Moniko witaj

i dziękuję
Hortysie to moja druga

zaraz po różach. Ciężko je pogodzić jak ma się mało miejsca
Kasiu wiesz jak to u mnie jest.
I tak nie kopaliśmy całej rabatki tak jak te poprzednie bo z przodu będą bylinki.
A jak już mnie najdzie to z przodu lej się wykopie
Moniko - vertgo tulipany jak nigdy kupowałam od pana "na chodniku". Zdjęcie bardzo mnie zachęciło a cena też była przednia. Najważniejsze, że są zgodne
Kolorek irysków jest bezbłędny
Elu koronę dostałam od koleżanki. Nawet nie wiem czy cebula była duża bo nigdy na te kwiaty nie zwracałam uwagi. Ot i wsadziłam.
Kompletnie nie przypuszczałam, że zakwitnie dwoma kwiatostanami tym bardziej, ż ze względu na sadzenie cisów musiałam ją przesadzić gdy miała pąki. Nic szczególnego przy niej nie robiłam
Ostatnio czytałam, że cebulę korony winno się sadzić po skosie aby nie zagniwała.
Ja sadziłam prosto i zakwitła
Ewuś to się cieszę, że zakwitły. Śliczne są, prawda
Małgoś no ubywa
Pan eM jak mnie widzi z przyrządem do robienia krawędzi trawnika to się zaraz śmieje i pyta z przekąsem "... co, znowu będziesz równać?"
Niestety nie znam nazwy tej żurawki bo ją kupowałam na ryneczku już jako rosłą sadzonę i tak mi się jeszcze rozrosła, że musiałam ją dzielić. Może jak trochę bardziej się rozbuja to zapytam psiapsiókę od żurawek
Jestem dzisiaj szczęśliwie styrana. Niestety gdy schodziłam z placu boju było już ciemno i najważniejszej rabatki Petroviczek nie zrobiłam. Jutro się poprawię a dzisiaj to co kwitnie
kolejny irysek zakwitł, kolor idealnie uchwycony
dorodny dwulatek Chippendale

Pashminy
i szczępiaczki