Co dzień kocham ten ogród bardziej
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Co dzień kocham ten ogród coraz bardziej
Edyto ta przy żółtym drzewie ładne ma kłosy , jak nie masz na inne amatorów to ja mam ich gdzie sadzić i mogę przyjąć wszystkie nadwyżki ,nawet zebrius znajdzie miejsce choć swój podzieliłam i mam już trzy kępki ..
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Świetne te rabaty tworzysz. Bardzo mi się podobają.I trawy 

- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
PEPSI - dziękuję
.
Janinko, chętnych na trawy znajdę na pewno, ale pamiętam wszystkie roślinki otrzymane od Ciebie. Czy chodziło Ci o tego niższego miskanta rosnącego bezpośrednio przy tym złotolistnym klonie?
Ewo - Gajowa, jak widać nie tylko zawodowo, ale i ogrodowo nam blisko
.
Trochę fotek z dzisiejszej przechadzki po ogrodzie
.

Moja ulubiona rozplenica ?Black Beauty?. Ma największe i najciemniejsze kłosy ze wszystkich moich rozplenic.

Nowa, stara rabatka
.

Janinko, chętnych na trawy znajdę na pewno, ale pamiętam wszystkie roślinki otrzymane od Ciebie. Czy chodziło Ci o tego niższego miskanta rosnącego bezpośrednio przy tym złotolistnym klonie?
Ewo - Gajowa, jak widać nie tylko zawodowo, ale i ogrodowo nam blisko

Trochę fotek z dzisiejszej przechadzki po ogrodzie

Moja ulubiona rozplenica ?Black Beauty?. Ma największe i najciemniejsze kłosy ze wszystkich moich rozplenic.
Nowa, stara rabatka

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
- maniusika
Tak o tego miskanta a roślinki sama wiesz jak szybko się rozrastają to lepiej jest komuś podarować niż wyrzucić .. Przynajmniej u kogoś w ogrodzie będą pięknie kwitły ..
Chyba ty miałaś być u mnie po marcinki i dzielżany ,teraz ładnie kwitną i byś wybrała sobie jakie ci pasują do twego ogrodu ..
Chyba ty miałaś być u mnie po marcinki i dzielżany ,teraz ładnie kwitną i byś wybrała sobie jakie ci pasują do twego ogrodu ..
- Edyta1
Janinko, jest spora kępa, więc coś wiosną ciachnę
. Po marcinki i dzielżany to nie ja. Brałam kiedyś od Ciebie, ale ani marcinki, ani dzielżany nie pasują mi jakoś do mojego ogrodu.

Pozdrawiam - Edyta
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesz Edytko, że ja jakoś boję się kupować i sadzić inne odmiany rozplenicy niż Hameln. Odkąd wymarzły mi tamte inne, nie mogę się jakoś przełamać. Ciągłe wisi nade mną widmo siarczystej zimy.
Patrzę z zadrością na twoje rozchodniki, bo rosną kompaktowo. Szukam coaz to nowych odmian, bo te stare rozkładają się na rabatach jak naleśniki. Czy znasz może odmiany swoich?
Patrzę z zadrością na twoje rozchodniki, bo rosną kompaktowo. Szukam coaz to nowych odmian, bo te stare rozkładają się na rabatach jak naleśniki. Czy znasz może odmiany swoich?
- Edyta1
Wandziu, to najzwyklejsze, stare odmiany. Zachowują taki pokrój ponieważ rosną w pełnym słońcu i dość suchym miejscu. Dostałam je od sąsiadów, z podziału karpy i ich rosnące w miejscu bardziej cienisty kompletnie się rozłożyły.
Pozdrawiam - Edyta
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
EDYTKO...witaj wybrałam się na spacer po Twoim ogrodzie aby jeszcze raz wypatrzeć Kleome i widziałam, ale do tej pory myślałam , że to bylina
A Twoje trawy przy zbliżąjacej się jesieni robią wrażenie
i taka mnogość ich u Ciebie...
Edytko....przesyłkę dzisiaj otrzymałam...
popatrz na moje rabatki - może czymś podziękuję....

A Twoje trawy przy zbliżąjacej się jesieni robią wrażenie

Edytko....przesyłkę dzisiaj otrzymałam...

Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- beacia0088
- Od: 25 lis 2013, o 20:18
Edyto zajrzałam do ciebie i powiem ci,że spacerując po twoim ogrodzie odprężyłam się,bo miałam ciężki dzień a teraz jestem spokojniejsza.Ślicznie u ciebie,ogród piękny i kolorowy a róże cudne.Gratuluję pięknego ogrodu:)
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Ile przecudnych traw ile odmian
Memory rzeczywiście daję piękną srebrzystą "chmurkę", ale i 'August Feder' z tymi postawionymi na sztorc kwiatostanami robi wrażenie.
Twoje rozplenice piękne. Czy wszystkie kwitną Ci jednocześnie, czy są jakieś szybciej kwitnące? Mam jedną chyba hameln, ale dopiero zaczyna wynurzać z liści kwiatostany. U mnie wszystko jest opóźnione, więc zawsze szukam najwcześniej kwitnących.
PIĘKNIE u CIEBIE.

Twoje rozplenice piękne. Czy wszystkie kwitną Ci jednocześnie, czy są jakieś szybciej kwitnące? Mam jedną chyba hameln, ale dopiero zaczyna wynurzać z liści kwiatostany. U mnie wszystko jest opóźnione, więc zawsze szukam najwcześniej kwitnących.
PIĘKNIE u CIEBIE.

- maniusika
Moje trawki tez maja po kilka kwiatostanów ,myślę że na drugi rok będą ładniej kwitły .. Dzisiaj dokupiłam sobie brakujące białe wrzosy w ogrodniku nad rzeką .. Była nowa dostaw po 3 90, ale piękne i pełne doniczki .. W Pilawie są po 5 zł ale mniejsze .. Przy okazji dokupiłam tulipanów botanicznych na rampę i hiacyntów a poszłam tylko po oprysk od zielska .. ..
- Edyta1
Leszczynko, nie ma sprawy, ja już nie bardzo mam miejsca na nowe nasadzenia
. Niech Ci dobrze rośnie
.
Beaciu0088, cieszę się, że mój ogród poprawił Ci nastrój. Zapraszam
.
A_nie, wydaje mi się, że rozplenice zakwitły w podobnym czasie. Nie pamiętam dokładnie, ale znalazłam na zdjęciach, że Hameln, kwitła już w sierpniu. Zdjęcie poniżej zrobione było 8 sierpnia. Rozplenica jest częściowo widoczna w lewym dolnym rogu.

A to zdjęcie było zrobione 17.08.14.

Może Twoje trawy rosną w zbyt dużym cieniu? Ja w tym roku miałam szansę poobserwować miskanta Memory, którego posadziłam w trzech miejscach (podział tej samej karpy). Każda kępa zakwitła w innym czasie. Najszybciej na najgorętszym stanowisku.
Janinko, chyba muszę w takim razie zajrzeć do tego ogrodnika w poniedziałek i zapolować na te wrzosy
. Tulipanów nie kupuję, bo u mnie giną już po roku, mam za ciężka ziemie
.

Beaciu0088, cieszę się, że mój ogród poprawił Ci nastrój. Zapraszam

A_nie, wydaje mi się, że rozplenice zakwitły w podobnym czasie. Nie pamiętam dokładnie, ale znalazłam na zdjęciach, że Hameln, kwitła już w sierpniu. Zdjęcie poniżej zrobione było 8 sierpnia. Rozplenica jest częściowo widoczna w lewym dolnym rogu.
A to zdjęcie było zrobione 17.08.14.
Może Twoje trawy rosną w zbyt dużym cieniu? Ja w tym roku miałam szansę poobserwować miskanta Memory, którego posadziłam w trzech miejscach (podział tej samej karpy). Każda kępa zakwitła w innym czasie. Najszybciej na najgorętszym stanowisku.
Janinko, chyba muszę w takim razie zajrzeć do tego ogrodnika w poniedziałek i zapolować na te wrzosy

Pozdrawiam - Edyta
- Edyta1
Witam w ten słoneczny, niedzielny poranek i zapraszam wszystkich na spacer po moim ogrodzie.

Na pierwszym planie Aspinika:

I na koniec Memory:

Na pierwszym planie Aspinika:
I na koniec Memory:
Pozdrawiam - Edyta
- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Oj piękny ten niedzielny poranek. Chętnie pospacerowałam w Twoim słonecznym ogródku. Rozplenice masz piękne. Moja na słońcu, ale jej kwiatostany jeszcze ukryte wśród traw. Nie wiem czy zdążą stworzyć taką piękną mgiełkę nad liśćmi, bo u nas już przymrozki.
- maniusika
To przyjedź do mnie po piasek , nawet żółty dla rozluźnienia ziemi . W moim piasku bardzo dobrze rosną nawet hiacyntów nie wykopuję co roku .. Tylko jak wsadzam nowe roślinki to muszę kopać dołki i dodawać dobrą ziemię aby miały lepszy start .. Piękna ta rozplenica , jeszcze jej nie mam ..