Florą malowane 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane 2

Post »

Iza Wycinam tylko te zasychające. Uwierz, że po wycięciu pół kosza kwiatów, nie było widać różnicy. Gdy jedne usychają, z pączków pojawiają się następne.
Dedykuję Ci Twoje jeżówki, pełno przy nich motyli.
Obrazek

Anabuko1 Te rundbekie są tegoroczne. Na ryneczku kupiła mi je, jak zwykle moja mama. Nigdy nie zbierałam nasion i nie siałam, bo nie mam do tego ręki. Ale będę obserwować, jak będą nasiona zbiorę dla Ciebie. Ta wyższa, brązowa rundbekia już u mnie zimowała, więc jest szansa, że i te przetrwają.
Obrazek

Maska Tak to naprawdę jest treminatorka. Oprócz 4 Cordelii posadziłam tam 1 Pollyannę, też terminatorkę. Póżniej przesadziłam ją w inne miejsce, by tam był pas jednakowych lilii.
Te nazwy kojarzą mi się z "Anią z Zielonego Wzgórza". Nie wiem czemu?

Obrazek

Obrazek

Dla pozostałych gości, bardzo jasny liliowiec

Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ach Alu :) te Twoje piękne lilie ;:oj
Chyba też poproszę Cię przy okazji o małą cebulkę.
Ale to właśnie u Ciebie , w tym mini żywopłocie tak pięknie wyglądają i oddają Twoją radosną naturę.
U nas się dzisiaj tylko chmurzy i po ostatnim deszczu już zaczyna znowu brakować wody.
A czy Twój ogród w końcu zaszczyciła jakaś drobna ulewa :?:
Miłego dnia :wit
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

A ja się zakochałam w tym jaśniutkim liliowcu.Uwielbiam takie spokojne stonowane barwy.Ale podobają mi się wszystkie kolory......tylko w ogrodach innych :) Pozdrawiam upalnie ;:3
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ignis05 pisze:A czy Twój ogród w końcu zaszczyciła jakaś drobna ulewa :?:
NIE ;:223 , ani drobna, ani ulewa. NIC. Nawet tego małego deszczu co był u Ciebie u nas nie było ;:145
Liliowiec 'Frans Hals' też jest wesoły.
Obrazek
Aga72 pisze:.Uwielbiam takie spokojne stonowane barwy.Ale podobają mi się wszystkie kolory......tylko w ogrodach innych :) Pozdrawiam upalnie ;:3
Takich co lubią stonowane kolory to tu na forum jest więcej. Chwali Ci się, że tolerujesz kolory u innych. Dla Ciebie w stonowanych kolorach jeszcze jeden portret Edenka i Niny renaissance.

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Skrycie podglądam, podziwiam i zapisuję...szczególnie nazwy jeżówek ;:215
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu, jeszcze raz dziękuję za gościnę ;:196 Masz przecudny ogród i słusznie pokazałaś szpalerek z lilii, bo z Justynką nie mogłyśmy się na niego napatrzeć. Niestety niefortunny format karty pamięci pozbawił mnie zdjęć z Twojego i Izy ogrodu ;:145 Poryczałam się w Malborku...
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ala...miałaś prawdziwą szkołę na podwórku ;:306 na początku myślałam, że to ty zostałaś organizatorką kolonii dla dzieci.
Ale chociaż było wesołe i miłe spotkania w dobrym towarzystwie. Pogoda sprzyjała takim kąpielom a jakże....
Mam nadzieję, że Twój spragniony ogród dostał już naturalną wodę, u nas 2 godziny padało więc może i u Was deszcz nie pożałował swojej mocy. ;:173 Tak lilie widziałam na żywo - przepiękne - muszą mieć znakomite warunki bo rewelacyjnie kwitną.
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Już poczytałam u Izy, że deszcz niewielki doszedł do Twojego ogrodu .
U mnie też było go mało, ale zawsze już coś. I temperatura nieco spadła.
Alu :) , odbierz PW.
:wit
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Tak mi się przypomniało, czy wyszła Ci sadzonka z różeńca? Może to Ela brała? Ja zrobiłam 3 sadzonki bo dziewczyny chciały ale dzisiaj zobaczyłam że padły. A wiesz? żałuję że nie kupłam w Pruszczu tej lobeli filletowej :? Moja jest jednak niebieska z białym oczkiem. I nawet mam jej ze 3 kępki. Miałam jeszcze bez oczka ale przepadła.
Patiann
200p
200p
Od: 6 maja 2012, o 12:40

