MisiaczekM - jak człowiek się zaprze...

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: MisiaczekM - jak człowiek się zaprze...

Post »

Łał, jestem pod wrażeniem efektów. Muszę wątek pokazać mojemu M, może go zmotywuję ;:224 Mi też się przyda, oj przyda ;:306
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zajrzałaś do Piotra-to kolejny krok ;:63
Daj się "zarazić" :lol: Będzie raźniej ;:4
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Powiem więcej, przeczytałam dokładnie cały wątek i naprawdę ŁAŁ szacunek dla silnej woli
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki!!

Ciężko wrócić do ćwiczeń, oj ciężko. Ale kondycja chyba nie spadła. Gorzej z siłą. Wypaliło mi te mięśnie.... heh

Oj!! Ciężko było, ale jakoś poszło... Ostatni trening 21.12, a nie!! Tabata była 15.01!!.... Od dwóch dni choroba trzyma, zaprzestałem chodzić do pracy...

Rozgrzewka: trochę skakanki i orbiteka...
przysiady z obciążeniem 2 ciężarki 12kg
biceps 1s x6p 12kg; 1sx6p 10kg
przedramienia 1s x6p 12kg; 1sx6p 10kg
biceps młot 1s x6p 12kg; 1sx6p 10kg
trójgłowy 1s x 8p 14kg

Ćwiczenia interwały tzw. 7 min ćwiczeń - 30 sek ćwiczenia, przerwa 10 sek
- pajacyki
- krzesełko przy ścianie
- pompki
- brzuszki
- wchodzenie na podwyższenie (najlepiej 40cm dla m, 30 cm dla kobiet), może być krzesło, ławka
- przysiady
- ćw. na triceps. Siad tyłem do krzesła, ławki. Ręce oparte na siedzisku. podnoszenie tułowia na rękach
- Deska -
- skipy
- wykrok do przodu
- pompki z obrotem
- deska na boku prawym
- deska na boku lewym

powtórzyłem ten zestaw ćwiczeń 2 razy!!

Po ćwiczeniach zjadłem gruszkę, a następnie serek wiejski z 2 łyżeczkami płatków górskich i chili.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie wróciłem z siłowni. Rozgrzewka, próby z ciągiem górnym, ciężar ok 25-30 kg, bliżej tego pierwszego. W szerokim uchwycie i w wąskim nachwytem drążka.
Rozgrzewka i 2 x seria 12 powtórzeń. Odjąłem jakąś 5 i dołożyłem coś cięższego 10 powtórzeń i 8 w wąskim. Dołożyłem te zdjęte 5kg i 8 w szerokim i 6 w wąskim uchwycie.

Do tego ćwiczenia w obwodzie (tzw. 7 min ćwiczeń) 30sek.10sek. Tego 2 serie. Rozciąganko i pod prysznic. Czas 37 min.

A to wczorajsze ćwiczenia:
Mam serię ćwiczeń na prawie wszystkie mięśnie. Wreszcie robiło się je z czuciem bezpieczeństwa. Czyli tak rozgrzewka 1x12 3kg potem 1x12 3kg potem 1x10 5kg potem 1x8 7,5 kg
Nie udało mi się zrobić tylko części 3 serii do końca. Poległem przy klatce i mięśniach grzbietu. Jutro zamieszczę link do pliku z tymi ćwiczeniami. Zajęło mi to 2h i 15 min. Możliwe, że tak długo bo najpierw trzeba było przeczytać jak te ćwiczenie wykonać. Także rozgrzewka zajęła z 1 h. Potem parę minut przerwy po rozgrzewce i od nowa. Cała seria z małymi przerwami na czytanie... 2 seria tuż po parominutowej przerwie i zmianie obciążenia szła troszkę szybciej. Wystarczył rzut oka na kartkę. 3 to już z górki, choć ciężko było zrobić 8 powtórzeń, przy niektórych ćwiczeniach na barki tylko 6 powtórzeń.

Coś sobie przedwczoraj zrobiłem z nadgarstkiem. Chwiałem się podciągnąć na drążku i coś nagle gdy drążek miałem w połowie oczu strzeliło... Boli mnie pod małym palcem. Nie mogłem zrobić podstawowego ćwiczenia z hantlami na przedramię :( Wcześniej mnie tak zaczął pobolewać w listopadzie i grudniu, ale przestał. I dało się radę robić przedramię z obciążeniem 7kg po 3 serie i 12 powtórzeń.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może zbyt ostro?Pij sok pomidorowy,a nadgarstek oszczdzaj i noś opaskę na nadgarstek-w sklepie sport.lub z odżywkami czasem są
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nio właśnie, że Nieee.... listopad, grudzień to jak się obudziłem zaczął boleć. Teraz niechcący na drążku.

