Majreg-ogródek działkowy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
sabkis
200p
200p
Od: 12 maja 2015, o 09:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majreg-ogródek działkowy

Post »

Ula piękne kwiaty.Sinningia moja ulubiona .
Achimenesy piękne .Nie mogę się doczekać ,żeby u mnie zakwitły.Begonia ;:167
mara1230
50p
50p
Od: 15 lis 2015, o 18:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam dzisiaj przypadkiem trafiłam na pani stronę i podziwiałam prześliczne kwiaty domowe, ogrodowe, tarasowe. Ma pani takie jak lubię i takie których nie znałam. po prostu prześliczne. Pozdrawiam
Pozdrawiam Halina
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08

Post »

Witam
Pozwoliłam sobie pospacerować po Twoim ogrodzie ;:215
Zauważyłam tyle piękności ;:138
Czy pełnik okrywasz na zimę ;:196
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Ula przekopałam caluteńki Twój wątek i jestem zła sama na siebie,że nigdy nie natknęłam się na Twój wątek a kwiaty masz przepiękne wiele z nich miałam,wiele mam i wielu nie znam :D Kocham kohlerie ,pelargonie.Ogrodowe zaś kocham ponad wszystko.Ula wklejaj zdjęcia bo ciekawa jestem Twojego ogrodu ;:167
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
majreg
200p
200p
Od: 11 maja 2015, o 09:11

Post »

Dzięki dziewczynki, może coś wstawię. Sorki za tak długa przerwę.Jakoś nie lubię drapichrustów wklejać, wolę jak coś kwitnie, a zimą ciężko o kwitnienia.
Iwek, pełnika nie przykrywam, w ogóle nic nie przykrywam, nie mam do tego cierpliwości, co najwyżej okopuję.

Inka, ołownik był ostatnio na all i tam go kupiłam.

U mnie w domu aktualnie to kwitnie tylko chiritka Lutea i drugi raz Tamiana. Są to naprawdę bezproblemowe roślinki. Każdy liść się zawsze ukorzenia bez względu na stan i porę roku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Rozrosły się begonie różyczkowe tempo mają błyskawiczne.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te kohlerie , których nie usypiałam zaczęły kwitnąć. Elwira i chyba Ann's Naggin Maccaw

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ogródek zostawiam na potem. Buziole!
sabkis
200p
200p
Od: 12 maja 2015, o 09:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie u ciebie Ula.Begonie mi padły przez zimę ,nie wiem co źle zrobiłam.Chirity nie mają zamiaru jeszcze kwitnąć.Kohlerie niektóre pokazują łebki ,ale poczekam jeszcze sobie na kwiaty .
majreg
200p
200p

Post »

Sabinko, a jakie miałaś begonie? Bulwy Ci padły?

Może kilka fotek mojej działki, krokusiki już przekwitły, ale nie lubię wstawiać po jednym zdjęciu, wolę hurtem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciemierniki, niektóre już skończyły, inne zaczynają

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiosna to dla mnie najlepszy, a jednoczesnie najgorszy okres. Wszystko budzi się do życia jedne roślinki same, bez pomocy , inne trzeba wybudzać. Po wniesieniu wszystkiego do domu z garażu i piwnic mam taki tłok, że z trudem jestem w stanie dostać się do niektórych kwiatów, żeby je choćby podlać czy spryskać. Achimenesy, zanim zrobi się cieplej i wyniosę je na podwórko zajmują mi cały stół w pokoju, a oleandry i inne tarasowce pół podłogi w salonie. Jednak mimo to czasem nie mogę się oprzeć kolejnym nabytkom.

chirita Lutea rozszalała się na maxa

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nematanthus brasiliensis zapączkował i przy odrobinie szczęścia będę widziała kwiatek na żywo pierwszy raz

Obrazek

Obrazek

Skrętniki też zaczynają kwitnąć
Phoebe

Obrazek

Obrazek

nowa Adele

Obrazek

Obrazek

Mirage, chyba nie do końca wybarwiony

Obrazek

RF Pinka

Obrazek

Do miłego :wit !
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Ulu prześliczne rośliny mas zi ta różnorodność kolorów skrętnika,wiosna w pełni ;:333
Pięknie ukwiecony krokusami ogród super.
Udanego sezonu 2017 życzę ;:3 ;:3 ;:3
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uluś masz prześliczne kwitnienia bardzo lubię zdjęcia u Ciebie oglądasz,kwiaty masz takie zadbane.Lipki zawsze mi omarzają nie wpadłam na pomysł by je przezimować na parapecie a kohlerie wręcz uwielbiam ja mam tylko dwa kolorki.Ze skrętnikami jakoś się nie dogaduję,ale za to też mam problem z doniczkami w domu a tu za oknem zima ;:124
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ulu ale u Ciebie jest pięknie :D
Wszystko masz bardzo dorodne i duże, tylko brawa bić ;:108
majreg
200p
200p

Post »

