Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12
- pela11
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12
Iwonko , czy Twój hibiskus jest bardziej różowy ,czy bardziej niebieski ? Pelaśkę mam taką samą od trzech lat i zostawiam jedną na zimę i robię potem z niej sadzonki , część na balkon ,część idzie na ogród .Kociaka kładz sobie na kolana ,niech wygrzewa .
.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, widzę , że masz czerwono kwitnący tytoń
Ten niebieski hibiskus taki sam jak mój.
Jednak kot Stanisław przebija wszystko inne w tej sesji.
Wymiziaj go porządnie. Niech ma. Jemu też coś więcej się od życia należy.
Dobrej nocy i zdrówka.

Ten niebieski hibiskus taki sam jak mój.
Jednak kot Stanisław przebija wszystko inne w tej sesji.

Wymiziaj go porządnie. Niech ma. Jemu też coś więcej się od życia należy.
Dobrej nocy i zdrówka.

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Iwonko,ogród u Ciebie taki kwitnący,wszystko się w nim mieści ,pelargonie też śliczne ,moje przed domem w donicach zjadła sarna ,zdeptała róże zrobiła sobie ścieżkę w przedogródku i tyle naniszczyła róż ,już nie wiem dlaczego te zwierzęta takie dokuczne ,wszyscy na gotowe i najlepsze jedzenie chętni ,a ja do roboty 

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Jak bym widziała mojego Bąbla, leżenie na oknie , obserwacja terenu i drzemka 

- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Iwonko , mam do posadzenia piwonię drzewiastą ,doradz proszę w jakim posadzić ją miejscu i w jakiej ziemi .
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Cześć dziewczyny kochane
, kolejny dzień bez działki jednak, sprawy urzędowe załatwiać musiałam, bo coś zusowi nie spieszy się zapoznać z moją historią choroby, sądy też opieszale niestety
Elu ona jeśli młoda to musisz o nią zadbać, może przemarznąć, starsze sobie dobrze zimą radzą, posadź w osłoniętym i ciepłym miejscu, ziemia zdrenowana, lubi wodę ale nie stojącą, w ziemi gliniastej u mnie sobie dobrze radzą
Elu hibiskus jest niebieski bardziej niż różowy, a kocia kładzie mi się często na moim chorym barku, grzeje świetnie i myślę, że to mi pomaga
Karolka
Stanisław całe noce latem na dworze urzęduje, a w dzień odsypia nocne eskapady
Martusiu sama nie wiem gdzie mi się to mieści, ale po każdej zimie coś tracę, więc jest miejsce na następne, zwierzaki faktycznie są u Ciebie utrapieniem
Lucynko z tytoni nasionka zbiorę, widzę, że mam inne kolory niż Ty, a Stanisław nie odpuści jak go nie wygłaskam, nie wymiziam, to będzie chodził za mną i miauczał, że coś mu brakuje
Tak Marysiu to ten sam
Jadziu mam mruczącego i szczekającą, a zazdrośniki o siebie straszne, jak głaskam jedno to muszę i drugie, nie raz się naśmieję z nich
, dziś przywiozłam od koleżanki kolejną, białą ale pełną, ładna też jest
Aniu, no on ciężko w nocy pracuje, bo całe dnie leniuchuje
Dorotka, jasne że cudny, może i zwykły dachowiec, ale za to bardzo mądry dachowiec
Jutro jadę na działeczkę, mam nadzieję, to będą nowe zdjęcia, dziś pokażę nowa pelargonię jaką przywiozłam od koleżanki, no i dzielżana na starej działce, zapomniałam o nim, w takim gąszczu rośnie

Elu ona jeśli młoda to musisz o nią zadbać, może przemarznąć, starsze sobie dobrze zimą radzą, posadź w osłoniętym i ciepłym miejscu, ziemia zdrenowana, lubi wodę ale nie stojącą, w ziemi gliniastej u mnie sobie dobrze radzą

Karolka

Martusiu sama nie wiem gdzie mi się to mieści, ale po każdej zimie coś tracę, więc jest miejsce na następne, zwierzaki faktycznie są u Ciebie utrapieniem

Lucynko z tytoni nasionka zbiorę, widzę, że mam inne kolory niż Ty, a Stanisław nie odpuści jak go nie wygłaskam, nie wymiziam, to będzie chodził za mną i miauczał, że coś mu brakuje

Tak Marysiu to ten sam

Jadziu mam mruczącego i szczekającą, a zazdrośniki o siebie straszne, jak głaskam jedno to muszę i drugie, nie raz się naśmieję z nich

