Wiem jak to jest przy dużym ogrodzie - nie da się wszystko na razAnuleczka pisze:Alaniu - Faktycznie pomysł z wrzosami pod brzozami jest cudowny. Jedno miejsce już obsadziłam nimi tylko zdjęcie zrobię jak będą kwitły. Obsadzam stopniowo bo fundusze nie pozwalają zaszaleć a byłoby efekt widać od razu. Ale pomalutku byle do celu. I będzie pięknie. Zapraszam Cię częściej. Dziękuję że wpadłaś.
Bardzo dobrze planujesz - jak tylko przyjdzie przedwiośnie, wytycz sznurkiem zarys rabaty i zryj dokładnie, dorzuć obornika krowiego, zmieszaj z ziemią i zostaw w oczekiwaniu na lekkie ogrzanie ziemi. W marcu możesz się wziąć za przesadzanie. Ważne, żeby sadzić rośliny z tego samego gatunku po kilka szt. - to daje efekt harmonii i ładu na rabacie. Każdy brzeg rabaty wytnij szpadlem równiutko, żeby były ładne linie.Anuleczka pisze:Alaniu no dokładnie tak właśnie mam. Wszędzie nalaptałam jak ptak po trochu bez ładu i składu, ale już wiem mniej więcej o co chodzi. I słucham Waszych rad i nie mogę się wiosny doczekać żeby zacząć ryć i przesadzać to wszystko żeby nabrał ten ogród wyglądu i żeby miało to wszystko ręce i nogi.