Ogród Anny 2017

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Anny 2017

Post »

Aniu ,Erythronium dens-canis 'Purple King' śliczny , u Ciebie kwitnie , moje żółte mają tylko liście , kiedyś miałam białe i różowe ale wyginęły .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie jak jest tak różnorodnie w ogrodzie, bo nie ma przestojów w kolorkach i nie jest nudno (ale czy w ogrodzie może być nudno? nieee).
Co za różyczki dokupiłaś?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

e-genia pisze:Aniu ,Erythronium dens-canis 'Purple King' śliczny , u Ciebie kwitnie , moje żółte mają tylko liście , kiedyś miałam białe i różowe ale wyginęły .
Dziękuję ;:196
U mnie jakoś rosną, nie wszystkie odmiany kwitną co roku, czasem mają tylko liście.
Akurat 'Purple King' jest rewelacyjny, bo szybko się rozrasta i co roku kwitnie, tak jak i 'Pagoda'.
apus pisze:Fajnie jak jest tak różnorodnie w ogrodzie, bo nie ma przestojów w kolorkach i nie jest nudno (ale czy w ogrodzie może być nudno? nieee).
Co za różyczki dokupiłaś?
Witaj :wit
W ogrodzie nigdy nie jest nudno. Zawsze jest mega dużo pracy ;:224 Przynajmniej u mnie.... niekończąca się ciężka robota.
Zamówiłam na wiosnę róże z 3 źródeł: Flo..., Hyż... i All - Bot...
Na poprzednich stronach pokazałam sadzonki. U botanika zamówiłam Alchymista, Red Leonardo, 2 białe miniaturki (prawdopodobnie Grasten), kolejnego Abrahama, 3 sztuki pnącej That's Jazz, Florę Danicę, Bouquet Parfait i Sophia Renaissance ( bo jesienna mi zmarzła)
Po dzisiejszym spisie z natury mam 150 krzewów + szpaler z Rose de Resht na własnych korzeniach.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Witaj Aniu
Ciesze się, że do Ciebie trafiłam. Uwielbiam rośliny kwitnące a u Ciebie ich nie brakuje. Duże kwiecia już u Ciebie, moje roslinki się ociągają. Piekne róże kupiłaś. Moje maja przyjechać jutro i pojutrze. Będę zaglądać bo jest co podziwiać. :wit
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Aniu - piszesz, że róze, które wymagały reanimacji przeniosłaś w niewidoczne miejsce. Ja takie miejsce nazywam szpitalem dla róż. Jednego roku reanimowałam 4 sadzonki Ireny, okazało się, że takie przesadzenie przyniosło rewelacyjne wyniki. Róze odżyły i odwdzięczyły się w kolejnym roku fantastycznym kwitnieniem. Piszę Ci o tym, bo fajnie zrobiłaś, że nie pozbyłaś się marnych krzewów ( nawet jeśli ich cena jest atrakcyjna i mozna je wymienic na inne), a dałas im szansę. Może się uda? Powiedz mi jeszcze, czy znasz nazwy tych różyczek? Kiedyś próbowałam poddać identyfikacji róże od botanika, ale nie wszystkie nazwy odkryłam.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ja w tym roku kupiłam z Twojego spisu Bouquet Parfait, bardzo jestem ciekawa jak będzie się sprawować... póki co puszcza już noski, więc klimatyzacja przebiega sprawnie.
150 róż? Ładna kolekcja! ;:215 ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Annar13 pisze:

Akurat 'Purple King' jest rewelacyjny, bo szybko się rozrasta i co roku kwitnie, tak jak i 'Pagoda'.
Gdybyś miała kilka cebulek na zbyciu to jestem zainteresowana .

Dziękuje Aniu za podpowiedź;:196 ;:196 , zamówię sobie w sadzawce zaraz białe też .
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Pashmina pisze:Witaj Aniu
Ciesze się, że do Ciebie trafiłam. Uwielbiam rośliny kwitnące a u Ciebie ich nie brakuje. Duże kwiecia już u Ciebie, moje roslinki się ociągają. Piekne róże kupiłaś. Moje maja przyjechać jutro i pojutrze. Będę zaglądać bo jest co podziwiać. :wit
Witaj! I jak tam różyczki, co zamówiłaś ?
ewka36jj pisze:Aniu - piszesz, że róze, które wymagały reanimacji przeniosłaś w niewidoczne miejsce. Ja takie miejsce nazywam szpitalem dla róż. Jednego roku reanimowałam 4 sadzonki Ireny, okazało się, że takie przesadzenie przyniosło rewelacyjne wyniki. Róze odżyły i odwdzięczyły się w kolejnym roku fantastycznym kwitnieniem. Piszę Ci o tym, bo fajnie zrobiłaś, że nie pozbyłaś się marnych krzewów ( nawet jeśli ich cena jest atrakcyjna i mozna je wymienic na inne), a dałas im szansę. Może się uda? Powiedz mi jeszcze, czy znasz nazwy tych różyczek? Kiedyś próbowałam poddać identyfikacji róże od botanika, ale nie wszystkie nazwy odkryłam.
Ja nigdy nie wyrzucam tak szybko róż :)
Zawsze je próbuję uratować.
Cieszę się, bo udało mi się rozmnożyć kilka róż z patyczków i mają już zielone listki ;:138
Niestety nie wszystkie róże od Botanika udało mi się rozszyfrować, ale większość jest oznaczona. Czasem naprawdę można coś wyjątkowego upolować :)
apus pisze:Ja w tym roku kupiłam z Twojego spisu Bouquet Parfait, bardzo jestem ciekawa jak będzie się sprawować... póki co puszcza już noski, więc klimatyzacja przebiega sprawnie.
150 róż? Ładna kolekcja! ;:215 ;:138
Bouquet Parfait mam dwie. Jedną sadziłam jesienią, drugą teraz :)
Bardzo mi się podoba ta odmiana. Mam nadzieję, że będą szybko i zdrowo rosły ;:180
e-genia pisze:
Annar13 pisze: Akurat 'Purple King' jest rewelacyjny, bo szybko się rozrasta i co roku kwitnie, tak jak i 'Pagoda'.
Gdybyś miała kilka cebulek na zbyciu to jestem zainteresowana .
;:333 Będę pamiętać. Tą odmianę mam z sadzawki - mają je w stałej ofercie :)

