Również hołubię szałwiom

No lilie to chyba takie prawo pierwszej gry - z reguły wtedy się wygrywa...

Są u mnie dopiero od tej wiosny, a już mnie zachwycają.

Czekam na nagietki, wzeszły ładnie, ale czy zakwitną...
Cieszę się, bo moja przesadzana i dzielona hortensja ogrodowa chyba wróciła na dobre do "żywych". Ma ładne liście a w przyszłym roku może zakwitnie

Basiu - u mnie te jukki kwitną pierwszy raz, mam je od czterech lat. Wiec kwitną książkowo

Ale teraz je tak mocno zasiliłam skorupkami z wiejskich jaj i bananami nieznanego pochodzenia

Muszą ładnie zakwitnąć.
A Twoje ile już są w ogrodzie?
Natalko - trzykrotka ogrodowa potrafi mocno podrosnąć. Ta moja jest dość niska jak na razie, ma ok pól metra, ale na innej działce miałam baaaardzo wysoką. Na targu pewnie wpadła Ci w oko tylko nazwa, że trzykrotka .. Ale przynajmniej masz z tego troszkę śmiechu i nie zapomnisz tej roślinki pewnie już nigdy

Mati - tak, bardzo wysokie są teraz dzwonki. Ale patrzyłam w innych ogrodach, że też są takie powyciągane, mam nadzieję, że utrzymają swoje kieliszki bez problemu. Też lada moment zakwitną

W ubiegłym roku musiałam krwawniki podciąć, więc dzwonki kwitły sobie na niższych poziomach bo wtedy i tak były najwyższe na rabacie.
Teraz mają więcej konkurencji, bo są wiesiołki, orlik też podwoił swój wzrost, jednak nie ustępują

Jakoś się to wszystko zrównało wzrostem

Daj znać co z zakupami.