Moja przygoda z roślinami
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja przygoda z roślinami
Witaj ja z rewizytą
Widzę że siałeś pelargonie , czy to jakaś mieszanka czy jedna odmiana?.
Ja przezimowałam swoje bordowe z poprzednich lat.
Wesołych świat .
Widzę że siałeś pelargonie , czy to jakaś mieszanka czy jedna odmiana?.
Ja przezimowałam swoje bordowe z poprzednich lat.
Wesołych świat .
To są pelargonie rabatowe czerwone i fioletowe(ciemnoróżowe). trochę też mam z tamtego roku ale nie zaszkodzi odnowić. Zapraszam częściej.

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
Super inspekcik
Przypomniałeś mi o bakłażanach - albo nie posiałam, albo nie wzeszły... Ja w tym roku arbuzy pod folią spróbuję, bo w zeszłym roku takie zimne noce były, że w ogole nie miałam. Gazanie w tym roku pierwszy raz posiałam - właśnie muszę je popikować. Ale jak tak u Ciebie patrzę, to w przyszłym roku chyba też spróbuję od razu w wielodoniczkach siać - odpadnie pikowanie

Przypomniałeś mi o bakłażanach - albo nie posiałam, albo nie wzeszły... Ja w tym roku arbuzy pod folią spróbuję, bo w zeszłym roku takie zimne noce były, że w ogole nie miałam. Gazanie w tym roku pierwszy raz posiałam - właśnie muszę je popikować. Ale jak tak u Ciebie patrzę, to w przyszłym roku chyba też spróbuję od razu w wielodoniczkach siać - odpadnie pikowanie

Z pikowaniem jest dużo roboty a używając multiplatów przynajmniej raz pominie się pikowanie. 

- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Rafale, widzę ,ze masz zacięcie ogrodnicze i cierpliwość--pelargonie super rosną, będzie z nich pociecha

- andowan
- Od: 16 lip 2007, o 07:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Rafale
Wysiewam bardzo dużo roślin ale pelargonii jeszcze nigdy
Skrzynie inspektowe wspaniałe. Kto je wykonał?
Pozdrawiam serdecznie. Ania

Pozdrawiam serdecznie. Ania
Ja sam go wykonałem. Jakoś w zimę nie miałem co robić, a że okien starych mam dużo a i deski też się znalazły więc jest taki sobie. Miał być zrobiony bardziej dokładnie ale jak czyściłem stare okna to jedno zbiłem i rozciąłem sobie rękę
więc potem chciało mi się ale wiadomo trochę bolało. całe zrobienie tego inspektu zajęło mi ok 1 tygodnia. 

Helen Mirren
Dzisiaj mamy za sobą piękny słoneczny dzień. Grzech było siedzieć w domu, więc ja grabiłem i podlałem rosahumusem całe pole pod warzywo i truskawki a mama w tym czasie sadziła cebulę.

Helen Mirren
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witaj młody ogrodniku,podziwiam Twoje poczynania i zapał ogrodniczy,
będą z Ciebie ludzie

będą z Ciebie ludzie

Dziękuję Gracha 

Helen Mirren
Moje rozsady maja się dobrze. Na parapetach w pokojach nie trzymamy rozsad bo za dużo się brudzi, więc mam na poddaszu pokój w którym mam duże okno i 3 okna dachowe (taki pokój przystosowany do rozsad
). Niezły tam bałagan jest.
Pelargonie Ładne dziś pierwszy raz zostały dokarmione nawozem.

Werbeny też dziś zostały dokarmione.

Gazanie, bakłażany i arbuzy (te to wysiane po raz pierwszy. Wysiałem i druga paletę ponieważ mi coś podziczały te pierwsze)

Pelargonie Ładne dziś pierwszy raz zostały dokarmione nawozem.

Werbeny też dziś zostały dokarmione.

Gazanie, bakłażany i arbuzy (te to wysiane po raz pierwszy. Wysiałem i druga paletę ponieważ mi coś podziczały te pierwsze)

Helen Mirren
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pięknie Ci rosną sadzonki, Rafale.
Czytam, że już niektóre z nich dokarmiasz, ja jeszcze tego nie robiłam. Muszę jutro kupić 'jedzonko' dla moich sadzonek.
Pogoda dziś pełna
. Cały dzień spędziłam na działce. Było cudownie 

Czytam, że już niektóre z nich dokarmiasz, ja jeszcze tego nie robiłam. Muszę jutro kupić 'jedzonko' dla moich sadzonek.
Pogoda dziś pełna

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Rafale inkubator na poddaszu to świetna sprawa,tylko wysiewać roślinki,dobrze im tam
pomidorki i papryczki też wysiewasz

pomidorki i papryczki też wysiewasz

Lucyna dokarmiaj swoje pelargonie i pracuj jak masz możliwość
. Bo u mnie z czasem to trudno
ale za tą całą sobotę spędzam z roślinami.
Gracha pomidory i paprykę kiedyś wysiewałem ale teraz nie. Na swoje potrzeby zawszę kupuję rozsadę. zawszę się rozpędzimy i kończy się na 40 pomidorach i 20 paprykach. Dlatego co roku sobie obiecuję że będziemy wysiewać sami tylko te odmiany które chcemy.
A tu jeszcze dalie wysadzone w doniczki już wychodzą (wysadzam tylko te najmniejsze karpy) jest ich chyba 27 w doniczkach z ponad 40. i 16 donic z kannami. One też są na poddaszu.

Gracha pomidory i paprykę kiedyś wysiewałem ale teraz nie. Na swoje potrzeby zawszę kupuję rozsadę. zawszę się rozpędzimy i kończy się na 40 pomidorach i 20 paprykach. Dlatego co roku sobie obiecuję że będziemy wysiewać sami tylko te odmiany które chcemy.

A tu jeszcze dalie wysadzone w doniczki już wychodzą (wysadzam tylko te najmniejsze karpy) jest ich chyba 27 w doniczkach z ponad 40. i 16 donic z kannami. One też są na poddaszu.

Helen Mirren
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzięki za przypomnienie o daliach.
Muszę swoje wysadzić do donic, ale już poczekam do 12 bądź 13 tego miesiąca. Teraz już będę pamiętać. 

Pozdrawiam. Lucyna