Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: OGRÓD MARTY -CZ . X

Post »

:wit
Martuś podziwiam Ciebie i zaprawy i ogród i praca. Jak Ty temu wszystkiemu dajesz radę.
Czytam o wieczorniku damskim - nie znam tego kwiatka, czy mogłabym prosić o kilka nasionek? Oraz białej naparstnicy kilka nasionek, ja mam tylko taką - różową gaciową.
Jeżówka Raspberry Truflfe, dla mnie jest jedną z ładniejszych i do tego długo trzyma kwiat.
Dalie masz tak cudowne ;:167 i taka różnorodność ;:138
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A gdzie grzybki? Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witak Martusiu, na reszcie mogę pospacerować po Waszych ogrodach, tu jest pięknie nad jeziorem ale tak cudnych ogrodów brak :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wszystko ładnie, pięknie, ale ten irys to mnie zastanawia? O tej porze kwitnie? Czy to jakaś specjalna, późna odmiana?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,dzień był bardzo gorący ,ale ja wytrwale coś robię w ogrodzie ,żeby ubywało pracy przed zimą ,no i przy okazji intensywnie się opalam w ruchu, :uszy .

Marysiu,nie wiem o jakich gruszkach mówisz ;:306 no i nie wiem czy sie mam z tego śmiać ,jarzmianka z wiosny,i teraz powtórzyła kwitnienie,w ogrodzie ciut ciut do przodu,bo ciągle mam na myśli grzyby i lepiej ,żebym się pospieszyła,dalie powalają ,tak kwitną ,sa cudowne ,codziennie cykam im zdjęcia ,bo nie mogę sie oprzeć ,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196

Ewuniu,sama nie wiem ,ale z takim uporem to robię ,jutro pewnie pójdę na maliny i będą nowe soki,właśnie dzisiaj poszłam po nasiona wieczornika damskiego ,bo już dojrzały z poprzedniego kwitnienia ,ale parę nowych pędów powtórnie zakwitło,patrzę,a tu nie ma kwiatuszków co przedwczoraj fotografowałam ,przyglądam się łodyżce,a na niej same zielone gąsienice,no i zjadły mi te kwiatuszki,nie można obronić się przed tymi darmozjadami ;:223 ,naparstnica biała jeszcze nie ma nasionek dojrzałych,ale może zdąży,ale nasionka wieczornika już mam zebrane,pozdrawiam ;:196

Bożena,strona wcześniej :wit

Iwonko,witaj,w naszych ogrodach ,bardzo kolorowo jeszcze,teraz dalie ,jeżówki ,floksy,rudbekie,dzielżany ,róże ,hortensje i wiele innych ,fajnie ,że wstąpiłaś,życzę zdrówka ,kuruj się ,żebyś zdrowiuśka wróciła ;:168

Mariolko,już drugi rok tak kwitnie ,a na wiosnę z nim cisza,pozdrawiam :wit
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

No piękne!! u mnie na razie zastój . Woody...
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Martusiu, dzięki za info w sprawie piwonii, dalie piękne, podoba mi się też ten wieczornik, czy mogę prosić o nasionka?
Z grzybami chyba nie przyspieszysz, dzisiaj objechałam miejscówki w kilku powiatach, wszędzie sucho, przypuszczam, że jeżeli będzie tak upalnie, to nie będzie wysypu.

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Martus nie wiem jak to się stało, że zgubiłam Twój wątek.
Już nadrabiam :D
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

koziorozec pisze:
Marysiu,nie wiem o jakich gruszkach mówisz ;:306 no i nie wiem czy sie mam z tego śmiać
No jak to nie wiesz Martuniu , o jakich gruszkach? No przecież o tych na wierzbie. ;:306
koziorozec pisze: Marysiu jesteś rozbrajająca,aż sie uśmiałam z tego głębokiego pudełka,a nawet nie pamiętałam do czego to pakowałaś,bo chyba byłam w strasznym amoku a moje emocje sięgnęły zenitu ,mając tyle gości naraz i każdy coś potrzebował ;:306
W ramach przypomnienia. Proszę bardzo. :wink:

Obrazek

A teraz już na poważnie .... piękne zdjęcia Marciu nam tu pokazujesz. ;:173 ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w niedzielny wieczór,sok malinowy już stygnie ,więc niedziela była trochę pracująca,ale piękna.

Bożena,teraz też nie chodzę na grzyby ,chyba nie ma ,a jak są to bardzo robaczywe,poczekam do chłodniejszych dni,a skąd wzięłas takiego pięknego grzyba w deszczu?

Irenko,właśnie nazbierałam trochę nasionek ,to znaczy wysypałam wszystkie jakie były,wysyp będzie jak poleje i się ochłodzi ,jeszcze nie jest tak późno,może nie martwmy się na przód,ja jestem dobrej myśli ,że wysypy będą jeszcze duże ;:306 ,pozdrawiam :wit

Kasiu 100780,czasem tak się dzieje ,że się gubimy ,ale ważne ,że jesteś,pozdrawiam :wit

Kasiu mymysteryy,ale numer ,wszystko widzę masz udokumentowane , ;:306 można paść ze śmiechu i czym mnie jeszcze zaskoczysz,tylko nie wiadomo,czy jest w tym głębokim pudle biały ostrogowiec ;:306 ,jak Marysia była u mnie na wiosnę chciała liliowca,wykopałam kawałek i nie wiem co my z nim zrobiły ,bo jak zajechała do domu to mówi ,że go nie ma ,może położyłyśmy go na trawniku i zwyczajnie zapomniały ,po jej wyjeździe panowie kosili trawę i pewnie liliowiec poszedł w maszynę ,bo po jej interwenci nigdzie go nie znalazłam ;:306 po prostu gdzieś go zawieruszyłyśmy :;230,ale teraz było głębokie pudełko ,to może się odnajdzie ;:108 ,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam do ogrodu ,przespacerujmy się troszkę dopóki pięknie kwitną rośliny jest bardzo kolorowo i pachnąco.

Wilczomlecz migdałolistny "Purpurea"
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pięknie kwitnie dalej ostróżka Misty Mauves
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martusiu i znowu piękne kwiatuszki pokazałaś ;:63 ;:63 a te białe przepięknie wyglądają ;:333 ;:333
Hibiskus , chryzantemy , ostróżki , dalie róże - cudne ;:215 ;:215 oby jak najdłużej cieszyły nasz oczy .
Pozdrawiam serdecznik i życzę miłego tygodnia ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Kwitnień jeszcze sporo , jest czym oko i duszę pocieszyć u Ciebie Marto! ;:63
Zapowiada się kolejny upalny dzień , miłego więc w chłodzie ogrodu życzę! :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ostróżki zjawiskowe. U mnie nigdy tak nie chcą kwitnąć. Najczęściej jakiś psiur złamie całego pęda nim wyda kwiaty :(
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Piękne dalie! Popraw tylko nazwy: 'Cafe au Lait', 'Yume Yama Zakura' 8-)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”