-)
Gratuluję takiej kochanej, sympatycznej i pracowitej rodzinki. Jestem pełna podziwu dla Twojej córki - pracusia

Już ślicznie dziękuję za trzmielinkę oskrzydloną, a wiosną w przyszłym roku pozwolę sobie przypomnieć Ci na PW

-
AGNESS- dziękuję za odwiedziny, naszym celem w czasie budowy ogrodu było, by kiedyś nasze wnuki mogły się w nim bawić i bardzo się cieszymy że nasze zamierzenia tak szybko się spełniły,
GENIU- dziękuje za odwiedziny, mała działka , mniej pracy, większa, więcej, u nas latem , jest naprawdę dużo pracy, dobrze że chociaż mamy pomocników.
HALINO- dziękuję za odwiedziny, cieszy nas że dobrze się czujesz, spacerując po naszym ogrodzie, zebrało się już tyle zdjęć z prezentacji, że trzeba trochę czasu by je dokładnie obejrzeć, Twój ogród jest też duży i pięknie zagospodarowany, szkoda tylko że tak niewiele zdjęć ze swego ogrodu dotychczas pokazałaś, mam nadzieję że w przyszłym roku więcej czasu poświęcisz na fotografowanie i prezentację zdjęć z ogrodu w swoim wątku. Córka, każdą wolną od pracy chwilę przeznacza na pomoc nam w ogrodzie, lubi "grzebać" w ziemi, w przeciwieństwie od naszych synów , którzy wolą być na działce, niekoniecznie na niej pracować. dobrze chociaż że lubią na działkę zaglądać, na razie nam starcza sił do prac w ogrodzie.
Dzisiaj u nas temperatura nocą obniżyła się prawie do 10 stopni poniżej zera. W takiej temperaturze moje koło wodne wygląda jak arcydzieło natury:

GENIU- dziękuje za odwiedziny, mała działka , mniej pracy, większa, więcej, u nas latem , jest naprawdę dużo pracy, dobrze że chociaż mamy pomocników.
HALINO- dziękuję za odwiedziny, cieszy nas że dobrze się czujesz, spacerując po naszym ogrodzie, zebrało się już tyle zdjęć z prezentacji, że trzeba trochę czasu by je dokładnie obejrzeć, Twój ogród jest też duży i pięknie zagospodarowany, szkoda tylko że tak niewiele zdjęć ze swego ogrodu dotychczas pokazałaś, mam nadzieję że w przyszłym roku więcej czasu poświęcisz na fotografowanie i prezentację zdjęć z ogrodu w swoim wątku. Córka, każdą wolną od pracy chwilę przeznacza na pomoc nam w ogrodzie, lubi "grzebać" w ziemi, w przeciwieństwie od naszych synów , którzy wolą być na działce, niekoniecznie na niej pracować. dobrze chociaż że lubią na działkę zaglądać, na razie nam starcza sił do prac w ogrodzie.
Dzisiaj u nas temperatura nocą obniżyła się prawie do 10 stopni poniżej zera. W takiej temperaturze moje koło wodne wygląda jak arcydzieło natury:

- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Tadeusz
Przegapiłam Waszą Rocznicę Ślubu.
Chyba się już nie załapię na lampkę wina,
Chociaż wolałabym Naleweczkę Żurawinową Zosieńki.
Wszystkiego Najlepszego i do Siego Roku w zdrowiu i w dostatku.
A Wasz Ogród na 'Ranczo' niech wzrasta jak na drożdżach.
Na wklejałeś dużo fajnych fotek .
U nas nie ma takich sopli lodowych , bo jest mniejszy mróz.
Ale też mamy śnieg więc pokaże zaraz kilka fotek z oświetlenia Świątecznego mojego 'Ogrodu Nocą'.
Przegapiłam Waszą Rocznicę Ślubu.
Chyba się już nie załapię na lampkę wina,
Chociaż wolałabym Naleweczkę Żurawinową Zosieńki.
Wszystkiego Najlepszego i do Siego Roku w zdrowiu i w dostatku.
A Wasz Ogród na 'Ranczo' niech wzrasta jak na drożdżach.
Na wklejałeś dużo fajnych fotek .
U nas nie ma takich sopli lodowych , bo jest mniejszy mróz.
Ale też mamy śnieg więc pokaże zaraz kilka fotek z oświetlenia Świątecznego mojego 'Ogrodu Nocą'.
-
GENIU- dziękuję za odwiedziny, dzisiaj też koło wodne wyglądało podobnie, w temperaturze około -10 stopni koło zamarza i staje ze względu na duży ciężar.
JADZIU , IZO, HALINKO, EWO - dziękuję za wizytę w ogrodzie,nasze wnuki lubią jeździć na działkę, bo tam mają dużo przestrzeni. U nas teraz takich sopli nie brak, jest mrożnie i ociekające wodą łopatki koła szybko obmarzają, co pewien czas usuwam te sople i koło kręci się dalej.
ZYTO - dziękuję za odwiedziny w ogrodzie, gdzieś się zawieruszyłaś po tych Świętach, ale dobrze że się odnalazłaś, dziękujemy za życzenia rocznicowe i Noworoczne, byłem na Twoim wątku , pięknie oświetliłaś dom i otoczenie domu.
Prezentuję już ostatnie zdjęcia naszej działki zrobione w 2006 ROKU

Wszystkim odwiedzającym nasz ogród,składamy Najserdeczniejsze Życzenia Zdrowia i Spełnienia Marzeń w Nowym 2009 roku. Zofia i Tadeusz.
JADZIU , IZO, HALINKO, EWO - dziękuję za wizytę w ogrodzie,nasze wnuki lubią jeździć na działkę, bo tam mają dużo przestrzeni. U nas teraz takich sopli nie brak, jest mrożnie i ociekające wodą łopatki koła szybko obmarzają, co pewien czas usuwam te sople i koło kręci się dalej.
ZYTO - dziękuję za odwiedziny w ogrodzie, gdzieś się zawieruszyłaś po tych Świętach, ale dobrze że się odnalazłaś, dziękujemy za życzenia rocznicowe i Noworoczne, byłem na Twoim wątku , pięknie oświetliłaś dom i otoczenie domu.
Prezentuję już ostatnie zdjęcia naszej działki zrobione w 2006 ROKU

Wszystkim odwiedzającym nasz ogród,składamy Najserdeczniejsze Życzenia Zdrowia i Spełnienia Marzeń w Nowym 2009 roku. Zofia i Tadeusz.