Moje też jeszcze się starają, jak zgram to pewnie pokaże. Będą w różnych kolorach, nie tylko żółtym który zresztą uważam osobiście za piękny jeśli o kaktusy chodzi.
Musisz doprowadzić do kwitnienia możliwie dużą ilość siewek, bo pewnie każda będzie miała inny kwiat a tylko u nielicznych z nich ten kwiat będzie interesujący. Także wcale nie ma pewności, że najsilniejsze siewki będą miały najbardziej interesujące kwiaty oraz że będą najchętniej kwitły.
Z chęcią do kwitnienia hybryd jest w ogóle różnie. Niektóre wieloletnie i duże jakoś nie chcą kwitnąć, natomiast 3-4 latki pokazują co potrafią. To dziwne - z czystymi gatunkowo roślinami takich problemów nigdy nie miałem.
Tomek, posadziłem je do osobnej donicy bo wyraźnie wyszły przed szereg, a nie ze względu na to, że akurta te 4 będą miały interesujące kwiaty gdyż tego wiedzieć nie moge Ponadto jak pisałe tu lub na FB, nie sprzedaje siewek (również tych w 2 kuwetkach) dopóki nie zaliczą swojego debiutowego kwitnienia. Także spokojnie, wiem co robię