Róża na pierwszym planie, na ostatnim zdjęciu to jest inna nn-ka - też wielkokwiatowa

daysy pisze:Maju czajniczek, bardzo piękny akcent, ale zestawienie kolorystyczne.... hmm, no nie w moim typie, ale może w realu wygląda to lepiejNa zdjęciu oba kolory mnie przytłoczyły. Wolałabym Novalisa z czymś lżejszym, lub o podobnym, ciemniejszym odcieniu. Ale to tylko moje zdanie. U Ciebie widziałam piękniejsze łączenia kolorów, nie piszę tego, by Ci schlebiać, tak po prostu myślę
. To mnie nie porwało
![]()
Wieczorne zdjęcia troszkę nieudane, bo nie włączyłam lampy, z tego upału już sama nie wiem co robię, ale jeśli się spacer udał, to się ogromnie cieszę i zapraszam na następny. Może już jak miną upały
Pięknie powiedziane z tymi farbami. Taki kunszt osiągnę za kilkadziesiąt lat, ale wtedy będę już chodziła o balkoniku i nie będę miała siły przesadzać róż...daysy pisze:Jagna powiem Ci tak po cichutku, prawie, że na ucho -u Mai połączenia kolorystyczne róż i nie tylko zresztą róż przyrównuję do pięknego obrazu.
Maja maluje ogród kwiatami,, tak jak malarz swoje płótno farbami.
(...)
Mam nadzieję, że nie ustawiasz mocnego strumienia, bo wypłuczesz ziemię z pod korzeni a odsłonięte korzenie, jeszcze gorzej będą znosiły upały.