Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Gabi ale u ciebie pięknie i kolorowo tyle kwiatów ten powojnik cudo i tak wypielone ani jednego chwaścika :P
Grill własnej roboty no no ...i te ozdoby brawo wypatrzyłam ślimaka czy on jest spory dawno go nabyłaś , bo taki okaz w ogrodzie to jak nic inne by odstraszył :lol:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki Beatko za miłe słowa. Slimaka mam już kilka lat i jest dosyć duży ok.30 cm. Ale niestety te potwory (ślimaki żywe) nie boją sie niczego z wyjątkiem suszy, żrą wszystko, no prawie wszystko :P co spotkają na swojej drodze.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jest fajny i dobrze zakonserwowany bo nic po nim nie widać że ma już parę latek, pewnie go chowasz na zimę ,
ja ślimaka wypatrzę zawsze coś muszą mieć w sobie...chyba te śliczne buzie uśmiechnięte... no a te prawdziwe jak jeszcze raz pozjadają mi kwiatki to będzie wojna w ogrodzie bo do tej pory chyba nie miałam jadalnych przez nie roślinek z małym wyjątkiem gazenia :roll:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak chowam go na zimę bo szkoda by było aby się zestarzał za szybko.
A żywe uwielbiają aksamitki i funkie no i nie tylko.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Aksamitek nie jedzą bynajmniej u mnie nigdy nie zauważyłam poobgryzanych listków , no i ona specyficznie pachnie ale i aksamitek jest parę gatunków może masz inną niż ja , no i innym regionie mieszkasz to i inne ślimaki masz .... :P
A dla nas wszystkich było by lepiej żeby naszych ulubieńców aż tak mocno nie podgryzały... :?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko
To masz szczęście że twoich aksamitek nie jedzą. Ja gdy tylko wsadzę do ziemi to na drugi dzień tylko goły badyl stoi, ale muszę zaznaczyć że tylko młode rośliny jedzą, starsze i rozrośnięte już im tak nie smakują.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Za oknem nie ciekawie, trochę się ociepliło to może jeszcze troszkę ciepłych kolorków :?: :?: :?:

wiesiołek

Obrazek

tawuła

Obrazek

słoneczniczek

Obrazek

lobelia

Obrazek

ślazownik

Obrazek

powojnik

Obrazek

piwonia

Obrazek

i lilie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ach jej Gabi takie cuda masz to te ślimaki (mają raj na ziemi ) ja bym się z nimi z chęcią zamieniła takie kwiatki :shock:
Lilie " smolinosy" to sadzisz z nasion czy one są wieloletnie.... :P ale śliczne te kolorki ach jej...
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Beatko nie wiem czy chciałabyś tyle ślimaków co u nas na działkach. Jest tego naprawdę mnóstwo :!: i to jakie
duuuuużżżżżże :!: A lilie są wieloletnie kupiłam kiedyś cebule i tak zostały u mnie. Niecierpliwie czekam na wiosnę, zresztą zapewne wszyscy, żeby obpstrykać kwiaty i nacieszyć oczy.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne kwiaty, szczególnie lilijki! A co rośnie za tą piękną pomarańczową lilią? Czy to czosnek?
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabrysiu no to pod te ślimaki ;:136 .Jeśli są takie wypasione,to znaczy że dobre i dużo mają amciu,amciu.
Musisz kupić złocisty trunek, za którym one przepadają(pijaki jedne :P ),najlepiej marnej jakości i o niskiej cenie żeby żal nie było :!: A one już same się tam wykąpią.
Pięknie i kolorowo u ciebie(lepiej patrzeć w monitor niż za okno)
Pozdrawiam.Magda
Obrazek
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze: A co rośnie za tą piękną pomarańczową lilią? Czy to czosnek?
Izo masz rację to czosnek, dobry i zdrowy :P :P :P
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu z tym piwem o marnej jakości masz rację, bo to lepsze to wolę wypić. Bardzo lubię szczególnie malinowe ;:8
Tylko jak ja założę taką pułapkę to wszystkie ślimaki z okolicy się przyczołgają i dopiero będą miały ucztę a ja pustą działkę.Obrazek
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabi! Ale u Ciebie kolorowo i pomysłowo! ;:215
Lilie cudnej urody a kolor ostatniej róży niesamowity!
Trawy pięknie zimą wyglądają. Napisz, jakie to są i jak u Ciebie zimują, dobrze?
I co to za piękne żółte krzaczki rosną koło Twojej ażurowej altanki? Ciągle jestem początkująca i ciągle się uczę :lol:
Ślimaczka na kamieniu miałam bardzo podobnego, ale ... uciekł. :wink: Na szczęście nie narobił żadnych szkód.
Faktycznie piękne zdjęcia robisz! Czemu nie startujesz w konkursie fotograficznym?
aha! nie wiem, czy ktoś Ci już odpowiedział na pytanie dotyczące roślinki. Jeżeli nie to
zapytaj tu: http://www.forumogrodnicze.info/viewfor ... edb59e74a7
Ciekawy pomysł z wykorzystaniem tych łodyg z winobluszczu! Jak mojego będę cięła, to
też spróbuję. Tylko czy mi wyjdzie?!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Wisienko :!: Dziękuję za odwiedzinki.
Te trawy o które pytałaś to rozplenica i miskant tylko nie wiem czy chiński czy japoński.
Zimują dobrze i nie potrzebują dodatkowych zabezpieczeń.
Koło altany rosną bukszpany do formowania i hebe. A co do zdjęć to nie jestem taka dobra, chciało by się lepiej, to moje początki.
Nigdy nie myślałam że będę komukolwiek pokazywać moje zdjęcia, były robione tylko dla utrwalenia pięknej natury. Ale odkąd zaczęłam czytać forum, pomyślałam, a czemu nie podzielić się z innymi wrażeniami.
I stało się, nauczyłam się pisać, wklejać zdjęcia i jest mi miło jeżeli się komuś podoba.
Podałaś mi adres jakiejś strony ale nie otwiera się u mnie, może coś trzeba jeszcze zrobić :?:
A dekoracje z winobluszczu zrobisz, jestem pewnaObrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”