Zielony Świat Moniki cz. 8
- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Zielony Świat Moniki cz. 8
Piękności jak zwykle pokazałaś,skrętniki masz inne niz ja ,wstawie u siebie wieczorkiem to zobaczysz którego nie masz jak będę rozsadzać to pomyślę o Tobie.Fiołeczki też świetne, listki od Ciebie już są w ziemi i jeden ma na wierzchu drugi listek.
- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Monia, ale u Ciebie kolorowo
Anna jest bardzo ładna
A ta fuksja- prawdziwa dama 

- irlandia 3
- 200p
- Od: 10 mar 2012, o 19:47
I jak tu nie kochać takich pasjonatów,Brawo Moniko .Tak śliczne kwiaty pragnę podziwiać cały czas u Was wszystkich ponieważ brakuje mi prawdziwego ogrodu bo mieszkam w blokowisku ;aczkolwiek trochę wśród zieleni też.
Irena z Giżycka-Mazury
Moja pasja Rhododendrony
Kupię , sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=62638" onclick="window.open(this.href);return false;
Moja pasja Rhododendrony
Kupię , sprzedam http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=62638" onclick="window.open(this.href);return false;
- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Ja nie moge tu zaglądac bo mi oczy wyłażą z orbit a nos przykleja do monitora
Piękne kwiaty jak zwykle ........

Piękne kwiaty jak zwykle ........
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Witajcie kochani
Weekend minął oczywiście pod znakiem działkowania, ale pogoda to nas nie rozpieszczała - na zmianę świeciło słonko i padał deszcz z którego najbardziej zadowolona była Kropka - latała po kałużach jako mokry czarny mop ;)
Tata i mój M. dalej robili podłogę w altance, a ja z mamą sadziłam nowe nabytki no i walczyłyśmy z chwastami.
Ale też miałam wizytę forumki-sąsiadki - Haniu dziękuję za mile spędzony czas no i Kropka dziękuje bardzo za smakołyki - przekupiona jest na maxa.
MamciuTereniu - no kfiotka mi już podprowadziłaś w niedzielę - tylko go nie zmarnuj bo wiesz
Justyś - z taką ekipą to fotorelacja by była full wypas tylko kto by pracował
Anetko - już bym chciała żeby wszystko było na swoim miejscu na rabatkach ale do tego jeszcze trochę
Edytko - dziękuję ale gdzie mi tam do twoich skrętnikowych kwitnień
u mnie angielka kwitła cały sezon oczywiście z przerwami ale one tak mają - ważne żeby stały pod daszkiem bo nie lubią deszczu. No i ja podlewałam je nawozem ze zwiększoną dawka potasu i fosforu - może to miało wpływ na siłę kwitnienia.
Beatko Beatriceee - najbardziej zapączkowany jest mój najstarszy skrętnik - Jessica - jest niezawodny pod tym względem. A fuksje jeszcze w pracy i w domu - zaplanowałam wielkie przenosiny na przyszły tydzień - dla spokojności ducha po zimnej Zośce
Aniu - kwiatek pojechał tylko miał małe korzonki bo nie było wolnych bocznych odrostów i odcięłam od rośliny matecznej to może najpierw wsadź do doniczki i trzymaj w cieple i cieniu żeby nabrał ciałka
Tesiu - u mnie miejsca też jak na lekarstwo ale akurat w kuchni jest parapecik idealny dla fiołków, a w dużym pokoju dla skrętników. Mały pokój zajęły hoje
Asiu Fajerko - mam nadzieję że do końca sezonu domek będzie "gotowy"
Haniu hanno133 - dziękuję w imieniu pelargonii
Basiu Cynthio - mam kilka ładnych odmian bodziszków ale nie wszystkie u mnie kwitły - pewno nie podoba się im miejsce tymczasowe gdzie rosną, chociaż rozmiary to mają słuszne
Izuniu smolka - ty mnie nie strasz zawałem - chociaż jestem w tej dziedzinie przeszkolona i jakby co to pomogę
Madziu - pogoda była w kratkę ale aż tak bardzo nam nie przeszkodziła w planach działkowych - gorzej z balkonowymi bo dalej stoją w kąciku i czekają na lepszą pogodę
Kamilko vampi - jak na razie budowa idzie zgodnie z planem dzięki mojej dzielnej ekipie
Jolcia - bodziszki lubię chociaż potrafią się bardzo rozrosnąć i zająć sporo miejsca na rabacie. Już się cieszę na wymiankę.
Justynko - zawsze jeszcze można świeczki rozstawić - będzie romantyczne kładzenie kostki
Monisiu Kiruniu - no balkon zastawiony ale nie poustawiany. Dalej czekam na lepsze prognozy bo nie uśmiecha mi się latanie z ponad 40 doniczkami w razie przymrozku czy oberwania chmury.
Abelardzie - zaraz tam photoshop, u ciebie też będzie tak cudnie - jestem tego pewna.
Monisiu krakfix - witam cieplutko imienniczkę
Małgosiu Małgolinko -jedziemy do Igi, szkoda że ciebie nie będzie
Madziu Alenko - bo u mnie taki misz-masz, nie umiem się zdecydować
Marzenko manenko - cieszę się że listki fiołków się ukorzeniły - to czekamy na maluszki. A twoje skrętniczki chętnie obejrzę
Paulinko - fuksje kocham za te ich kolorowe sukienki, mam nowe odmiany i czekam na ich kwitnienie z niecierpliwością
Irenko Irlandio - ja też mieszkam w blokowisku, najpierw zajęłam parapety, potem balkon a potem kupiłam działkę w ROD. Marzenia się spełniają - wiem to po sobie.
Małgosiu amaro - no jak to - nie będziesz zaglądać - nawet mnie nie strasz
Weekend minął oczywiście pod znakiem działkowania, ale pogoda to nas nie rozpieszczała - na zmianę świeciło słonko i padał deszcz z którego najbardziej zadowolona była Kropka - latała po kałużach jako mokry czarny mop ;)
Tata i mój M. dalej robili podłogę w altance, a ja z mamą sadziłam nowe nabytki no i walczyłyśmy z chwastami.
Ale też miałam wizytę forumki-sąsiadki - Haniu dziękuję za mile spędzony czas no i Kropka dziękuje bardzo za smakołyki - przekupiona jest na maxa.
MamciuTereniu - no kfiotka mi już podprowadziłaś w niedzielę - tylko go nie zmarnuj bo wiesz

