Moja ucieczka.....cz.2
Re: Moja ucieczka.....cz.2
Ale masz piękne hortensje! A takich jak te w doniczkach to nawet nie widziałam. Ciekawa jestem jak ci rośnie ta Little...wiadomo jaka. U mnie padła, ale chyba mam sadzonkę. Niestety pomieszały mi się. W tym roku zaczynają kwitnąć u mnie małe nowe hortensje. A i w końcu zakupiłam Dębolistną. 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2009, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko- rośnie pięknie i jest moją ulubioną- w tym roku narobiłam sadzonek i posadzę w każdą dziurę - ona jest taka kompaktowa wysokośc ok. 40-50 cm - to można traktować jako bylinę w I rzędzie 

Pokaż jej zdjęcia, może dopasuję swojego malucha.
-
Lucynko- spróbuje jutro zrobić zdjęcia 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko seria z 2 pozycji pod tytułem KINGA mogła by mieć dalszy ciąg bo ładnie się zapowiada 
Uprawiam w donicy dwie ogrodowe ( zimę spędzają częściowo na strychu i w piwnicy) - jedna NN a druga to Ayesha ale zbyt szybko rusza wegetacja i pędy wyciągnięte . Niezbyt mi to pasuje.
Ciekawi mnie czy można by przyciąć pędy np za drugim lub trzecim liściem od dołu dla pozyskania niskiej i zwartej kępy, a do tego więcej bocznych pędów ale ... co z kwitnieniem ???
Jak myślisz ? Chyba zrobię próbę
...

Uprawiam w donicy dwie ogrodowe ( zimę spędzają częściowo na strychu i w piwnicy) - jedna NN a druga to Ayesha ale zbyt szybko rusza wegetacja i pędy wyciągnięte . Niezbyt mi to pasuje.
Ciekawi mnie czy można by przyciąć pędy np za drugim lub trzecim liściem od dołu dla pozyskania niskiej i zwartej kępy, a do tego więcej bocznych pędów ale ... co z kwitnieniem ???
Jak myślisz ? Chyba zrobię próbę

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
Beatjo podziwiam Cię za tą pasję uprawy z sadzonek hortensji działasz cuda , ja no cóż z tych niecierpliwych raczej jestem 
Mam jedną hortensję od Ciebie ,którą najpierw zagubiłam na rabacie , teraz odnaleziona dostała docelowe miejsce i ślicznie rośnie i za żadne skarby nie mogę jej rozszyfrować , podeślę jej fotkę moze coś podpowiesz

Mam jedną hortensję od Ciebie ,którą najpierw zagubiłam na rabacie , teraz odnaleziona dostała docelowe miejsce i ślicznie rośnie i za żadne skarby nie mogę jej rozszyfrować , podeślę jej fotkę moze coś podpowiesz

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Miałam kiedyś hortensje w donicy, ale nie przetrwały.
Muszę jeszcze raz spróbować.
Muszę jeszcze raz spróbować.
-
Gosiu- w donicach to wszystko zależy od pogody - ostatnie lata nas rozpieszcza i dlatego tak pięknie kwitną.
Krysiu- wiesz z ciętymi bukietowymi to może być rok bez kwiatów ale na pokrój na pewno wpłynęłoby pozytywnie- ja przycięłam przypalone kwiatki u Preziosy co posadziłam ją os południa i już te gałązki pięknie się rozkrzewiły - ciachłam tylko same kwiaty. ale i tak przesadzę ją by się nie męczyła. Mam też od południa Sweet Summer - bukietową i ona nie jest przypalona a limonka wręcz wyładniała po przeprowadzce na południe.
Marzenko - ja jedną małą dałam Tobie od Babopielki to było coś hortensja white dome - zobacz czy to nie ta???
Krysiu- wiesz z ciętymi bukietowymi to może być rok bez kwiatów ale na pokrój na pewno wpłynęłoby pozytywnie- ja przycięłam przypalone kwiatki u Preziosy co posadziłam ją os południa i już te gałązki pięknie się rozkrzewiły - ciachłam tylko same kwiaty. ale i tak przesadzę ją by się nie męczyła. Mam też od południa Sweet Summer - bukietową i ona nie jest przypalona a limonka wręcz wyładniała po przeprowadzce na południe.
Marzenko - ja jedną małą dałam Tobie od Babopielki to było coś hortensja white dome - zobacz czy to nie ta???
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko pomidory przerosły strażnika.
Pewnie prawda z tym dogadzaniem im.
Hortensje oczywiście wyjątkowe,
u mnie wszystkie bukietówki na patelni i ładnie kwitną. Czytam o ogrodówkach, bo też mam dwie malutkie w donicach.

-
-
Już wiem dlaczego nie ma nasion- bo były zapylane sztucznie
- mam nadzieję, że chociaż jeden będzie płodny 

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Beatko jakie śliczne pomidorki
Jak znosisz upały ?? bo ja ledwo dyszę
Pozdrawiam

Jak znosisz upały ?? bo ja ledwo dyszę

Pozdrawiam

-
Tereniu- w domu siedzę w piwnicy a w pracy mam klimatyzację, wieczorami podlewam ogród i troszkę oddycham, ale noce są koszmarne- zaliczam wszystkie pokoje szukając ochłody 
Kupiłam w Lidlu hortensję Diamant Rouge

Kupiłam w Lidlu hortensję Diamant Rouge

- marzena06
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
A to trafiła się Tobie okazja Beatko ,pochwal się 
Co do hortensjii to whie dome jest już wspaniałym krzakiem a to maluch , wiem że ona jest od Ciebie ale cóż fiszka zaginęła

Co do hortensjii to whie dome jest już wspaniałym krzakiem a to maluch , wiem że ona jest od Ciebie ale cóż fiszka zaginęła