Kilka dni deszczowych też się przydaje. Przynajmniej udało mi się posprzątać dom :;230 zamiast biec do ogrodu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Powojniki gotowe do sadzenia

Obrazek

Prawie wszystkie róże mają już spore listki ;:215

Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu widzę też sporo powojników zamówiłaś :) pięknie będzie jak zakwitną :) działeczka budzi się do życia i chyba magnolia rozkwita również :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A u mnie z listkami na różach jest różnie.
Jedne mają spore listki a inne dopiero dziobki.
Okazało się, że te co wyglądały na świeże miały przemrożone pąki i będą na nowo wypuszczać pąki.
Czeka mnie drugie cięcie róż.
Twoje wyglądają super, będzie na co popatrzeć. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu jakie mega zakupy :uszy Wiosną aż chce się nowych zakupów.Róże gęste mają korzenie,a powojniki też bym sobie kupiła.
Na razie dałam sobie z nimi spokój,ale jak tylko zobaczę u innych to już mam znów na nie ochotę :uszy
Róże ładnie Ci przezimowały ;:108
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

maniolek pisze:Aniu widzę też sporo powojników zamówiłaś :) pięknie będzie jak zakwitną :) działeczka budzi się do życia i chyba magnolia rozkwita również :)
Magnolia w pełni kwitnie, jest piękna!
Nowe powojniki są botaniczne i bylinowe :) Już posadzone.

Obrazek
kogra pisze:A u mnie z listkami na różach jest różnie.
Jedne mają spore listki a inne dopiero dziobki.
Okazało się, że te co wyglądały na świeże miały przemrożone pąki i będą na nowo wypuszczać pąki.
Czeka mnie drugie cięcie róż.
Twoje wyglądają super, będzie na co popatrzeć. ;:215
U mnie dzióbki mają tylko świeżo posadzone, 'stare' w listkach, niektóre już naprawdę są bardzo mocno rozwinięte ;:138
Jutro muszę zrobić oprysk na mszyce bo i te się pojawiły... niestety!

Obrazek
Annes 77 pisze:Aniu jakie mega zakupy :uszy Wiosną aż chce się nowych zakupów.Róże gęste mają korzenie,a powojniki też bym sobie kupiła.
Na razie dałam sobie z nimi spokój,ale jak tylko zobaczę u innych to już mam znów na nie ochotę :uszy
Róże ładnie Ci przezimowały ;:108
Dziękuję ;:196
Na wiosnę, a właściwie zimą człowiek szaleje z zakupami, a potem się martwi po co to zrobił.
Zamówiłam sobie mnóstwo nowych fuksji, a jak dziś wyniosłam z piwnicy 20 starych donic z piwnicy, to chwyciłam się za głowę ;:223
Po co mi znowu dodatkowa praca z doniczkami...i gdzie ja to ustawię. Popełniłam głupotę ;:124

Obrazek

Wiosenka szaleje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Dzisiaj zimnica od rana.
Wczoraj zrobiłam mnóstwo fotek i pewnie w tym tygodniu więcej nie zrobię.

Zauważyłam pierwszego storczyka.

Obrazek

Trójlisty

Obrazek

Hiacynty upojnie pachną

Obrazek Obrazek

Dziś przyjechała paczucha z fuksjami.
Ostatni dzień wolnego przed świętami, a ja zamiast sprzątać, roślinki sadzę i pikuję pomidory... :?

Obrazek

Moja kolekcja powiększyła się do 26 odmian. Narobiłam sobie znowu pracy ;:223
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu te Twoje hiacynty to takie olbrzymki wysokie :) pięknie i kolorowo się zrobiło, no kolekcja fuksji imponująca ;:oj
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu jakie masz piękne hiacynty błękitne ;:oj Jeśli pamiętasz gdzie kupiłaś proszę o cynk ;:224
Fuksji sporo,ciekawe jakie kolorki wybrałaś?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”