Na końcu wydmy cz.2
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na końcu wydmy cz.2
Aniu, ale te wiosenne widoki to z tego roku czy stare?
Bo jeśli to tegoroczne, to dużo już tego masz. Szafirki w tak zaawansowanym stanie?
Bo jeśli to tegoroczne, to dużo już tego masz. Szafirki w tak zaawansowanym stanie?
- nifredil
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, ale kwieciście
Przepiękny wrzosiec i nowe brateczki
A ja jak zwykle z bratkami opóźniona..W tamtym roku jeden
w tym roku nic..Ale co się dziwić jak takie zimnice codziennie, że aż nie miło z domu wyjść, a co dopiero w ziemi grzebać.

- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Dzięki
zapisałam.
Mam już kilka na liście może któreś trafię

Mam już kilka na liście może któreś trafię

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Witam wszystkich odwiedzających po świątecznej przerwie.
Ciężko jest wrócić do pracy po kilkudniowej przerwie, ale perspektywa wyskoczenia na godzinkę do ogrodu po powrocie, dodaje przyspieszenia i motywacji do wysiłku. Tak więc przez półtorej godziny udało mi się przekopać kawałek wzdłuż płotu pod wysiew groszku pachnącego. Mam cały czas przed oczyma jedno zdjęcie, na którym jest żywopłot z groszku. Robię już drugie podejście
... pierwsze nawet nie zbliżyło się do wzorca.
Przycięłam róże rosnące w donicach, które w ubiegłym tygodniu wydobyłam z kompostownika. A potem niekończące się sprzątanie rabat.
Pracę zaczęłam oczywiście od przeglądu kwitnących roślin i uwiecznienia tej ulotnej chwili.

Aga, ten różowy kwiatek to wrzosiec. Mam posadzone kilka razem, więc dają ładną różową plamę w ogrodzie.

Kasiu, witam Cię na wydmie. Cieszę się, że podobają Ci się moje panienki.
Mój ogród jest jeszcze w fazie zakładania, choć miejsce na róże powoli się kończy. Pomiędzy różami sadzę byliny. Zadowolona jestem z szałwii, gipsówki i dzwonków. Posadziłam też lilie, ale co niektóre rosną do ogromnych rozmiarów i musiały jesienią zmienić miejscówki.

Marysiu, bratki sadzę na tej rabacie co roku, a jak zmieniam aranżację to przesadzam je w inne miejsca w ogrodzie. Czasami kwitną bardzo długo.
Hiacynty mają już trzy lata i część wypuściła cebule przybyszowe i mam sporo małych roślin z kilkoma kwiatkami. Pewnie wykopię je po przekwitnięciu, a jesienią kupię nowe w jednakowym kolorze. Stare posadzę w innym miejscu.

Wandziu, to wszystko tegoroczne zdjęcia. Rabata przed domem zawsze obsypuje się kwiatami jako pierwsza.
W innych częściach ogrodu hiacynty dopiero wyłażą z ziemi.
Te szafirki i mnie zaskoczyły w tym roku.

Sabinko, bratkom zimno nie przeszkadza, a sadziłam je przy przy pięknej pogodzie.

Ewo, oferta polskich szkółek jest bardzo dobra. Bez obaw można kupować róże wysyłkowo, a i nasze koleżanki też prowadzą sprzedaż.

Ciężko jest wrócić do pracy po kilkudniowej przerwie, ale perspektywa wyskoczenia na godzinkę do ogrodu po powrocie, dodaje przyspieszenia i motywacji do wysiłku. Tak więc przez półtorej godziny udało mi się przekopać kawałek wzdłuż płotu pod wysiew groszku pachnącego. Mam cały czas przed oczyma jedno zdjęcie, na którym jest żywopłot z groszku. Robię już drugie podejście

Przycięłam róże rosnące w donicach, które w ubiegłym tygodniu wydobyłam z kompostownika. A potem niekończące się sprzątanie rabat.
Pracę zaczęłam oczywiście od przeglądu kwitnących roślin i uwiecznienia tej ulotnej chwili.

Aga, ten różowy kwiatek to wrzosiec. Mam posadzone kilka razem, więc dają ładną różową plamę w ogrodzie.

Kasiu, witam Cię na wydmie. Cieszę się, że podobają Ci się moje panienki.
Mój ogród jest jeszcze w fazie zakładania, choć miejsce na róże powoli się kończy. Pomiędzy różami sadzę byliny. Zadowolona jestem z szałwii, gipsówki i dzwonków. Posadziłam też lilie, ale co niektóre rosną do ogromnych rozmiarów i musiały jesienią zmienić miejscówki.

