Ogród zielonej cz II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Re: Ogród zielonej cz II

Post »

Moje Queen były w ubiegłym roku ciemniejsze, na zachodniej ścianie domu, więc w słońcu prawie cały dzień... W tym roku jeszcze im bardzo, bardzo daleko. Za to urosły mi bardzo wysokie - miały ponad 60cm, ciekawe, jak będzie w tym roku.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sonia, piszesz, że tulipany masz leniwe? U ciebie to jak mój ogród + jakieś dodatkowe kilkanaście ciepłych dni. Pięknie ci wszystko kwitnie ;:oj u mnie, poza tymi botanicznymi jeszcze wszystko w pączkach, a pogoda nie zachęca do rozkwitania ;:222 Obiecywałam sobie, że już nie będę kupowała tulipanów, ale jeśli takie piękności były w tamtym roku w biedrze, to coś czuję, że jednak zapoluję na okazy ;:224
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Soniu, muszę się pochwalić, że moje jeżówki już na wierzchu, a tak się bałam, że nie wyjdą. Codziennie chodziłam z zaglądałam, na szczęście ( jak dla mnie to sukces) powsadzałam szpatułki jako znaczniki. A swoją drogą, coś późno wychodzą.
Za to Twoje tulipanki sadzone w grupach zdobyły moje uznanie. ;:180
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś posadziłam tylko białą azalię i modrzewnicę, a pojechałam po ziemniaki i ser. :;230 Krecią robotę uprzątnęłam i uciekłam do domu, bo marznę szybko. Pochwal M za pracę przy huśtawce, będzie dumny , że ma swój wkład w ogród. ;:63

Agnieszko mam je drugi rok. W rzeczywistości są trochę ciemniejsze, niż na zdjęciu. Miałam jednak nadzieję na jeszcze mocniejszy kolor. ;:218

Sabinko uwielbiam jak tulipany kwitną, ale jak schną liście już nie. ;:222 Przychodzi jednak jesień, a ja znowu kupuję, sadzę i myślę, czym je zasłonię latem. ;:204 Kwitną szybciej te na południowej wystawie, sadzone dwa lata temu. Z ubiegłej jesieni tylko w donicach zaczynają, bo stoją na tarasie, jak wszystkie zakwitną, powędrują na schody od północy.

Małgosiu super, że się pokazały. Jeżówki w większości zwykłe, mam drugi rok i wszystkie wychyliły nosy, są już spore. Jak to u mnie wszystkie w słońcu, to pewnie dlatego wcześniej. Tulipanów posadziłam jesienią 150 sztuk, teraz będzie ich czas. Nareszcie ogród będzie kolorowy. ;:215

Klon Odessanum pierwszy raz tak pięknie kwitnie. Trzmieliny mają swoje pięć minut ze świeżymi przyrostami.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Soniu ale masz fajną parkę bażancików. Dawniej do mnie też przychodziły. Ostatnio ich nie widzę.
Tulipany masz już duże. U mnie tylko jedna kępa na razie zakwitła. Coś w tym roku mam gorsze tulipany. Nawet botanicznie jeszcze nie kwitną,ale mam je w cieniu.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Soniu takich Queen'ów się własnie spodziewam. :wink: ;:215

Pierwszy raz widzę takie kwitnienie klonu. ;:oj Mniam! Jak sphagetti bolognese. ...chyba głodna jestem. :lol:
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Soniu, Queen of Night to tulipan późny, kwitnie jako ostatni.
Awatar użytkownika
MoniaK
200p
200p
Od: 25 cze 2013, o 13:09

Post »

Ślicznie wyglądają tulipany sadzone w takich kępach. Też tak chciałam zrobić w tym roku ale mi się nie udało, bo dla każdej cebuli kopałam osobny dołek i odległości wyszły większe. Na jesieni będzie okazja popróbować :) . I u mnie bażanty są tuż za ogrodzeniem i parka ładnie się prowadza, pewnie jak co roku wyjdą młode ;:173.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Soniu :wit
Piękna te kępa tulipanowa.I ładnie ci się rozmnożyły i ładny kolorek takie lubię ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu moje tulipany też tylko na południowej wystawie kwitną, reszta w pąkach. Codziennie około 7 rano bażant z dwoma żonami żeruje na okolicznych nieużytkach. Lubię je oglądać ale są bardzo czujne. Najmniejszy ruch i uciekają.

Aneczko po raz pierwszy zakwitły obydwa klony. Pięknie wyglądają, choć już zaczynają pojawiać się liście, więc zakryją kwiaty.

Aniu moje jakoś nie przejmują się wczesną porą i już zaczynają kwitnienie. Dziś nie było słońca, ale kolejne się wybarwiają.

Obrazek

Moniczko, to najprostszy sposób sadzenia. Wykopuję dołek odpowiedni do liczby cebulek, układam i zasypuję. ;:218 Na razie ten sposób się sprawdza, nie wiem jak będzie gdy rabatki się zagęszczą. ;:218 Też czekam na bażancie maluchy. W ubiegłym roku były młode cztery kury i 1 bażant.

Aniu dzięki. ;:196 U mnie zwykłe, ale Ty masz posadzone rarytasy, to dopiero będzie widok. ;:65

Tak po południu wyglądały moje pierwsze kwiaty tulipanów. Zimno paskudne, wieje. ;:202

Obrazek

Nic nie zrobiłam w ogrodzie, za to upiekłam sernik. :D Nieliczne kwiaty pigwy :?: są urocze, codziennie do nich zaglądam, choć krzew coraz mniej mi się podoba. Przycięłam górę, bo miał 2 metry wysokości i pojawiło się kilkanaście odrostów. Biedronkowy mix coraz bardziej kolorowy. Ostnica obok zaczyna się zielenić.

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Soniu, to u Ciebie było więcej śniegu, u mnie taka kasza padała.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu niestety jest wyjątkowo zimno. M zaczął budować kompostownik, ale wrócił do domu, bo trudno pracować. ;:222
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

A ja patrząc na to zdjęcie pomyślałam "po co Sonia wysypała rabatę piaskiem? Może chce ciężką ziemię rozluźnić..." A potem doczytałam, że to śnieg leży ;:202 U mnie dziś od rana piękne słońce było, choć i wiatr dość chłodny.
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

U nas też jest bardzo zimno , nie wychodzę z domu do żadnych ogrodowych prac , czekam na ciepełko, przecież to ma być przyjemność, a nie katorga.
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Soniu czy ja dobrze widzę na jednej z fotek jest biało czy to śnieg?
Tulipany różowe przurocze , jak również różowy kwiat pigwy. ;:196
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”