Post »

Coz za piękny ogród ;:167 ;:167 ;:167
Pozdrawiam Patrycja- Ania
Zgoda na brak polskiej czcionki
Awatar użytkownika
Monifd
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 00:40

Post »

Piękne te lilie i jak się rozrosły! ;:oj W czym tkwi tajemnica? I jak je tniesz? Nisko czy wysoko?
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

CZAS JEŻÓWEK nastał.
Bardzo polubiłam te rośliny. Są różnorodne w kształtach i kolorach, długo kwitną większość ma sztywne łodygi i się nie pokładają. Są wysokie, średnie i niskie odmiany. Jest w czym wybierać. Co roku dokupuję kilka. Mam ich już prawie 20. Jeszcze więcej ma moja mama, która w tym roku zrobiła spore zakupy w Bylinowym raju, więc oglądam je i u niej. W tym roku zwykła jeżówka, którą dostałam od Izy (izaziem) powiła bliźniaki syjamskie. Tak rosły:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak wyglądają teraz

Obrazek

April Jak widzisz ja też zachwycam się jeżówkami. Bardzo podoba mi się seria Secret. Ja mam 2 z tej serii: Secret Desire i Secret Lust. Pokazywałam wcześniej mamy Secret Passion i Secret Joy. Ciekawa jestem pozostałych secretów

Obrazek

Obrazek

Sweety Miło mi było spotkać Was ;:162 .
Nie ma powodu do płaczu. Zdjęcia (może nie tak piękne jak Twoje) staram się robić na bieżąco.

Obrazek

Obrazek

Kochamkwiaty Nie tylko my lubimy mieć towarzystwo, dzieci tym bardziej.
Lilie nie mają jakiś specjalnych warunków, to chyba taka odmiana. Dziś jeżówkowo, więc dla Ciebie 3 moje najwyższe: Hot papaya, Mama Mia i Hot Lava.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

KrysiuPo deszczu pozostało już tylko wspomnienie ;:145 Czytam że i Ciebie wzięło jeżówkowo. Zamówiłaś Marmelade. Jest śliczna. ;:oj

Obrazek

Iza Nie można mieć wszystkiego, bo o czym byś marzyła. A tak fioletowa lobelia jeszcze przed Tobą. Na pocieszenie mam dla Ciebie od mamy zamówionego liliowca i pierwiosnka dwupiętrowego.
Niestety rożeniec nie przetrwał. Nie tak łatwo będzie go pozyskać. Jakich szukasz jeżówek? Rok temu na ryneczku mama kupiła mi taką. Była bardzo niska, teraz po roku ma trochę wyższe kwiaty. Obsypana jest kwiatami.

Obrazek

Obrazek

Cieszę się, że w tym roku znowu z ryneczku dokupiła mi czerwona i żółtą. Są bardzo niskie, choć kwiat duży pewnie też będą za rok wyższe. Tylko co to za odmiany ? Cleopoatra i Firebird? A może Daydream lub Aloha? ;:219 ??

Obrazek

Obrazek

Patiann Dziękuję za miłe słowa ;:196 Dla Ciebie widoczek ogólny, "przyparkingowy", gdzie na wysepce są 2 powyższe nowe ryneczkowe niskie jeżówki.

Obrazek

Monifd Nie ma żadnej tajemnicy- to chyba taka płodna odmiana. Wsadziłam kilka lat temu 4 cebulki i oprócz dawki nawozu dla kwitnących i odcinaniu przekwitłych kwiatów nic z nią nie robię. Żółle lilie już przekwitłe teraz powoli kończą te:

Obrazek

Obrazek

Pozostałych gości zapraszam na Cinnamon Cupcake:

Obrazek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

No to pokazałaś ;:oj :shock: .
I na dodatek z nazwami ;:63 .
Same rarytasy ;:108
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Jakie one wszystkie śliczne ;:oj ;:215
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Klarysa No właśnie te z ryneczku od mamy NN, ale tak jak ty szukam. One jednak najbujniej kwitną to ten brak nazwy można im wybaczyć. Dla Ciebie też się znajdzie oczywiście biała- chyba Avalonche.
Obrazek

Asma i dla Ciebie mam coś w zanadrzu. 'Flame Thrower'
Obrazek
:wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”