Małgosiu-PEPSI dziękuję za dobre słowo. Róża z owocami o którą pytałaś to Ballerina

. Na skarpie posadziłam kilka irg a reszta to już tylko róże okrywowe

. U podnóża posadzę szałwie, lawendy i kocimiętki. Ta skarpa ma tonąć w kwiatach i kolorze. Psy świetnie mi zapozowały i bardzo lubię tą fotkę. Pozdrawiam .
Beatko wrzośce przyjęły się całkiem dobrze. Kilka niedobitków wygląda gorzej ale widocznie trafiłam na słabsze sadzonki. W grudniu już mi kwitły i byłam tym bardzo zdziwiona. Obecnie są przykryte grubą warstwą śniegu ale mam nadzieję, że pokażą mi kolorek . Tworzenie ogrodu wymaga sporo pracy ale efekty mówią same za siebie - warto . Zmiany jakie zaszły u nas w ciągu tego 2020 roku są dla mnie na plus i czekam na więcej

. Dziękuję i pozdrawiam .
Kasiu dziękuję

. Faktycznie - nie każdy ma skarpy . Na początku trochę mnie martwiła ta różnica w poziomach na działce ale teraz uważam, że to jest na plus. Jest inaczej, ciekawiej. Czekam tylko aż rośliny rozrosną się i zakryją skarpy. Na razie nie wygląda to zbyt pięknie ale za 3,4 lata na pewno będzie lepiej. Musimy jeszcze tylko zabrać się za ten murek oporowy przy dużej skarpie

. Może uda się w tym roku. Pozdrawiam .
Halino witam Cię serdecznie

. Dziękuję i zapraszam .
Marysiu dziękuję serdecznie za życzenia. Czytam je po czasie , wybacz

. Tobie również życzę wszystkiego dobrego w tym 2021 roku

.
Florianie dziękuję

. Mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz lepiej. Pozdrawiam .
Małgosiu- clem3 bardzo Ci dziękuję za życzenia chociaż odczytałam je "po fakcie"

. Rabatki rosną w oczach i sama nie mogę się nadziwić jak to wszystko od wiosny mi porosło. Czekam na ten sezon z niecierpliwością bo jeszcze sporo planów mam do zrealizowania. Oby tylko zdrowie było bo to najważniejsze. Dziękuję, również pozdrawiam i życzę Ci wszystkiego dobrego w 2021 roku.
Wiolu tak, posadziłam świerki serbskie i z tego co pamiętam odległość między nimi to 120 cm. Sadzonki kupowałam w okolicy od osoby prywatnej. Udało mi się nabyć bardzo duże okazy w dobrej cenie

. Zależało mi aby w miarę szybko zrobiły wysoki parawan i osłonę przed wiatrem. Niestety miały ciężki start z powodu suszy, potem trochę się zebrały w sobie ale nadal nie wyglądają tak jak powinny. Myślę, że muszą odchorować to przesadzanie i wytworzyć więcej korzeni. Faktycznie trawy wyglądają bardzo fajnie i warto je mieć. Jak tylko znajdziesz miejsce to sadz

. Pozdrawiam .
Krysiu oj tak, dawno mnie tutaj nie było ale w końcu pasowało się odezwać. Póki co nie będzie kolorowych zdjęć bo zima za oknem i trzeba ją trochę uwiecznić. Dziękuję za życzenia i Tobie również życzę wszystkiego dobrego w tym roku . Pozdrawiam

.
Lenko mnie również dawno nie było

. Trawy warto mieć bo fajnie wyglądają i są prawie bezobsługowe. Oj, z tym ogarnianiem ogrodu przy dzieciach i psach to różnie bywa. W tamtym roku miałam z tym spory problem i najczęściej brakowało mi czasu na pielenie. Mam nadzieję, że w tym roku będę miała trochę więcej luzu. Zdalna nauka nie była fajna i mam nadzieję, że dzieciaki nie wrócą już do takiej formy nauki. Ostnicy Pony Tails nie posiadam

. Pozdrawiam .
Seba fajny pomysł z bambusem

. U mnie wszystkie miejsca, które mają odgradzać mnie od ciekawskich spojrzeń są już w zasadzie zaaranżowane. No , może jeszcze będzie w dwóch miejscach taki mini roślinny parawan ale to już w przyszłości. Póki co pozostaje mi czekać aż te moje przegrody , żywopłoty porosną do tych 150 cm przynajmniej bo na razie nie wyglądają jak zielone mury

. Oj tak, z dziećmi to jest niekończąca się historia. Trzeba mieć cierpliwość i nerwy ze stali . Pozdrawiam .
Trochę mnie poniosło z tymi zdjęciami, wybaczcie ale nie mogłam się oprzeć

.
Pozdrawiam i udanego dnia Wszystkim życzę

.