CZAS JEŻÓWEK nastał.
Bardzo polubiłam te rośliny. Są różnorodne w kształtach i kolorach, długo kwitną większość ma sztywne łodygi i się nie pokładają. Są wysokie, średnie i niskie odmiany. Jest w czym wybierać. Co roku dokupuję kilka. Mam ich już prawie 20. Jeszcze więcej ma moja mama, która w tym roku zrobiła spore zakupy w Bylinowym raju, więc oglądam je i u niej. W tym roku zwykła jeżówka, którą dostałam od Izy (izaziem)
powiła bliźniaki syjamskie. Tak rosły:
A tak wyglądają teraz
April Jak widzisz ja też zachwycam się jeżówkami. Bardzo podoba mi się seria Secret. Ja mam 2 z tej serii:
Secret Desire i
Secret Lust. Pokazywałam wcześniej mamy Secret Passion i Secret Joy. Ciekawa jestem pozostałych
secretów
Sweety Miło mi było spotkać Was

.
Nie ma powodu do płaczu. Zdjęcia (może nie tak piękne jak Twoje) staram się robić na bieżąco.
Kochamkwiaty Nie tylko my lubimy mieć towarzystwo, dzieci tym bardziej.
Lilie nie mają jakiś specjalnych warunków, to chyba taka odmiana. Dziś jeżówkowo, więc dla Ciebie 3 moje najwyższe:
Hot papaya, Mama Mia i Hot Lava.
KrysiuPo deszczu pozostało już tylko wspomnienie

Czytam że i Ciebie wzięło jeżówkowo. Zamówiłaś Marmelade. Jest śliczna.
Iza Nie można mieć wszystkiego, bo o czym byś marzyła. A tak fioletowa lobelia jeszcze przed Tobą. Na pocieszenie mam dla Ciebie od mamy zamówionego liliowca i pierwiosnka dwupiętrowego.
Niestety rożeniec nie przetrwał. Nie tak łatwo będzie go pozyskać. Jakich szukasz jeżówek? Rok temu na ryneczku mama kupiła mi taką. Była bardzo niska, teraz po roku ma trochę wyższe kwiaty. Obsypana jest kwiatami.
Cieszę się, że w tym roku znowu z ryneczku dokupiła mi czerwona i żółtą. Są bardzo niskie, choć kwiat duży pewnie też będą za rok wyższe. Tylko co to za odmiany ? Cleopoatra i Firebird? A może Daydream lub Aloha?

??
Patiann Dziękuję za miłe słowa

Dla Ciebie widoczek ogólny, "przyparkingowy", gdzie na wysepce są 2 powyższe nowe ryneczkowe niskie jeżówki.
Monifd Nie ma żadnej tajemnicy- to chyba taka płodna odmiana. Wsadziłam kilka lat temu 4 cebulki i oprócz dawki nawozu dla kwitnących i odcinaniu przekwitłych kwiatów nic z nią nie robię. Żółle lilie już przekwitłe teraz powoli kończą te:
Pozostałych gości zapraszam na
Cinnamon Cupcake: