Balkon, fiołki i inne roślinki
- justyna111
- 200p
- Od: 1 kwie 2014, o 21:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Balkon, fiołki i inne roślinki
Ja mam swój własny nożyk tapicerski. Trzeba uważać tylko bo on potrafi ponacinać też poboczne listki, ale ogólnie to się sprawdza. Będę musiała z tą kąpielą pomyśleć. Chyba Smokey Moon umyję bo nie mogę patrzeć na te plamy...
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
- Ania.S
- 200p
- Od: 18 sie 2009, o 13:17
- Kontakt:
Kochana, przy takiej miniaturce będzie Ci ciężko manewrować innym nożykiem niż ten wycinak...

Fiołeczki, hoje i reszta, Moja kolekcja fiołków afrykańskich i hoi
Kupię, sprzedam, wymienię.
Pamiętaj..... Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
Ania.S,
nie strasz
Będę musiała w takim razie poćwiczyć na czymś! Ale na czym???
Może faktycznie kupię ten wycinak. Jakiś filmik instruktażowy by mi się przydał. Nie bardzo wiem jak się za to zabrać
Eh, niełatwe jest życie fiołkomaniaczki
justyna111,
ja mam taki nożyk do tapet, o nim myślałam, ale może kupię ten wycinak skoro Ania S. poleca. Jak się nie sprawdzi, to najwyżej sobie manicure zrobię
nie strasz

Może faktycznie kupię ten wycinak. Jakiś filmik instruktażowy by mi się przydał. Nie bardzo wiem jak się za to zabrać

Eh, niełatwe jest życie fiołkomaniaczki

justyna111,
ja mam taki nożyk do tapet, o nim myślałam, ale może kupię ten wycinak skoro Ania S. poleca. Jak się nie sprawdzi, to najwyżej sobie manicure zrobię

- Ania.S
- 200p
- Od: 18 sie 2009, o 13:17
- Kontakt:
Iza, jesteś wielka
ja właśnie na początku ten wycinak kupiłam specjalnie dla odrostów fiołkowych 

Fiołeczki, hoje i reszta, Moja kolekcja fiołków afrykańskich i hoi
Śliczności tu u Ciebie
Fiołeczki pięknie rosną i kwitną, gratuluję
Wypatrzyłam też na balkonie portulakę, to śliczna roślina, kiedyś parę lat temu spotkałam ja na działce, rosła w piachu na słońcu i kwitła jak szalona. Potem nigdy już jej nie widziałam aż u Ciebie na zdjęciach! Powiedz kochana, skąd ją wytrzasnęłaś???
I napisz coś więcej, w jakich warunkach rosła u Ciebie i jak Twoje wrażenia? 

Fiołeczki pięknie rosną i kwitną, gratuluję

Wypatrzyłam też na balkonie portulakę, to śliczna roślina, kiedyś parę lat temu spotkałam ja na działce, rosła w piachu na słońcu i kwitła jak szalona. Potem nigdy już jej nie widziałam aż u Ciebie na zdjęciach! Powiedz kochana, skąd ją wytrzasnęłaś???

izary,
szacun
Kwiczę, że chcę filmik i jest
Dzięki serdeczne! Chociaż pani na zdjęciu nie obcina jakiejś drobinki, tylko jakiegoś chyba mutanta 
Ale przynajmniej widać, że wycinak działa
Ania.S,
to jednak powinni ten wycinak wprowadzić do sklepów ogrodniczych, a nie drogerii
illonka,
witaj u mnie
Cieszę się, że moje kwiatki podobają się i Tobie
Co do portulaki, to jest to moje zeszłoroczne odkrycie. Kupione na placu targowym. W tamtym roku miał je tylko jeden pan, a teraz już ( tak, już widziałam sadzonki!) widzę, że parę osób ją sprzedaje. Widziałam też gdzieś w sklepach jej nasiona, ale nie wiem jak z kiełkowaniem. Ja kupowałam gotowe sadzonki. To jest roślinka, która ubóstwia słońce, dokładniej rzecz ujmując kocha taką "patelnię". Idealna na południowy balkon, niczym nie osłonięty. Kocha żar
Nie rośnie jednak duża, ale jest w wielu kolorach, a kwiaty wyglądają jak róże, więc myślę, że na mały południowy balkonik jest super
A, jeszcze mi się przypomniało, że plusem jest to, że mszyce jej nie chwytają. W tamtym roku po kolei wywalałam kwiaty zajęte przez mszyce i tak werbena poszła na pierwszy odstrzał. Po tej przygodzie w ogóle nie lubię werbeny. Do róż i million bells w ogóle już chemię kupiłam, ale jak wszystko było praktycznie zajęte przez mszyce, tak portulaka się trzymała dzielnie przed tą inwazją.
szacun

Ale przynajmniej widać, że wycinak działa

Ania.S,
to jednak powinni ten wycinak wprowadzić do sklepów ogrodniczych, a nie drogerii

illonka,
witaj u mnie

Cieszę się, że moje kwiatki podobają się i Tobie

Co do portulaki, to jest to moje zeszłoroczne odkrycie. Kupione na placu targowym. W tamtym roku miał je tylko jeden pan, a teraz już ( tak, już widziałam sadzonki!) widzę, że parę osób ją sprzedaje. Widziałam też gdzieś w sklepach jej nasiona, ale nie wiem jak z kiełkowaniem. Ja kupowałam gotowe sadzonki. To jest roślinka, która ubóstwia słońce, dokładniej rzecz ujmując kocha taką "patelnię". Idealna na południowy balkon, niczym nie osłonięty. Kocha żar

Nie rośnie jednak duża, ale jest w wielu kolorach, a kwiaty wyglądają jak róże, więc myślę, że na mały południowy balkonik jest super

A, jeszcze mi się przypomniało, że plusem jest to, że mszyce jej nie chwytają. W tamtym roku po kolei wywalałam kwiaty zajęte przez mszyce i tak werbena poszła na pierwszy odstrzał. Po tej przygodzie w ogóle nie lubię werbeny. Do róż i million bells w ogóle już chemię kupiłam, ale jak wszystko było praktycznie zajęte przez mszyce, tak portulaka się trzymała dzielnie przed tą inwazją.
To jest właśnie roślina dla mnie, mam południowy balkon patelnię
Dziękuję, będę szukać tej ślicznotki

Dziękuję, będę szukać tej ślicznotki

illonka,
no to portulaka idealnie spisze Ci się na balkonie
To naprawdę wdzięczna roślinka 
Dzisiaj fotki
Nr 1 - Quilting Bee. Coś za mało ma przebłysków niebieskich, ale trudno... Ciekawe, czy jak go postawię przy fioletowym fiołku, to się "zapatrzy" i przejmie trochę kolorów?
Nr 2 - kundelek różowy. Ładnie się obsypał kwiatami i tworzy fajny bukiecik. Lubię go!
Nr 3 - klasyk gatunku. To jest fiołek, który zawsze mi trochę dziczeje. Rośnie byle jak, dolne listki zawsze muszę mu obrywać, bo szybko zdychają. No, ale klasyk to klasyk
Jest malutki i za to też go lubię

no to portulaka idealnie spisze Ci się na balkonie

Dzisiaj fotki

Nr 1 - Quilting Bee. Coś za mało ma przebłysków niebieskich, ale trudno... Ciekawe, czy jak go postawię przy fioletowym fiołku, to się "zapatrzy" i przejmie trochę kolorów?

Nr 2 - kundelek różowy. Ładnie się obsypał kwiatami i tworzy fajny bukiecik. Lubię go!

Nr 3 - klasyk gatunku. To jest fiołek, który zawsze mi trochę dziczeje. Rośnie byle jak, dolne listki zawsze muszę mu obrywać, bo szybko zdychają. No, ale klasyk to klasyk

Dzisiaj balkon.
A na koniec fiołek
Miałam nic nie sadzić na balkonie, ale jednej sadzonce bratków i niezapominajek nie mogłam się oprzeć
Poza tym udało mi się jedną różyczkę przezimować. Druga, niestety, padła, chociaż była ładniejsza, bo herbaciana. Szkoda mi jej strasznie...
Na koniec fiołkowy kundelek...

A na koniec fiołek

Miałam nic nie sadzić na balkonie, ale jednej sadzonce bratków i niezapominajek nie mogłam się oprzeć

Poza tym udało mi się jedną różyczkę przezimować. Druga, niestety, padła, chociaż była ładniejsza, bo herbaciana. Szkoda mi jej strasznie...
Na koniec fiołkowy kundelek...

Cudne te fiołeczki, Cuilting Bee
, a niezapominajki kocham za ich kolorek
.
Pozdrawiam
Basia

Pozdrawiam
Basia
- justyna111
- 200p
- Od: 1 kwie 2014, o 21:32
Śliczne bratki, takie delikatne. Doskonale komponują się z niezapominajkami. Ja mam dużo niezapominajek rosnących dziko na całym ogródku i zawsze szkoda mi trawę kosić wiosną, bo tak pięknie kwitną. Fiołki u Ciebie szaleją na całego
Moje w porównaniu do nich strasznie się ociągają... ileż mogą pąki dojrzewać? 

Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
- gapapl
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 maja 2014, o 21:55
Kolorowo
Ja także niezapominajkom nie mogłam się oprzeć

Ja także niezapominajkom nie mogłam się oprzeć

Cudnie znajomy widok- bratki i niezapominajki. Pozdrawiam królową fiołków