To teraz trochę ogrodowo/balkonowo/tarasowych
To na pierwszy ogień moje funkiowe poletko
i inne poletko
I moje jedyne dwie jeżówki
i lilowiec, niestety nie znam nazwy, może ktoś zna
datura, coś marna od zeszłego roku, ostatnio podlałam nawozem i odżywa nawet widzę, że już produkuje pączusie
i moja zdechła sulfinia
epiphyllum dostało eksmisję na balkon
a tu mój pomocnik
i ulubiona hoja macrophylla variegata, w dalszym ciągu szalejąca z przyrostem odpukać
Bardzo ładne ogrodowe widoczki
Funkie ślicznie Ci rosną ,a co jest pomiędzy nimi? Przypomina mi hibiskusa
Datury są bardzo żarłoczne . Będziesz miała piękny widok i piękny zapach jak zakwitnie .
Z funkiami rośnie hibiskus i juka, tylko te funkie coś marne są mam kiepską ziemię w ogródku, bardzo gliniastą, nie wiem czym je nawozić żeby lepiej rosły.
Ja też mam gliniastą i radzą są nieźle. Może potrzebują więcej czasu, żeby się rozrosnąć.
Wg mnie one wyglądają bardzo ładnie i kwitną, więc nie jest źle.
Kasiu dziękuję Ci bardzo i jak Ci się ta podpórka sprawuje? Jesteś zadowolona? Chciałabym uzyskać coś na kształt walca, czy ktoś może jeszcze jakieś podpórki polecić?
Do hoi wolę pałąki, które możesz zobaczyć u mnie. Przy tej, o którą pytasz, poprowadzona hoja nigdy nie da się rozplątać.Przy wymianie na większą, trzeba będzie zniszczyć podporę.
Mam pytanie do kogoś kto ma Hoję Pubicalyx Red Button, czy młode liście zawsze muszą być brązowe? czy zdarzają się również bardziej zielone w zależności od warunków?