Azalie są w pełni kwitnienia natomiast różaneczniki się opóźniły dlatego efekt kwitnienia jest mniejszy.
Świetnie zapowiadają się róże i powojniki. Specjalne podziękowanie dla Asiorka za pamięć. Pozdrawiam i dołączam trochę zdjęć.
Azalie piękne! Dziwi mnie natomiast to, co piszesz o Rh. U mnie bowiem jest już kulminacja ich kwitnienia i odnoszę wrażenie ,że zakwitły nawet nieco wcześniej niż w minionym roku. Czyżbym miała cieplejszy klimat
A może masz późne odmiany ( u mnie jeszcze nie kwitnie " Old Port" i "Otto von Woislowitz")
Witaj !Tymi azaliami i rodendronami zachwyciłam się na pierwszy widok.Pięknie zagospodarowana działka.Tyle roślinek .A co to za bezkresny krajobraz za Twoją działką ?
Witaj Zuziu ! Dziękuję za uznanie, wybieram się też do Twojego ogrodu. Dołączam jeszcze widoczki z balkonu a wkrótce nowe zdjęcia z ogrodu . Pozdrawiam ! Bolek
Boluś oglądając , spacerując co prawda tylko wirtualnie po twoim ogrodzie wpadłam w zadumę ... Takie ogrody powinny być zielone i kwitnące całe 12 miesięcy .Masz piękny ogród radość nie tylko dla oka bo wypoczynek w takim ogrodzie rekompensuje wysiłek włozony w jego tworzeniu i utrzymaniu
Pozdrawiam
Iwona
Bolesławie, przechadzałam się po działeczce i powiem, ze jestem pod wrażeniem. Kwiaty śliczne. Musisz mieć bardzo dużo czasu, bo wypielęgnowana, że ho ho!!!