Ogród ciągle w budowie 2016
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród ciągle w budowie 2016
U mnie tak przylaszczki zaszalały w tym roku, też nie wiem co im się stało.
Gryzonie to przykra sprawa, mało co im nie smakuje.
A do tego gawrony i sroki też uwielbiają wyciągać z ziemi wszystko co tylko z niej wychodzi.
Gryzonie to przykra sprawa, mało co im nie smakuje.
A do tego gawrony i sroki też uwielbiają wyciągać z ziemi wszystko co tylko z niej wychodzi.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Kasiu pięknie krokusy cię uradowały kolorem.
Moje przesadziłam jesienią, to ledwo pokazały nosy.

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasia, wpisuję się w twoim wątku, żeby nie zgubić. Krokusy masz już pierwsza klasa. Moje też zaczęły, ale dzisiaj już widzę, że sroki zaczęły się nad nimi pastwić.. Zobaczymy ile przeżyje bliskie spotkanie z dziobem.
Pisałaś o "wyrodnej mamie" która kazała sobie dziecku samemu jedzenie zrobić. To powiem ci jak ostatnio ja robiłam. Pokazało się trochę słoneczka to dawaj do ogrodu, oczywiście dzieciaki ze mną, a co, niech łapią pierwsze promienie. Oczywiście to całe ciepło było bardzo zdradliwe więc po godzince wysłałam dzieciaki do domu, a sama zostałam ciąć powojniki. Po pół godziny słyszę pukanie do okna i błagalne jęki, że są głodni, na co z uśmiechem: przecież macie tam Domiś, niech wam zrobi kanapki. Domiś ma 8 lat i jest najstarsza z rodzeństwa. Za jakiś czas wołają mnie szybko do domu. Myślę sobie: pewnie pocięła palce.. co ze mnie za matka.. Co się okazało? Kochane dzieci zrobiły kanapki i zawołały mamę żeby z nimi zjadła
cwaniara zrobiła świetne kanapki, takie full wypas z wędliną, ketchupem i sałatą i nawet kakao zrobiła (przesłodzone na maksa, bo na opakowaniu było napisane nasyp 4 łyżeczki, więc wsypała takie konkretne z górką
) A pomyśleć, że do tej pory miała wszystko podsuwane pod nosek. Nawet nie zauważyłam kiedy mi taka pomocnica wyrosła..
Pisałaś o "wyrodnej mamie" która kazała sobie dziecku samemu jedzenie zrobić. To powiem ci jak ostatnio ja robiłam. Pokazało się trochę słoneczka to dawaj do ogrodu, oczywiście dzieciaki ze mną, a co, niech łapią pierwsze promienie. Oczywiście to całe ciepło było bardzo zdradliwe więc po godzince wysłałam dzieciaki do domu, a sama zostałam ciąć powojniki. Po pół godziny słyszę pukanie do okna i błagalne jęki, że są głodni, na co z uśmiechem: przecież macie tam Domiś, niech wam zrobi kanapki. Domiś ma 8 lat i jest najstarsza z rodzeństwa. Za jakiś czas wołają mnie szybko do domu. Myślę sobie: pewnie pocięła palce.. co ze mnie za matka.. Co się okazało? Kochane dzieci zrobiły kanapki i zawołały mamę żeby z nimi zjadła

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oooo, trochę Ci już wyszło roślinek. Ale cudne dwukolorowe krokusy, jeszcze takich nie widziałam 

- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Co tam kochana moje ogrodowe wiosny początki jak u Ciebie wiosna pełną gębą rozeszła się po ogrodzie.
Pięknie kolorowo aż serducho przyspiesza.
Teraz tylko więcej więcej

Pięknie kolorowo aż serducho przyspiesza.
Teraz tylko więcej więcej

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu ale szczęściara z ciebie, wiosnę już masz w ogrodzie 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Zupełnie nie mam weny.... Wczoraj zdobyłam się na posianie pomidorów. Reszta czeka.
Te dwukolorowe krokusy sa w tym roku bardzo nędzne, w zeszłym były ładne i duże. Ale kolorki mają faktycznie ładne - ta odmiana nazywa się Roseus.
Te dwukolorowe krokusy sa w tym roku bardzo nędzne, w zeszłym były ładne i duże. Ale kolorki mają faktycznie ładne - ta odmiana nazywa się Roseus.
- silvarerum
- 1000p
- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Ale ładnie Ci już krokusy kwitną. Moje dopiero niemrawo się wychylają, jedynie w jednym miejscu widać trochę żółtych pączków.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- BRAWO!!!W sobotę nastąpiła inauguracja prac w ogrodzie.

- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Witaj Kasiu ,
podziwiam wysiewy,zdaję sobie sprawę ile czasu i czujnego oka potrzeba,żeby z tych siewek osiągnąć dorosłą roślinę.Cieszę się,że wiosna zawitała w ogrodzie kolorowymi kwiatuszkami.
podziwiam wysiewy,zdaję sobie sprawę ile czasu i czujnego oka potrzeba,żeby z tych siewek osiągnąć dorosłą roślinę.Cieszę się,że wiosna zawitała w ogrodzie kolorowymi kwiatuszkami.

- zara
- 500p
- Od: 6 maja 2015, o 12:06
Kasiu ten brak weny zwal na przesilenie i brak słoneczka. Poza tym ja też dopiero wybieram zioła i jednoroczne. Coś tam już wysiałam ale aura może dobijać wiem z autopsji. Po za tym wschody masz piękne.
Przesyłam niedzielne
Przesyłam niedzielne

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Kasiu. Jak Twoja wena ?? Czy wczoraj coś lepiej było ?? Może udało Ci się coś zrobić w ogródku ?? Pozdrawiam i spokojnej niedzieli życzę
.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
A u mnie jeszcze nic, poza przebiśniegami, nie kwitnie.
I dobrze, bo - jak wiesz - i tak nie miałabym czasu podziwiać.
Ponadto pochmurne dni nie nastrajają pozytywnie i rzeczywiście chandra może dodatkowo dołować człowieka.
Mam jednak nadzieję, że już doszłaś do równowagi psychicznej i optymistycznie spoglądasz w najbliższe dni, czego życzę Ci najgoręcej z całego
A na dzisiaj sympatycznego i cieplutkiego wieczoru, Kasieńko.

I dobrze, bo - jak wiesz - i tak nie miałabym czasu podziwiać.

Ponadto pochmurne dni nie nastrajają pozytywnie i rzeczywiście chandra może dodatkowo dołować człowieka.

Mam jednak nadzieję, że już doszłaś do równowagi psychicznej i optymistycznie spoglądasz w najbliższe dni, czego życzę Ci najgoręcej z całego

A na dzisiaj sympatycznego i cieplutkiego wieczoru, Kasieńko.

Niestety pogoda nie nadaje się do pracy w ogrodzie. Weekendy byle jakie i na działkę nie ma po co jechać. Pocieszające jedynie jest to, ze meteorolodzy już zdanie zmienili i już tak wielkiego ochłodzenia nie zapowiadają. Trzeba sie wziąć w garść i posiać w tym tygodniu paprykę i coleusy.
Dostałam informację, ze jedna paczka już w drodze - głównie lilie i dwie dalie, druga paczka w przygotowaniu, więc pewnie w tym tygodniu też przyjdzie - tutaj też dalie i lilie. no i zrobi się problem z przechowywaniem...
Dostałam informację, ze jedna paczka już w drodze - głównie lilie i dwie dalie, druga paczka w przygotowaniu, więc pewnie w tym tygodniu też przyjdzie - tutaj też dalie i lilie. no i zrobi się problem z przechowywaniem...