Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Post »

Ciekawe, jak Ci się będzie sprawował 'Clothed in Glory'? U mnie mimo łagodnej zimy nie pokazał kwiatów w tym roku. Już nie chcę innych evergreenów :?
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ewuniu to zestawienie to robota wiatru :wink: położył jedną z łodyg lilii wprost w kwiaty Molokai :D
Obrazek Obrazek
Nareszcie pełny kwiat Easty Spirit :D
Kasiu warto wzbogacać kolekcję choćby o kilka sztuk co roku ,ale tego nie muszę ci mówić ,bo jesteś taką samą zbieraczką jak ja :D
Kiedy rok temu dostałam paczkę od Iwonki ,napisałam ,że nie wiem które ładniejsze te ,które wybrałam ,czy te ,które Iwonka dołożyła mi w prezencie ;:oj Jak patrzę na to cudo ,dylemat mam coraz większy :shock:
Obrazek Obrazek
New Direction
Jacku ja mam sporo evergreenów...tak to jest jak się patrzy tylko na kwiatek ,a nie na typ liści :oops: Mrozy nie są najgorsze ,można rośliny okryć i dadzą radę ,ale po tej zimie miałam sporo strat z powodu gnicia ,zarówno wśród irysów jak i liliowców o innych roślinach nawet nie wspomnę :? Jak patrzę po ogrodach to chyba tylko róże skorzystały na braku zimy :wink: a liliowce jak wszystkie byliny potrzebują czasu ,żeby się rozkręcić
Obrazek Obrazek
Seal of Approval
Obrazek Obrazek
David Kirchhoff i Edge Of Your Seat
Obrazek Obrazek
Jeżówki i floksy nareszcie odżyły po deszczach
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Zaczynają chryzantemy :wink:
Obrazek Obrazek
Liliowiec Frans Hals
Obrazek Obrazek
Winyach Dark Edge i El Desperado
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie się też New Direction podoba :tan
Ślicznie Ci kwitną liliowce i nie tylko one :D Już są chryzantemy :?: ;:oj
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękne te liliowce co jeden to ładniejszy i jeżówka biała cudo
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

O ileż tych floksów ;:oj Nawet nie wiedziałam że jest tyle różnych odmian ;:131 Ja ma może dwie, trzy ale z tego co widzę u Ciebie będzie trzeba się bardziej zagłębić w wiadomości o tych roślinach ;:108 Alpha piękny a Peppermint Twister mam chyba i ja. Będę musiała pognać do ogrodu i porównać :wink:
Liliowce u mnie średnio, napawam się w zaprzyjaźnionych ogrodach, bo jakoś moje marne ;:224
Pięknie Ci juka kwitnie, moja całkiem już przekwitła, ale chyba nie miała takich pięknych gęstych kwiatów, wydaje mi się, że moje były jakoś rzadziej rozłożone :?
Mam jeszcze jedną niezbyt przyjemną wiadomość - padła ukopana odnóżka jaśminu wariegata ;:145 Ale nie poddaję się, teraz spróbuję ukorzenić z sadzonki zielnej z nowych tegorocznych przyrostów. Trzymaj kciuki, nie dam się, będę walczyć dalej ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

I zaś cudne liliowce a przez Ciebie zamówiłam kilka. :;230 :;230 portfel nie wytrzymał i pękł. :;230
Ja pisze zbieranina bo zbieram wszystko./ ;:224
ale cudne floksy mam i ja niebieski trzecia próba się udała i ma właściwy kolor. ;:136
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonka powtórzę to co pisałam rok temu-widać ,że od serca dane ;:196 Nie wszystkie w tym roku kwitną ,jak to w pierwszym sezonie i jeszcze przy takiej suszy ,ale każdy kwiatek cieszy ,bo piękne są ;:oj
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Kiedy po raz pierwszy chryzantemy zakwitły mi w lipcu myślałam ,że to jakaś anomalia ,ale doczytałam ,że są odmiany ,które właśnie teraz zaczynają kwitnienie i z moich obserwacji wynika ,że te właśnie najlepiej u mnie zimują,bez okrywania i zbędnego rozpieszczania :D
Marzenko jeżówki coraz bardziej mi się podobają,zresztą nie tylko one :wink: Pierwsza dalijka od Jacka
Obrazek
Zuzka nie poddawaj się kochana,tak piękny krzew wart jest rozmnożenia ;:333 Nie martw się liliowcami ,jestem pewna ,że za rok cię zadziwią :D Dla ciebie dwa floksiki
Obrazek Obrazek
Kasiulka widziałam właśnie jak działasz ;:180 ;:180 ;:180 bardzo poszalałaś?Patrząc na rozmiary nowej rabaty to nawet się nie dziwię ,że portfel pękł ;:306

