Zielony Świat Moniki cz. 8

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 8

Post »

Piękności jak zwykle pokazałaś,skrętniki masz inne niz ja ,wstawie u siebie wieczorkiem to zobaczysz którego nie masz jak będę rozsadzać to pomyślę o Tobie.Fiołeczki też świetne, listki od Ciebie już są w ziemi i jeden ma na wierzchu drugi listek.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Paula15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 16:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia, ale u Ciebie kolorowo ;:oj Anna jest bardzo ładna :D A ta fuksja- prawdziwa dama :wink:
Awatar użytkownika
irlandia 3
200p
200p
Od: 10 mar 2012, o 19:47

Post »

I jak tu nie kochać takich pasjonatów,Brawo Moniko .Tak śliczne kwiaty pragnę podziwiać cały czas u Was wszystkich ponieważ brakuje mi prawdziwego ogrodu bo mieszkam w blokowisku ;aczkolwiek trochę wśród zieleni też.
Irena z Giżycka-Mazury
Moja pasja Rhododendrony
Kupię , sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=62638" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Ja nie moge tu zaglądac bo mi oczy wyłażą z orbit a nos przykleja do monitora ;:215
Piękne kwiaty jak zwykle ........
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witajcie kochani

Weekend minął oczywiście pod znakiem działkowania, ale pogoda to nas nie rozpieszczała - na zmianę świeciło słonko i padał deszcz z którego najbardziej zadowolona była Kropka - latała po kałużach jako mokry czarny mop ;)

Tata i mój M. dalej robili podłogę w altance, a ja z mamą sadziłam nowe nabytki no i walczyłyśmy z chwastami.

Ale też miałam wizytę forumki-sąsiadki - Haniu dziękuję za mile spędzony czas no i Kropka dziękuje bardzo za smakołyki - przekupiona jest na maxa.

MamciuTereniu - no kfiotka mi już podprowadziłaś w niedzielę - tylko go nie zmarnuj bo wiesz ;:134
Justyś - z taką ekipą to fotorelacja by była full wypas tylko kto by pracował ;:306
Anetko - już bym chciała żeby wszystko było na swoim miejscu na rabatkach ale do tego jeszcze trochę ;:224
Edytko - dziękuję ale gdzie mi tam do twoich skrętnikowych kwitnień ;:131 u mnie angielka kwitła cały sezon oczywiście z przerwami ale one tak mają - ważne żeby stały pod daszkiem bo nie lubią deszczu. No i ja podlewałam je nawozem ze zwiększoną dawka potasu i fosforu - może to miało wpływ na siłę kwitnienia.
Beatko Beatriceee - najbardziej zapączkowany jest mój najstarszy skrętnik - Jessica - jest niezawodny pod tym względem. A fuksje jeszcze w pracy i w domu - zaplanowałam wielkie przenosiny na przyszły tydzień - dla spokojności ducha po zimnej Zośce ;:173
Aniu - kwiatek pojechał tylko miał małe korzonki bo nie było wolnych bocznych odrostów i odcięłam od rośliny matecznej to może najpierw wsadź do doniczki i trzymaj w cieple i cieniu żeby nabrał ciałka ;:215
Tesiu - u mnie miejsca też jak na lekarstwo ale akurat w kuchni jest parapecik idealny dla fiołków, a w dużym pokoju dla skrętników. Mały pokój zajęły hoje ;:172
Asiu Fajerko - mam nadzieję że do końca sezonu domek będzie "gotowy" ;:215
Haniu hanno133 - dziękuję w imieniu pelargonii ;:196
Basiu Cynthio - mam kilka ładnych odmian bodziszków ale nie wszystkie u mnie kwitły - pewno nie podoba się im miejsce tymczasowe gdzie rosną, chociaż rozmiary to mają słuszne ;:306
Izuniu smolka - ty mnie nie strasz zawałem - chociaż jestem w tej dziedzinie przeszkolona i jakby co to pomogę ;:147
Madziu - pogoda była w kratkę ale aż tak bardzo nam nie przeszkodziła w planach działkowych - gorzej z balkonowymi bo dalej stoją w kąciku i czekają na lepszą pogodę ;:224
Kamilko vampi - jak na razie budowa idzie zgodnie z planem dzięki mojej dzielnej ekipie ;:108
Jolcia - bodziszki lubię chociaż potrafią się bardzo rozrosnąć i zająć sporo miejsca na rabacie. Już się cieszę na wymiankę.
Justynko - zawsze jeszcze można świeczki rozstawić - będzie romantyczne kładzenie kostki ;:306
Monisiu Kiruniu - no balkon zastawiony ale nie poustawiany. Dalej czekam na lepsze prognozy bo nie uśmiecha mi się latanie z ponad 40 doniczkami w razie przymrozku czy oberwania chmury.
Abelardzie - zaraz tam photoshop, u ciebie też będzie tak cudnie - jestem tego pewna.
Monisiu krakfix - witam cieplutko imienniczkę ;:196
Małgosiu Małgolinko -jedziemy do Igi, szkoda że ciebie nie będzie ;:145
Madziu Alenko - bo u mnie taki misz-masz, nie umiem się zdecydować ;:224
Marzenko manenko - cieszę się że listki fiołków się ukorzeniły - to czekamy na maluszki. A twoje skrętniczki chętnie obejrzę ;:333
Paulinko - fuksje kocham za te ich kolorowe sukienki, mam nowe odmiany i czekam na ich kwitnienie z niecierpliwością ;:65
Irenko Irlandio - ja też mieszkam w blokowisku, najpierw zajęłam parapety, potem balkon a potem kupiłam działkę w ROD. Marzenia się spełniają - wiem to po sobie.
Małgosiu amaro - no jak to - nie będziesz zaglądać - nawet mnie nie strasz ;:oj
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

Jak ja żałuję, że u nas nie ma ROD ;:145

ale co ja bym tam sama robiła ;:223

Moniko, cieszę się, że prace idą zgodnie z planem. Czekam na fotorelację :-)
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Czas to porcję zdjęć z deszczowego weekendu ;:138

Na początek kilka host i żurawek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Floksy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Berberysy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
passi
200p
200p
Od: 19 mar 2014, o 08:31

Post »

Kurcze jakie piękne i ogrom kolorów! Tak się napatrzę na te cuda u forumowiczów i tylko walczę ze sobą by nie kupić bo gdzie ja to na tym balkonie upchnę wrrr
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
szy---
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2013, o 14:40

Post »

Dużą masz gamę odmian poszczególnych roślin ;:138 , żurawki są fajne, mam kilka u siebie w ogródku.
Balkon u Szymka Zapraszam :D
Szymon
Awatar użytkownika
monizieb
100p
100p
Od: 14 paź 2013, o 17:50

Post »

Witam sie Moniko, moja imienniczko, w twoim uroczym ogrodzie.
Pieknie tu u ciebie ;:215 ;:215 ;:215
Pozwolisz, ze czasami wpadne podpatrzec co nie co?
serdecznie zapraszam do mojego ogrodu i stawu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Witaj Monia :wit ładna kolekcja :D
mam nadzieję że będzie jeszcze okazja aby się spotkać :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Swietne berberysy. Nawet nie wiedzialam, ze sa tak rozne.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Fajerka
200p
200p
Od: 22 mar 2014, o 11:55

Post »

Feria barw - wspaniała. Żurawki czekają u mnie na posadzenie na balkonie i mini hosta.
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek :-)
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
Awatar użytkownika
Vampi
200p
200p
Od: 25 kwie 2014, o 19:36

Post »

Przepiekne funkie i berberysy! ;:167
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold