Dziki zakątek
- misiaczekm
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Dziki zakątek
Widzę, że rozpoczęłaś swoją przygodę z zielenią!! Brawo MArta!!
To jest następny etap życia każdego człowieka...
Pierwsze róże posadzone!! Drewienka na prawdę mają ciekawe kształty!!
Trzymam kciuki i życzę powodzenia!!
To jest następny etap życia każdego człowieka...
Pierwsze róże posadzone!! Drewienka na prawdę mają ciekawe kształty!!
Trzymam kciuki i życzę powodzenia!!
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto ciekawa jestem jaki będzie ciąg dalszy Twoich nasadzeń, pójdziesz w róże?.
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
przepraszam, ze tak póżno odpisuję..
Co do ogródka, to jeszcze nie wiem w ,któym kierunku poniesie mnie wyobraznia..Zależy też jaki roślinki będzie mi się dobrze uprawiało..Moje różyczki jak głupie przed mrozami puściły listki...Boję się ,zeby nie przemarzły..Ale cieszę się ze styczeń leci..Jeszcze troszkę i będę wysiwać na parapetach o ile miejsca starczy..Muszę zaplanować co i kiedy.. A jeśli moje koleusy na parapetach to jakieś białe robaczki je zaatakowały..Zmarniały biedaczki..pozdrawiam..
Co do ogródka, to jeszcze nie wiem w ,któym kierunku poniesie mnie wyobraznia..Zależy też jaki roślinki będzie mi się dobrze uprawiało..Moje różyczki jak głupie przed mrozami puściły listki...Boję się ,zeby nie przemarzły..Ale cieszę się ze styczeń leci..Jeszcze troszkę i będę wysiwać na parapetach o ile miejsca starczy..Muszę zaplanować co i kiedy.. A jeśli moje koleusy na parapetach to jakieś białe robaczki je zaatakowały..Zmarniały biedaczki..pozdrawiam..
- jolifleur
- Od: 30 lip 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto, pieniek, który uratowałaś przed spaleniem jest świetny
w końcu nie tylko rośliny zdobią ogród ;)
Oglądając zdjęcia z twojego ogrodu sentymentalnie na duszy mi się zrobiło
u mnie też były podobne klimaty... ale skoro ja dałam radę ty też dasz- na pewno
- i stworzysz piękny ogród 
A co do mokrej działki, to pewnie znam parę osób, które by ci pozazdrościły bo mają sam piach
Ja też z niektórych roślin świadomie rezygnuję wiedząc, że potrzebują dużo wody, więc może uda się dobrać takie rośliny, które kochają dużo wody? A dla tych innych chyba tylko podwyższone grządki ...
Trzymam kciuki
Powodzenia 

Oglądając zdjęcia z twojego ogrodu sentymentalnie na duszy mi się zrobiło

A co do mokrej działki, to pewnie znam parę osób, które by ci pozazdrościły bo mają sam piach

Ja też z niektórych roślin świadomie rezygnuję wiedząc, że potrzebują dużo wody, więc może uda się dobrać takie rośliny, które kochają dużo wody? A dla tych innych chyba tylko podwyższone grządki ...
Trzymam kciuki

- Rozana
- 1000p
joliefleur... mam jeszcze dość pusto w ogrodzie, ale to ładne miejsce..Latem można niezle wypocząć..
.Fajnie, ze niedługo zima się kończy, bęzie można zabrać się za robotę..Muszę dziś oszukać nasiona..Nie wiem gdzie je schowałam..A pora sprawdzić co kiedy wysiać.
.. Ciekawe jaki ten rok bęzie czy mokry czy suchy..Na razie mamy w sam raz..pozdrawiam 

- lojka 63
- Od: 4 wrz 2011, o 20:11
- Kontakt:
Cześć Martuś na razie to mamy za ciepło i boję się co będzie dalej może nam zima zniszczyć dużo roślinek byłam wczoraj na swojej starej górce i czarna porzeczka ma prawie pęknięte paki trochę mrozu i może nic nie być z porzeczki ,co prawda na niej mi tak nie zależy ale na innych roślinkach owszem.Bardzo się cieszę że jesteś z nami mamy parę osób z naszych terenów dobrze byłoby się wymieniać roślinkami jak tylko zechcesz służę swoimi nadwyżkami nie sprzedaję są pospolite ale jak tylko zechcesz to zapraszam.Jesteś chyba młodziutką osóbką mamy tu też młodego kolegę na forum na pewno znajdziecie wspólny temat.Jak widzisz odległość na tym forum nie robi trudności jest jeszcze oś takiego jak wymiana nasion zaglądnij jak możesz ja w tamtym roku zyskałam dużo pomidorków i miałam zatrzęsienie odmian.Jak poczytasz moje wątki od początku dowiesz się jaki laik ze mnie był na początku nie tylko z ogrodem ale i z komputerem