Aniu, no on ciężko w nocy pracuje, bo całe dnie leniuchuje

Dorotka, jasne że cudny, może i zwykły dachowiec, ale za to bardzo mądry dachowiec

Jutro jadę na działeczkę, mam nadzieję, to będą nowe zdjęcia, dziś pokażę nowa pelargonię jaką przywiozłam od koleżanki, no i dzielżana na starej działce, zapomniałam o nim, w takim gąszczu rośnie

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Iwonko ładna ta pełna pelargonia .Kiedyś miałam białą lecz była pusta ,ale i tak mi się podobała.Niestety zwierzątka to zazdrośniki i każdy chce być wygłaskany wiem jak zajadę do Marysi .Jej psotniki zazdrośniki też pchają sie do głaskania jeden przed drugiego 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko powodzenia w sprawach urzędowych
Tak bym chciała żeby się wszystko unormowało
Śliczne pelargonie zdobyłaś
a dzielżana koniecznie przenieś
Pogody na jutrzejsze działkowanie, u mnie znowu mokro
Dobrej nocy 

Śliczne pelargonie zdobyłaś

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Jaki piękny ten dzielżan. 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Iwonko, ja też zbieram nasiona tytoniu. Już trochę nazbierałam, tylko nigdy nie ma pewności, jakim kolorem zakwitną w przyszłym roku.
U mnie co rok to sobie barwę kwiatów zmieniają. Pewnie po to, by nudno nie było.
Niech Ci się wreszcie uda te urzędowe sprawy doprowadzić do końca, czego z serca Ci życzę.

Niech Ci się wreszcie uda te urzędowe sprawy doprowadzić do końca, czego z serca Ci życzę.

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iwonko piękna ta bała pelargonia i dzielżan
Życzę powodzenia w załatwieniu spraw z ZUS i zdrówka

Życzę powodzenia w załatwieniu spraw z ZUS i zdrówka

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Witajcie dziewczyny kochane
Wczorajszy dzień spędziłam na działeczce, a jak wróciłam to padłam, ale zadowolona jestem, przyniosłam spor fasolki, ogórków o dziwo, bo miałam je już wyrwać, pomidorów, aż szkoda było zostawić, takie duże, ładne, a liście już dostały plam, może w domu, w kartonie dojdą
Tereniu, to już sąd niestety
Mówisz Lucynko, że tytoń nie powtarza koloru
, no to niespodzianka będzie
Dorotko dzielżan do przeniesienia, bo tak był schowany, że o nim zapomniałam
Marysiu, no ciągnie się to wszystko, a ja już sił nie mam, dzielżan przeniosę na pewno, a pogodę miałam super cały dzień
Jadziu pelargonie są ładne i takie różne, no a ja nie bardzo mam gdzie przechować je, jeśli dadzą radę w ciemnej piwnicy to dobrze, mam nadzieję
Zdjęć też napstrykałam

Wczorajszy dzień spędziłam na działeczce, a jak wróciłam to padłam, ale zadowolona jestem, przyniosłam spor fasolki, ogórków o dziwo, bo miałam je już wyrwać, pomidorów, aż szkoda było zostawić, takie duże, ładne, a liście już dostały plam, może w domu, w kartonie dojdą

Tereniu, to już sąd niestety

Mówisz Lucynko, że tytoń nie powtarza koloru

Dorotko dzielżan do przeniesienia, bo tak był schowany, że o nim zapomniałam

Marysiu, no ciągnie się to wszystko, a ja już sił nie mam, dzielżan przeniosę na pewno, a pogodę miałam super cały dzień

Jadziu pelargonie są ładne i takie różne, no a ja nie bardzo mam gdzie przechować je, jeśli dadzą radę w ciemnej piwnicy to dobrze, mam nadzieję

Zdjęć też napstrykałam

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Fikuśny jest ten biały tytoń wygląda jak parasolki.No to dzisiaj pracowity dzień przed Tobą ,bo trzeba wszystkie skarby zagospodarować.Na reszcie nie pada lecz temperatura słaba cóż trza sie cieplej ubrać.Zaraz też idę obadać moje pomidory, bo też na niektórych zauważyłam plamki i zastanawiam sie czy ich nie wyrwać,albo jeszcze raz opryskać Bioseptem.Iwonko życzę ,żeby wszystko poszło po Twojej myśli 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękny ogród iWnonko
Szkoda,że to lato tak szybko ucieka
Hortki masz duże ślczne.
I ta lilia, też ja mam

Szkoda,że to lato tak szybko ucieka

Hortki masz duże ślczne.
I ta lilia, też ja mam

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
A tam, gdzie pomidor, to co rośnie? To jakaś szałwia? (jak zawsze nic nie wiem...
)

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6