Balkon, fiołki i inne roślinki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Balkon, fiołki i inne roślinki

Post »

Ja mam swój własny nożyk tapicerski. Trzeba uważać tylko bo on potrafi ponacinać też poboczne listki, ale ogólnie to się sprawdza. Będę musiała z tą kąpielą pomyśleć. Chyba Smokey Moon umyję bo nie mogę patrzeć na te plamy...
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Od: 18 sie 2009, o 13:17
Kontakt:

Post »

Kochana, przy takiej miniaturce będzie Ci ciężko manewrować innym nożykiem niż ten wycinak... ;:224 :;230
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47

Post »

Ania.S,

nie strasz ;:202 Będę musiała w takim razie poćwiczyć na czymś! Ale na czym???
Może faktycznie kupię ten wycinak. Jakiś filmik instruktażowy by mi się przydał. Nie bardzo wiem jak się za to zabrać ;:24
Eh, niełatwe jest życie fiołkomaniaczki ;:173

justyna111,

ja mam taki nożyk do tapet, o nim myślałam, ale może kupię ten wycinak skoro Ania S. poleca. Jak się nie sprawdzi, to najwyżej sobie manicure zrobię :tan
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Awatar użytkownika
Ania.S
200p
200p
Od: 18 sie 2009, o 13:17
Kontakt:

Post »

Iza, jesteś wielka ;:138 ja właśnie na początku ten wycinak kupiłam specjalnie dla odrostów fiołkowych ;:333
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Śliczności tu u Ciebie :wit
Fiołeczki pięknie rosną i kwitną, gratuluję ;:3

Wypatrzyłam też na balkonie portulakę, to śliczna roślina, kiedyś parę lat temu spotkałam ja na działce, rosła w piachu na słońcu i kwitła jak szalona. Potem nigdy już jej nie widziałam aż u Ciebie na zdjęciach! Powiedz kochana, skąd ją wytrzasnęłaś??? ;:oj I napisz coś więcej, w jakich warunkach rosła u Ciebie i jak Twoje wrażenia? ;:65
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

izary,

szacun ;:180 Kwiczę, że chcę filmik i jest ;:oj Dzięki serdeczne! Chociaż pani na zdjęciu nie obcina jakiejś drobinki, tylko jakiegoś chyba mutanta :D
Ale przynajmniej widać, że wycinak działa :D

Ania.S,

to jednak powinni ten wycinak wprowadzić do sklepów ogrodniczych, a nie drogerii :;230

illonka,

witaj u mnie :wit
Cieszę się, że moje kwiatki podobają się i Tobie :)
Co do portulaki, to jest to moje zeszłoroczne odkrycie. Kupione na placu targowym. W tamtym roku miał je tylko jeden pan, a teraz już ( tak, już widziałam sadzonki!) widzę, że parę osób ją sprzedaje. Widziałam też gdzieś w sklepach jej nasiona, ale nie wiem jak z kiełkowaniem. Ja kupowałam gotowe sadzonki. To jest roślinka, która ubóstwia słońce, dokładniej rzecz ujmując kocha taką "patelnię". Idealna na południowy balkon, niczym nie osłonięty. Kocha żar ;:3
Nie rośnie jednak duża, ale jest w wielu kolorach, a kwiaty wyglądają jak róże, więc myślę, że na mały południowy balkonik jest super :D
A, jeszcze mi się przypomniało, że plusem jest to, że mszyce jej nie chwytają. W tamtym roku po kolei wywalałam kwiaty zajęte przez mszyce i tak werbena poszła na pierwszy odstrzał. Po tej przygodzie w ogóle nie lubię werbeny. Do róż i million bells w ogóle już chemię kupiłam, ale jak wszystko było praktycznie zajęte przez mszyce, tak portulaka się trzymała dzielnie przed tą inwazją.
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

To jest właśnie roślina dla mnie, mam południowy balkon patelnię ;:3
Dziękuję, będę szukać tej ślicznotki :D
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

illonka,

no to portulaka idealnie spisze Ci się na balkonie :D To naprawdę wdzięczna roślinka :D

Dzisiaj fotki :lol:
Nr 1 - Quilting Bee. Coś za mało ma przebłysków niebieskich, ale trudno... Ciekawe, czy jak go postawię przy fioletowym fiołku, to się "zapatrzy" i przejmie trochę kolorów? ;:131
Nr 2 - kundelek różowy. Ładnie się obsypał kwiatami i tworzy fajny bukiecik. Lubię go! :heja
Nr 3 - klasyk gatunku. To jest fiołek, który zawsze mi trochę dziczeje. Rośnie byle jak, dolne listki zawsze muszę mu obrywać, bo szybko zdychają. No, ale klasyk to klasyk :D Jest malutki i za to też go lubię :tan
Obrazek Obrazek ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p

Post »

Dzisiaj balkon.
A na koniec fiołek :)
Miałam nic nie sadzić na balkonie, ale jednej sadzonce bratków i niezapominajek nie mogłam się oprzeć ;:300
Poza tym udało mi się jedną różyczkę przezimować. Druga, niestety, padła, chociaż była ładniejsza, bo herbaciana. Szkoda mi jej strasznie...
Na koniec fiołkowy kundelek...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42

Post »

Cudne te fiołeczki, Cuilting Bee ;:167 , a niezapominajki kocham za ich kolorek :) .
Pozdrawiam
Basia
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32

Post »

Śliczne bratki, takie delikatne. Doskonale komponują się z niezapominajkami. Ja mam dużo niezapominajek rosnących dziko na całym ogródku i zawsze szkoda mi trawę kosić wiosną, bo tak pięknie kwitną. Fiołki u Ciebie szaleją na całego :) Moje w porównaniu do nich strasznie się ociągają... ileż mogą pąki dojrzewać? :twisted:
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

Kolorowo :D
Ja także niezapominajkom nie mogłam się oprzeć :wink:
Awatar użytkownika
Joanna Sz
200p
200p
Od: 2 cze 2014, o 08:39

Post »

Cudnie znajomy widok- bratki i niezapominajki. Pozdrawiam królową fiołków :wit
Awatar użytkownika
remik19
100p
100p
Od: 8 mar 2013, o 13:16

Post »

:wit Piękne fiołki , Quilting Bee ;:167 Na balkonie toż to już lato a nie wiosna ;:3 Świetnie wygląda zestawienie bratków z niezapominajkami. Pozdrawiam :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”