Dziękuję Janku, wzajemnie.
Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa, staram się jak mogę, ale różnie to wychodzi. Zdarza mi się coś ukatrupić czasem, zwłaszcza zimą. W tym roku padło mi mnóstwo szyszek achimenesów. Albo za wcześnie zasuszyłam albo było zbyt zimno w garażu.
Póki co, nic mi nie kwitnie w domu oprócz skrętników.
Tutaj Listy, Beloved, Krakus i Gina
Obrazek

Tu dołączył Strawberry
Obrazek
i Harlequin Lace i zwyklaczek nn
Obrazek

Obrazek

Mam sporo chirit. Mają to do siebie , że długo trwa ukorzenianie i rośnięcie do momentu pierwszego kwiatka, ale jak już się pierwszy pokaże to kwitną i kwitną i kwitną. Tamiana i Lutea nie ustają kolejny miesiąc i wciąż wypuszcza nowe pąki

Obrazek

Mój nowy nabytek, haberlea rodhopensis, rośnie póki co w doniczce. Być może potem przesadzę ją do ogrodu. Póki co wypuściła 2 małe kwiatuszki

Obrazek

Obrazek

Rozkwitł całkowicie nematanthus brasiliensis i kwiatuszek już długo wisi.

Obrazek

Obrazek

W tym roku wysiliłam się i posiałam jedne z moich ulubionych kwiatków, a mianowicie kloniki.Aż boję się je pikować. Mam już dorosłe kloniki, ale jakoś nie umiem się z nimi dogadać. Nie daję jednak za wygraną. Muszą rosnąć, będę próbować do skutku.

Obrazek

Wkurza mnie pogoda. Dziś padał śnieg :roll: Większość roślin tarasowych ciśnie się w domu z małą ilością światła. Nie mogą zacząć porządnie rosnąć. Na szczęście jutro zapowiadają ciepło. ;:138. Czekam z utęsknieniem, bo moje begonie już takie.

Obrazek

Ostatnio było tak zimno, że nie chciało mi się iść na działkę i mam mało fotek ogrodowych, ale na dziś i tak dużo się wgrało, więc kończę, bo jeszcze mi się komp zresetuje i będę musiała wgrać od początku :wink: .
Miłej nocki.
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula skrętniki masz śliczne ;:167 kloniki mam dwa dostałam je w gratisie, jeden rośnie ładnie już ma pąka nawet nie wiem jaki kolorek,drugi się ukorzenia.Trzymam kciuki za Twoje siewki klonikowe,są takie ładne,że aż dziw bierze,że się nie możecie dogadać :D I nowości u Ciebie o których nie słyszałam ;:167 U mnie też paskudna śnieżna i zimna pogoda.
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czy te chirtki to tak jak fiołki się namnażają? :roll: Coś mi ostatnio chodzą po głowie tylko nie wiem , gdzie je można dostać. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
KasiaT
50p
50p
Od: 21 wrz 2009, o 20:49

Post »

Witaj Ulu czy dobrze widzę, że masz skrętnika DS- strawberry? To moje wielkie chciejstwo. Ostatnio nawet miałam zamiar kupić na allegro sadzonkę za horrendalną sumę :evil: Śliczny :D jak i pozostałe roślinki. Pozdrawiam Kasia
majreg
200p
200p

Post »

iwek pisze:Ula skrętniki masz śliczne ;:167 kloniki mam dwa dostałam je w gratisie, jeden rośnie ładnie już ma pąka nawet nie wiem jaki kolorek,drugi się ukorzenia.Trzymam kciuki za Twoje siewki klonikowe,są takie ładne,że aż dziw bierze,że się nie możecie dogadać :D I nowości u Ciebie o których nie słyszałam ;:167 U mnie też paskudna śnieżna i zimna pogoda.
Iwonko, z tymi dużymi nie mogę, bo ciągle coś mi je atakuje, ale one są z ukorzeniania, może te z siewu się łatwiej zaadoptują. Faktem jest, że ja je ciągle tarmoszę i przesadzam, a to chyba pogarsza sprawę. Do nich trzeba więcej cierpliwości.

-- 25 kwi 2017, o 01:35 --
Lady-r pisze:Czy te chirtki to tak jak fiołki się namnażają? :roll: Coś mi ostatnio chodzą po głowie tylko nie wiem , gdzie je można dostać. :wink:
Tak , bardzo łatwo się ukorzeniają z listków,łatwiej niż fiołki, jeszcze nigdy żaden mi nie padł ;:108 . Gdybyś chciała listki to daj znaka, coś się znajdzie na pewno :D .

-- 25 kwi 2017, o 01:36 --
KasiaT pisze:Witaj Ulu czy dobrze widzę, że masz skrętnika DS- strawberry? To moje wielkie chciejstwo. Ostatnio nawet miałam zamiar kupić na allegrooo sadzonkę za horrendalną sumę :evil: Śliczny :D jak i pozostałe roślinki. Pozdrawiam Kasia
Kasiu, mam strawberry, jest młody, ale liście szybko rosną, a Ty chyba blisko mieszkasz :wink: .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”