Myślę, że już wiem skąd te bóle stawów, osłabione nadgarstki. Brak wapnia i innych elementów makro czy mikro!!

Okazuje się, że za mało jadłem, co prawda schudłem. Ale przyznam skrycie, że kaloryczność wyrównywałem piwem zamiast kolacji.

A w grudniu odrzuciłem i to. Organizm nie wytrzymał braku tych białek, węgli i tłuszczy oraz przede wszystkim kalorii i wszystko zaczęło padać!!

Co daje psychiczne nastawienie, z tego powstaje bulimia czy też ta druga choroba... (też w pewnym momencie brało mnie na wymioty jak żołądek był za mocno napełniony)

Pamiętajcie!! Mnie zejście na 1000 kalorii uratowało PIWO. Was jak nie pijecie, nic nie uratuje od TYCH chorób!!!

Trzymajcie się min. Podstawowej Przemiany Materii jak macie zamiar nic nie ćwiczyć, nie pracować, tylko leżeć. Tak starajcie się trzymać deficyt żywieniowy powyżej tej normy min. 200-300 kalorii.

I liczcie Białka, Węglowodany i Tłuszcze!!
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś siłowe - cztery ćwiczenia złożone. Przysiady, Wyciskanie sztangi leżąc,
Martwy ciąg, wiosłowanie. Oczywiście najpierw rozgrzewka 5 min biegania i 5 min kręcenia stawami.
Sztanga 120 cm lekko pogięta ;)Nie było 120 prostych, ale już przemeblowałem pokój i teraz 168cm powinienem wcisnąć... Tylko nie mam miejsca gdzie to trzymać. Lepiej chyba dokupić parę krążków 4x2,5kg lub 2x5kg?

sztanga + Obciążenie :
1s-12p +5kg
2s-12p +5kg
3s-12p +10kg
4s-10p +15kg

Ćwiczenia rozciągające z 10 min.

Na razie trochę chaotycznie mi te treningi wychodzą, przyzwyczajenie się do żelastwa, obrobienie ciężarów dla mnie, znalezienie miejsca na ćwiczenia w zakątkch pokoju. Mam nadzieję, że niedługo chaos zniknie.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękny plan ;:333

Synek mnie podsumował,że jem za mało białka i węglow.prostych,tłuszcz ok i w ogóle jem tak mało kalorycznie,że dziwi się ,że tak wolno spadam z wagi.Powinnam jeść o 1000kcal więcej :shock:
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokładnie, nagle jest STOP!! Trzeba wrócić przynajmniej do PPM, podstawowej przemiany, ale nie ma co się śpieszyć... by efekt jojo nie wrócił...

Tylko, że z Twoich dań to w cale nie wynika.... Tak czuję, że mu tego co naprawdę jesz to nie podłaś....!
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wkleję u siebie przykładowe jadłospisy :wit
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To wyżej to był taki żarcik, ale jak się ogląda Twoje przepisy... ;:oj

Waga utrzymuje się nadal na 86kg +- 1kg
Zacząłem jak wiecie odtwarzać mięśnie, które zjadła mi dieta głodówkowa. Jem ok. 2800- 3400 kcal.

Od 17 stycznia nie biorę tabletek od nadciśnienia. Ciśnienie na czczo (zaraz po przebudzeniu) to ok.100 paru na 60 pare.
Mierzone w ciągu dnia to ok 120-130 / 70-80.

Tabletki od cukru na razie nie rzucam. Mam problemy z trawieniem i wypróżnianiem się od czasu brania tego błonnika do oczyszczania jelit.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Który błonnik?Musisz duuuużo pić bo za mała ilośc płynów powoduje,że błonnik pęcznieje na tyle,że blokuje.
Wyniki super,brawo ;:138
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ten cyclone... A teraz to większa ilość białka. Wzdęcia i problemy z opróżnianiem się :( Coraz mocniej mi to doskwiera, od czasu rozpoczęcia próby oczyszczenia...
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz robimy masę:

Kod: Zaznacz cały

l.p.	data	          waga	 szyja 	 klatka 	talia	 brzuch	 biodra	udo	łydka	 biceps	przedramię
1	2014-12-13 	       86,1	  42	     111	   102	   102	     100	  60	 41	     34	        -
2	2015-01-28    	    86,2	  43	     112	   105	   107        102	  64	 43	     37	       30
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”