Witajcie

.
Od samego rana grzeje

no ale może w końcu popada bo coś ostatnio omijają nas te deszcze . W taką pogodę najbardziej cieszą się owady

, lawenda jeszcze kwitnie ostatkiem sił i przyciąga mnóstwo motyli, trzmieli i pszczół.
Olu bardzo lubię hortensje bo właściwie są bezproblemowe. Szkoda tylko, że te ogrodowe lubią przymarzać

. W każdym razie nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich. Kuruję się , kuruję

. Całe szczęście, że przy anginie nie trzeba leżeć w łóżku. Poza tym aż tak mnie nie zmogło, osłabienie czuję w godzinach wieczornych a w dzień jest całkiem dobrze

.
Takiego gościa udało mi się sfotografować

. Ujęcie trochę niewyraźne ale nabiegałam się za nim uwierzcie

.
Marysiu mam floksy ale te moje już przekwitają a te co dopiero rozkwitły to mam młode sadzonki i jeszcze nie tworzą ładnych kępek. U lekarza byłam bo jak poczytałam, że anginy nie można bagatelizować to przestraszyłam się prawdę mówiąc. Z reguły rzadko chodzę do lekarza bo i chorowałam rzadko ale jak poczułam te "kluchy" w gardle i ten posmak goryczy to poszłam jak najszybciej po leki

. Dziękuję Ci bardzo

.
"Bonica".
Soniu białe dalie zachowam bo ładnie kwitną i pięknie się rozrastają

. Tą hortensję na pniu kupiłam w zeszłym roku po promocji i też miała tylko trzy kwiaty. Liczyłam, że w tym roku będzie po przycięciu miała ich więcej no nic muszę uzbroić się w cierpliwość. Tak, ten z kłosami to trzcinnik. Bardzo lubię te trawy bo szybko zaczynają wegetację w porównaniu z innymi trawami i szybko kwitną

.
Jeżówki NN.
Izabelo a ja jak zwykle bardzo dziękuję Ci za takie miłe słowa

. W tym roku po raz pierwszy wysiałam ostróżki jednoroczne ale na pewno nie po raz ostatni bo bardzo mi się spodobały

. Zagoszczą u mnie na pewno na dłużej tak jak i inne jednoroczne, które chcę wprowadzić do ogródka. Zazdroszczę Ci smykałki do rozmnażania, bo mi udało się tylko rozmnożyć bukietowe, ogrodowych nie

. Hmm dobre pytanie, postaram się by dalej nie było chwastów

.
A to jeżówka "Tomato Soup".
Naparstnice powtarzają kwitnienie.
"Ballerina".
Komarzyca i biały niecierpek.
Kolejna młoda tegoroczna budleja, tym razem " Nanho Purple".
Lilia OT NN.
Lilia OT "Zambezi".
Róża NN, ostróżki, dalie, lilie.
Las ostróżek mnie zachwyca.
Powojnik " Arabella".
Godecja wielkokwiatowa , kolejne jednoroczne cudeńka.
"Summer Snow" .
Ostatnie tchnienie odętek.
Róża NN.
Ostróżki niebawem zakwitną ponownie

.
Budleja w tle .
Kolejna NN w duecie z budleją.
Jeżówka z kłosowcem " Golden Jubilee".
Na tym zakończę swoją fotorelację, muszę zatrzymać sobie coś na później

.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego dnia

.