Justyś - z taką ekipą to fotorelacja by była full wypas tylko kto by pracował

Anetko - już bym chciała żeby wszystko było na swoim miejscu na rabatkach ale do tego jeszcze trochę

Edytko - dziękuję ale gdzie mi tam do twoich skrętnikowych kwitnień

Beatko Beatriceee - najbardziej zapączkowany jest mój najstarszy skrętnik - Jessica - jest niezawodny pod tym względem. A fuksje jeszcze w pracy i w domu - zaplanowałam wielkie przenosiny na przyszły tydzień - dla spokojności ducha po zimnej Zośce

Aniu - kwiatek pojechał tylko miał małe korzonki bo nie było wolnych bocznych odrostów i odcięłam od rośliny matecznej to może najpierw wsadź do doniczki i trzymaj w cieple i cieniu żeby nabrał ciałka

Tesiu - u mnie miejsca też jak na lekarstwo ale akurat w kuchni jest parapecik idealny dla fiołków, a w dużym pokoju dla skrętników. Mały pokój zajęły hoje

Asiu Fajerko - mam nadzieję że do końca sezonu domek będzie "gotowy"

Haniu hanno133 - dziękuję w imieniu pelargonii

Basiu Cynthio - mam kilka ładnych odmian bodziszków ale nie wszystkie u mnie kwitły - pewno nie podoba się im miejsce tymczasowe gdzie rosną, chociaż rozmiary to mają słuszne

Izuniu smolka - ty mnie nie strasz zawałem - chociaż jestem w tej dziedzinie przeszkolona i jakby co to pomogę

Madziu - pogoda była w kratkę ale aż tak bardzo nam nie przeszkodziła w planach działkowych - gorzej z balkonowymi bo dalej stoją w kąciku i czekają na lepszą pogodę

Kamilko vampi - jak na razie budowa idzie zgodnie z planem dzięki mojej dzielnej ekipie

Jolcia - bodziszki lubię chociaż potrafią się bardzo rozrosnąć i zająć sporo miejsca na rabacie. Już się cieszę na wymiankę.
Justynko - zawsze jeszcze można świeczki rozstawić - będzie romantyczne kładzenie kostki

Monisiu Kiruniu - no balkon zastawiony ale nie poustawiany. Dalej czekam na lepsze prognozy bo nie uśmiecha mi się latanie z ponad 40 doniczkami w razie przymrozku czy oberwania chmury.
Abelardzie - zaraz tam photoshop, u ciebie też będzie tak cudnie - jestem tego pewna.
Monisiu krakfix - witam cieplutko imienniczkę

Małgosiu Małgolinko -jedziemy do Igi, szkoda że ciebie nie będzie

Madziu Alenko - bo u mnie taki misz-masz, nie umiem się zdecydować

Marzenko manenko - cieszę się że listki fiołków się ukorzeniły - to czekamy na maluszki. A twoje skrętniczki chętnie obejrzę

Paulinko - fuksje kocham za te ich kolorowe sukienki, mam nowe odmiany i czekam na ich kwitnienie z niecierpliwością

Irenko Irlandio - ja też mieszkam w blokowisku, najpierw zajęłam parapety, potem balkon a potem kupiłam działkę w ROD. Marzenia się spełniają - wiem to po sobie.
Małgosiu amaro - no jak to - nie będziesz zaglądać - nawet mnie nie strasz

- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
Jak ja żałuję, że u nas nie ma ROD
ale co ja bym tam sama robiła
Moniko, cieszę się, że prace idą zgodnie z planem. Czekam na fotorelację

ale co ja bym tam sama robiła

Moniko, cieszę się, że prace idą zgodnie z planem. Czekam na fotorelację

Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek 
Po deszczu nadchodzi słońce. Czas na słońce.
"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.

"Jaka róża taki cierń, nie dziwi nic" oraz "Uparcie i skrycie..." zawsze chwytają mnie za serce.
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Kurcze jakie piękne i ogrom kolorów! Tak się napatrzę na te cuda u forumowiczów i tylko walczę ze sobą by nie kupić bo gdzie ja to na tym balkonie upchnę wrrr
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
- szy---
- Od: 31 sty 2013, o 14:40
Dużą masz gamę odmian poszczególnych roślin
, żurawki są fajne, mam kilka u siebie w ogródku.

- monizieb
- 100p
- Od: 14 paź 2013, o 17:50
Witam sie Moniko, moja imienniczko, w twoim uroczym ogrodzie.
Pieknie tu u ciebie
Pozwolisz, ze czasami wpadne podpatrzec co nie co?
Pieknie tu u ciebie

Pozwolisz, ze czasami wpadne podpatrzec co nie co?
serdecznie zapraszam do mojego ogrodu i stawu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=70932" onclick="window.open(this.href);return false; http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=76511" onclick="window.open(this.href);return false;
Monika
- Malgolinka
- Od: 28 kwie 2010, o 14:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Monia
ładna kolekcja
mam nadzieję że będzie jeszcze okazja aby się spotkać

mam nadzieję że będzie jeszcze okazja aby się spotkać

Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
Swietne berberysy. Nawet nie wiedzialam, ze sa tak rozne.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
- Fajerka
- 200p
- Od: 22 mar 2014, o 11:55
Feria barw - wspaniała. Żurawki czekają u mnie na posadzenie na balkonie i mini hosta.
Asia http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=74586" onclick="window.open(this.href);return false; Buduję swój zielony zakątek 

Przepiekne funkie i berberysy! 

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
No Monia chałupka ,jak ta lala
Gratulacje dla robotników