Obrazek Obrazek
Clother in Glory
Obrazek Obrazek
Antique Nouveeau
Obrazek
David Kirchhoff-podobne a jednak różne :D
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Piękna ta dalijka .Ja muszę zrobić remament w daliach bo już kilka lat mam te same czas wymienić na coś ładnego(wszystkie ładne ale ja lubię takie jak Vuurvogel czy Tahiti sunrise )którąś na pewno poszukam.Jedna mi wypadła dalijka mama przelała i chyba zgniła muszę ja obejrzeć
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko piękne te dalie o których piszesz ;:oj Warto sprowadzać nowe rośliny do swojego ogrodu ,bo tylko w realu możemy sprawdzić jak to naprawdę wygląda ,czy nas zachwyci ,cz wprost przeciwnie :D Wychowałam się na wsi ,ale moja mama nie miała czasu na zajmowanie się ogrodem,zresztą wtedy nie było takich cudów jak obecnie :roll: odkąd mam własny ogród co roku odkrywam coś nowego :D Na przedwiośniu kiedy wszyscy już niecierpliwie przebierają nóżkami i szaleją z zakupami ,kupiłam pod wpływem forum kilka liliowych cebul .Dopóki miałam tylko azjatki i dwie trąbkowe szału nie było,ale teraz kiedy zobaczyłam pierwsze kwiaty OT :shock: stoję nad nimi,zaciskam mocno kciuki i myślę -oby tylko chciały u mnie zimować i rosnąć ,bo są wspaniałe ;:oj
Obrazek Obrazek
Mr,Job i Urandi
Obrazek Obrazek
Robert Swanson i orientalna Montezuma
Obrazek Obrazek
Pełna Double Surprise :D
Obrazek Obrazek
Liliowce szaleją
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Oj Pani, masz tych liliowców mnóstwo i jeden ładniejszy od drugiego ;:63 . Chcesz powiedzieć, że to wszystko się mieści na 'tytułowych 3 rabatkach'?. Nie wierzę ;:185 . Wcześniej były ,irysy i były i były... .
Ja jesienią kupiłam 5 odmian lilii OT, kwitną 2, bo pąki pozostałych zżarło jakieś robactwo. Zostały pędy po 150 cm ;:145 . No cóż, pewnie jesienią dokupię, a wiosną przypilnuję i spryskam wcześnie, żeby zobaczyć kwiaty, bo są faktycznie wspaniałe, a jeszcze jak pachną , to już nic więcej nie potrzeba :tan .
A przede wszystkim są ...duże ;:oj .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

;:Oj śliczne masz lilie i liliowce dalie zaczęły kwitnienie i u mnie Zapach lilii jest nieoceniony i intensywny szczególnie wieczorową porą.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko mój pas startowy od bramy do domu ma trzydzieści metrów po obu stronach dużo dobra można upchnąć :;230 Ja późno sadziłam lilie ,bo u mnie w kwietniu jeszcze mocno mroziło ,więc ,żadna z nowego nasadzenia nie przekroczyła metra :( niektóre wcale nie zakwitną ,ale mam nadzieję na cudowne widoki za rok :D
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Floks zagadka-ponieważ w tamtym roku sadziłam gdzieś w tym rejonie Nicky ,która zakwitła mi co prawda trzema ,bo trzema ale normalnymi kwiatkami ,a teraz jej nie widzę ,zastanawiam się czy ten strzępiasty dziwoląg to siewka ,czy zmutowana Nicky :shock:
Obrazek
Obrazek Obrazek
La Reve i Anastazja
Beciu ja właśnie zachorowałam na lilie ;:oj cudowny zapach i te wielkie kwiaty...no po prostu muszę mieć ich więcej ;:oj
A teraz to czym ja i mój ulubiony pomocnik zajmujemy się od rana
Obrazek
Obrazek

Obrazek Obrazek
Zbiory :tan :tan :tan
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Beatko,ale masz liliowców cudnych dużo,chyba nigdzie nie widziałam więcej ,tak człowieka wszystko kusi ,ja też tak mam ,że wszystko chciałabym mieć i ciągle coś dokupuję ,wszystko mi się podoba ,pisałaś ,że dostałaś paczkę z irysami ,możesz mi powiedzieć gdzie kupiłaś ,mam ich trochę ,ale chciałabym powiększyć kolekcję ,uwielbiam te duże irysy Germanika , a nie znam dobrego źródła,floksy to też moje ulubione ,ale czego ja nie lubię , ;:306 dlatego uwielbiam do Ciebie przychodzić ,bo tu tyle piękności,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Również witam Beatkę. ;:196
U Beatki jak zwykle cudna relacja ;:138 ale zbiory śliczne i widzę przystojniaka. ;:167 ;:167 Lilie nowe za rok zakwitną jak powinny a teraz się rozrosną i powiększą objętość Masz piękne zdjecia i każde zasługuje na ;:138
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu teraz dostałam paczkę od Krzysztofa pasla3
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 11&start=0
Oprócz tych w wątku sprzedażowym irysy Krzysia można zobaczyć tu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 01&start=0
I pytać o to co w oczka wpadnie :D
Poprzednio kupowałam u Sławka ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 48&start=0
U Emila em i u Kasi washa ,niestety Emil znikł z forum a na odpowiedź Kasi czekam :(
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 31&start=0
Mogę ci jeszcze podesłać na email ofertę Iryska Roberta Piątka :D
Kasiu ;:196 cieszę się ,że zaglądasz i że się podoba :D Przystojniak jest kochany ,razem robimy poranny obchód i sprawdzamy co nowego zakwitło :D
Zmykam do roboty :roll:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”