- Rozana
- 1000p

Marto witaj
Piszesz, że masz dużo arów i wydatków też i żeby te ary obsadzić to trzeba nie małą sumkę, więc nie protestuj jak się forumowicze chcą podzielić roślinkami. Ja do nie dawna też nie prosiłam, ale jest tu dużo dobrych ogrodników i ludzi, że podzielą się tym co mają, a potem Ty to zrobisz i oddasz roślinki innym potrzebującym. Ja proponuję Ci od siebie żurawki na wiosnę, mam parę więc się podzielę, nie kupuj na raz wszystkiego, tylko przypomnij mi na wiosnę, bo ja mam demencję
Ja też napisałam jakie mam chciejstwa i od razu koleżanki z forum zaproponowały mi że się podzielą, bozie jakie to miłe jest
co do róż to chyba jakaś choroba panuje, bo ja za nimi nie przepadałam, a w tym roku na nie zachorowałam i to marnie widzę
można tu na forum też kupić nie drogo roślinki od naszych forumowiczów, więc też korzystaj z takiej okazji, bo te Twoje ary obsadzić to fortunę trzeba by wydać, ale pomalutku dasz radę, bo my będziemy Cię wspierać i teściowej pokażesz, że potrafisz zająć się roślinkami tak jak prawdziwy ogrodnik 
JolantaG sprzedaje tanio badylki hortensji ogrodowej, możesz zamówić, ja właśnie zamówiłam i jeszcze kupę gratisów dostałam od Joli, więc polecam Ci

Piszesz, że masz dużo arów i wydatków też i żeby te ary obsadzić to trzeba nie małą sumkę, więc nie protestuj jak się forumowicze chcą podzielić roślinkami. Ja do nie dawna też nie prosiłam, ale jest tu dużo dobrych ogrodników i ludzi, że podzielą się tym co mają, a potem Ty to zrobisz i oddasz roślinki innym potrzebującym. Ja proponuję Ci od siebie żurawki na wiosnę, mam parę więc się podzielę, nie kupuj na raz wszystkiego, tylko przypomnij mi na wiosnę, bo ja mam demencję

JolantaG sprzedaje tanio badylki hortensji ogrodowej, możesz zamówić, ja właśnie zamówiłam i jeszcze kupę gratisów dostałam od Joli, więc polecam Ci

- Rozana
- 1000p

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Bogusia ma rację,każdy z nas ma sporo nadwyżek
- Rozana
- 1000p
Na rynkach jest drogo .. Nawet gdybym od kogoś mogła taniej odkupić roślinki to już by super było.. Podwórko moje to okolo 17-20 arów a dalej sad..razem 59..Sad na razie zostawiam..Kiedyś bym chciała posadzić tam drzewka owocowe, ale dużo w nim pracy..Ale OGródek przydomowy to cały prawie do obsadzenia.MAm dużo do zakrycia..Kilka roślinek posadziłam jesienią..Na wiosnę się okaże co zakwitnie.. Zanim wszystko urośnie będę chciała nadrobić trochę roślinami jednorocznymi, żeby było kolorowo latem..
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Ja kilku osobom wysyłałam paczki za koszty wysyłki ,więc aby było prościej może napisz czego szukasz ??
- Rozana
- 1000p
To w takim razie piszę : , trojeść bulwiasta, żurawki, hosta, bergenia sercolistna, ciemiernik..floks (płomyk śnieżny) , to tak miedzy innymi..inne roślinki też z chęcią przyjmę ..
- Rozana
- 1000p
- Rozana
- 1000p
czytam sobie o storczykach ...Jeden z moich storczyków wypuścił keiki...
przeczytałam dziś co to jest..Taka sadzoneczka się zrobiła..Jak lekko jeszcze podrośnie to go posadzę i będe mieć dodatkowy storczyk..Ma zakwitnąć do 2 lat od posadzenia..