Marysiu, bratki sadzę na tej rabacie co roku, a jak zmieniam aranżację to przesadzam je w inne miejsca w ogrodzie. Czasami kwitną bardzo długo.
Hiacynty mają już trzy lata i część wypuściła cebule przybyszowe i mam sporo małych roślin z kilkoma kwiatkami. Pewnie wykopię je po przekwitnięciu, a jesienią kupię nowe w jednakowym kolorze. Stare posadzę w innym miejscu.

Wandziu, to wszystko tegoroczne zdjęcia. Rabata przed domem zawsze obsypuje się kwiatami jako pierwsza.
W innych częściach ogrodu hiacynty dopiero wyłażą z ziemi.
Te szafirki i mnie zaskoczyły w tym roku.

Sabinko, bratkom zimno nie przeszkadza, a sadziłam je przy przy pięknej pogodzie.

Ewo, oferta polskich szkółek jest bardzo dobra. Bez obaw można kupować róże wysyłkowo, a i nasze koleżanki też prowadzą sprzedaż.

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudności, piękności...
Czy Ty mieszkasz w Polsce?
Wszędzie zimno i ciemno a u Ciebie tak kolorowo....
Pięknie
Czy Ty mieszkasz w Polsce?
Wszędzie zimno i ciemno a u Ciebie tak kolorowo....
Pięknie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu czy ta miodunka kwitnie na biało?
Takiej nie mam i chętnie wymienię na inną 

Co za śliczna rabatka 

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Śliczny kolor hiacyntów ten lila ,one takie są w realu? Śliczne są 

- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Aga, zgadłaś
mieszkam nad Wisłą po wschodniej zimniejszej stronie
Marysiu, oczywiście, że się podzielę. Musisz mi tylko powiedzieć kiedy to najlepiej zrobić.
W kolejce do kwitnienia czeka ciemnoniebieska o zielonych liściach.
Tulapku, u Ciebie też cebulowe pięknie kwitną.
Moja rabatka ma już czwarty rok, jest mała i ciągle coś na niej dosadzam. Puszkiniom pozwoliłam się rozsiać i mam pełno szczypiorku.
Aniu, bardzo ją lubię i co roku upiększam.
Tolinko, kolor jest jak na zdjęciu. Kupiłam je w B. Część niestety wymarzła i dokupiłam z takim samym obrazkiem, ale kolor zupełnie inny.

Marysiu, oczywiście, że się podzielę. Musisz mi tylko powiedzieć kiedy to najlepiej zrobić.
W kolejce do kwitnienia czeka ciemnoniebieska o zielonych liściach.
Tulapku, u Ciebie też cebulowe pięknie kwitną.
Moja rabatka ma już czwarty rok, jest mała i ciągle coś na niej dosadzam. Puszkiniom pozwoliłam się rozsiać i mam pełno szczypiorku.
Aniu, bardzo ją lubię i co roku upiększam.
Tolinko, kolor jest jak na zdjęciu. Kupiłam je w B. Część niestety wymarzła i dokupiłam z takim samym obrazkiem, ale kolor zupełnie inny.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu miodunkę z niebieskimi mam, a masz z czerwonymi kwiatuszkami, bo takie mam dwie lub trzy. Ta trzecia teraz będzie pierwszy raz kwitła. Podzielić najlepiej po kwitnieniu, to wrócimy do tego 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Miodunka byłaby ładna , gdyby nie łapała u mnie mączniaka, niestety.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu rabata wiosenna bardzo mi się podoba,
jest w moich ulubionych tonacjach. Miodunki urocze, moją systematycznie coś podjada. 

-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Muszę chyba zapolować na białe sasanki bo są urocze. Podobno bardziej krótkowieczne w porównaniu do fioletowych. Prawda to?
Rabata wcześnie kwitnąca to wspaniały pomysł.
Rabata wcześnie kwitnąca to wspaniały pomysł.
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Przejrzałam Twoją kolekcję róż i stwierdzam, że masz ich za dużo, żebym wybrała tylko kilka pustaczków
. Na razie więc je 'odpuszczę'
.
Masz sporo wiosennych kwiatów i jest już pięknie
. Muszę pomyśleć, bo u mnie to można je policzyć
.

Masz sporo wiosennych kwiatów i jest już pięknie

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych