Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

Jadziu!..w zestawieniu z takim ogromem kolorowego kwiecia...i ona promienieje :;230
Aniu!...najpiękniejsza pora roku ...wiosna. Wszystko budzi się do życia. Zachęcam do tworzenia ogrodowych ozdób ...mi to sprawia wielką frajdę.
Latem może za szybko będzie schła zaprawa ...może się kruszyć później. Ja robiłam zimą w tunelu foliowym/ a włąściwie ...co to byla za zima tego roku?/

..a oto złota myśl, godna stosowania w swoim życiu

"Nie oczekujcie od dnia tego, co mogą dać jedynie lata.
Ale nie zapominajcie, że lata składają się z dni;
dlatego postanówcie,że nie zmarnujecie ani jednego dnia."
Johann Sailer

Bogdanie!... :wit w moich progach. Jestem szczęściarą,ze mam ogród w zasięgu ręki. Obojętnie ,w które okno spojrzę ...widzę efekty swojej pracy,a to mobilizuje do dalszego działania.Cisza, spokój, mnóstwo zieleni, rechot żab, klekot bocianów...i przeróżne trele ptaków . Oczywiście... zapraszam na kawkę ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Bogusiu złota myśl bardzo prawdziwa ;:108 ;:108 , urzekł mnie ten konar z rojnikami i obrośnięty mchem , podziwiam Twoje żarnowce , mam taki polny przyniosłam go z pola i w tym roku pierwszy raz mi zakwitł , bardzo się cieszę . :tan
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Bogusiu w taki deszczowy dzień jaki jest u nas przyjemnie pospacerowałam po takim cudownym ogrodzie , śliczne figurki to chyba nowe nabytki bo wcześniej nie dostrzegłam ;:oj , złotokap ,glicynia mają cudne kwiaty, w mojej okolicy też występują ,nie mogę się napatrzeć,pewnie u mnie nigdy nie będą ,za mało miejsca ;:3
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Bogusiu ja też jestem szczęśliwa że mam ten mój malutki ogródeczek w zasięgu ręki ale i tak mam w nim wszystko i nawet glicynia tak jak u Ciebie kwitnie ;:108 Miłego odpoczynku w tym pięknym ogrodzie ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu,po Twoim ogrodzie chodzi się jak po pięknym parku z botanicznymi rozrośniętymi roślinami,a dom rewelacyjnie wkomponowany w ten ogród ,nie można się napatrzyć,pozdrawiam :wit u mnie też wieje silny wiatr i troszkę deszczu przynosi co moment i bardzo się ochłodziło,buziaczki dla Ciebie ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani...dziękuję ,ze jesteście...
Zaliczam trzecią kawę i dalej jestem ;:222 Pogoda okropna..wieje niesamowicie... niebo szaro- bure.
Marysiu!...konarów u mnie sporo. Mieszkam w otoczeniu pięknych lasów..zamiast zbierać grzyby...taszczę z lasu konary.
Moje żółte żarnowce też są z obrzeży lasów.
Grażynko!... te figurki pozostały z mieszkania mojej mamy/ 6 lat temu/.Stały sobie do momentu , dopóki nie zaczęliśmy remontu mieszkania.Musiałam je zabrać .... Zakochałam się w glicynii i już szukam miejsca dla kolejnej ;:108
Eluniu!...mały ogródeczek ale ....własny...i to się liczy. Miłego niedzielnego popołudnia!
Beatko!...jaka tam porcelana...porcelit. Swojego czasu byłam kolekcjonerką bibelotów.../ już ograniczam się/ w połączeniu z tym co pozostało po moich Rodzicach/ min. te figurki/...jest tego multum. Fajnie jest odkrywać coś nowego ze zbiorów tych, których kochaliśmy, byli nam bliscy...każdy przedmiot przywołuje jakieś wspomnienia.
Zastawy stołowej u mnie dostatek... :;230
Martuniu!...chciałabym już bardziej poczciwej pogody tzn. bez deszczu i wiatru, z dużą ilością słońca i wysoką temperaturą . Z drugiej strony cieszę się,ze w nocy popadało bo wczoraj wieczorem podsypałam nawóz pod roślinki...posadziłam do gruntu sadzonki jednorocznych, przesadziłam krzewy...i zreorganizowałam jedną rabatkę. Jutro jeśli nie będzie padało...obowiązkowo znowu koszenie trawy, ale to zadanie/ ciągniczkiem/ syna ...ja kosiarką pomiędzy krzewami.
Dziękuję za mile słowa pod adresem ogrodu i roślinek.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Bogusiu, to u mnie odwrotnie ,panowie małą samojezdną kosiarką po zakręconych ścieżkach koszą ,drugi podkaszarką przy obramowaniach a ja na ciągniku kosiarce środek i lasek brzozowy i nie obsadzony trawnik , tak raz w tygodniu,cała trójka kosi ;:168
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

U mnie też pogoda do bani i siedzę sobie w domu i psychicznie przygotowuję się do bardzo ciężkiego tygodnia szpitalnego oj trzymaj kciuki za mnie żebym dała radę ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuniu!...ja lubię kosić bo... :;230 jak za dużo pojem....to spalę kalorie.
Kosiarka musi być w moich rękach, bo za dużo syn mi skosił małych krzewików. Mój eM tez doskonale operuje kosą spalinową w zakamarkach...młodszy syn z synową nożycami Gardena ...tam gdzie nie da się użyć sprzętu ;:306
Elu!...trzymaj się ....wiem ,ze to trudne...łatwiej pocieszać . Musi być dobrze...innej opcji nie ma.Będę sercem i myślami z Tobą. ;:168 ;:196
majka1971
500p
500p
Od: 31 sie 2012, o 14:07

Post »

Witaj Bogusiu wiosna w Twoim ogrodzie piękna .Ślicznie kwitnie złotokap i żarnowiec,glicynia obsypana kwiatami wygląda ślicznie,Cały ogród urzeka .Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ale cudna glicynia, żarnowce, złotokap, pięknie to wygląda ;:215
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu ;:196
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Bogusiu jak zwykle podziwiam Twój piękny dojrzały ogród.
Ile kwitnących krzewów, wielkie łany kwiatów ;:138
U mnie niestety zeszłotygodniowy przymrozek narozrabiał.
Pelargonie śliczne, a bluszczolistne - super udało Ci się przechować, jakie już są dorodne ;:215
Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jedno co mi się ciśnie na usta to ogrodniczka doskonała ;:138
Pelargonie przechowywane u mnie dopiero startują i zaczynają wyglądać, twoje to już piękne okazy.

Jaśminowiec mówisz, powiedz mi czy lubią go mszyce?
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko!.....dziękuję ;:168
Iwonko!0042.... sama jestem zauroczona tymi kwitnieniami...żarnowiec kipi kwieciem, glicynia nieźle spisała się w tym roku....a złotokap przygotowuje się do pełnego kwitnienia.
U nas niedziela jest dniem całkowitego odpoczynku i rozwoju duchowego ...nic nie robi się oprócz przygotowania obiadku...a potem odpoczynek, relaks, rekreacja. Wypoczęłam, nabrałam sił i sądziłam ,ze dzisiaj od rana pełna energii ruszę do ogrodu...a tu klapa...
Zimno, szaro ...na razie nie pada...ale zanosi się na deszcz. ;:196
Renatko!....cieszę się,ze jesteś ;:196
Ewuniu!u mnie też były w ubiegłym tygodniu przymrozki ....ale dokładnie wszystkie wrażliwe roślinki zabezpieczyłam...narobiłam się ...ale warto było. pelargonie bluszczolistne przeszły moje oczekiwania, nie sądziłam ,że tak solidnie przechowają się. Mają juz pąki...ale boję się jeszcze wystawiać na zewnątrz...więc stoją w tunelu foliowym...a na dzień wystawiam, aby się hartowały. Sporo z tym pracy...ale zgodnie z przysłowiem "bez pracy , nie ma kołaczy" ;:306
Mówią ,ze ogrodnicy i "zimna Zośka" już za nami, ale ja wolę dmuchać na zimne.
Aguniu!..pelargonie ...wywołują u mnie uśmiech wielkiej radości...a i serce mocniej bije na ich widok. Samej mi trudno uwierzyć,ze są w tak doskonalej kondycji...Zobaczymy , czy będą obficie kwitły?
Co do jaśminowca...mam tego zwykłego i tego pupilka szczepionego. O dziwo, zwykły co roku oklejony mszycami...na szczepionym jeszcze nigdy nie było, a mam go 4-5 lat.
Oj, doskonałą ogrodniczką to ja nie jestem, ale jedno pewne ...to co robię ....robię z wielką pasją.
Dziękuję.... ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”