Witam ,dzień był bardzo gorący ,ale ja wytrwale coś robię w ogrodzie ,żeby ubywało pracy przed zimą ,no i przy okazji intensywnie się opalam w ruchu,

.
Marysiu,nie wiem o jakich gruszkach mówisz

no i nie wiem czy sie mam z tego śmiać ,jarzmianka z wiosny,i teraz powtórzyła kwitnienie,w ogrodzie ciut ciut do przodu,bo ciągle mam na myśli grzyby i lepiej ,żebym się pospieszyła,dalie powalają ,tak kwitną ,sa cudowne ,codziennie cykam im zdjęcia ,bo nie mogę sie oprzeć ,pozdrawiam i dobrej nocki
Ewuniu,sama nie wiem ,ale z takim uporem to robię ,jutro pewnie pójdę na maliny i będą nowe soki,właśnie dzisiaj poszłam po nasiona wieczornika damskiego ,bo już dojrzały z poprzedniego kwitnienia ,ale parę nowych pędów powtórnie zakwitło,patrzę,a tu nie ma kwiatuszków co przedwczoraj fotografowałam ,przyglądam się łodyżce,a na niej same zielone gąsienice,no i zjadły mi te kwiatuszki,nie można obronić się przed tymi darmozjadami

,naparstnica biała jeszcze nie ma nasionek dojrzałych,ale może zdąży,ale nasionka wieczornika już mam zebrane,pozdrawiam
Bożena,strona wcześniej
Iwonko,witaj,w naszych ogrodach ,bardzo kolorowo jeszcze,teraz dalie ,jeżówki ,floksy,rudbekie,dzielżany ,róże ,hortensje i wiele innych ,fajnie ,że wstąpiłaś,życzę zdrówka ,kuruj się ,żebyś zdrowiuśka wróciła
Mariolko,już drugi rok tak kwitnie ,a na wiosnę z nim cisza,pozdrawiam