Narzędzia ogrodnicze. Jakie? Konserwacja.Przechowywanie.

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Narzędzia ogrodnicze

Post »

Cena wysoka a jakość ich pozostawiała do życzenia.Droższy jest od Fiskarsa . /Fiskars jest ok ale starej generacji czarne z pomarańczową rękojeścią ,bo te takie srebrne Fiskarsy to też bubel./
Był szpadel na targach ale co to był za szpadel ;:oj niestety ladaco nie chciał mi sprzedać ,bo to wystawkowy był ,przypomne sobie to Ci podam firmę .Rewelacyjny! I co najważniejsze nie spawany tylko kuty cały.
Błagania nie pomagały ,groźby prośby serce miał twarde jak ta stal na szpadlu :lol:
Trzon antypoślizgowa guma,kształt trzonka i profil całego szpadla się znaczy ten cały diznajner do ręki pasował idealnie.I tu właśnie chodzi o to,że musi pasować idealnie do ręki /fiskars miał to w starej generacji a teraz ma ta firma/ koszt około 70-80 zł.
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Awatar użytkownika
kulow
50p
50p
Od: 11 sie 2012, o 17:35

Post »

Droższy jest od Fiskarsa :?: :shock: to umnie w Castoramie jest odwrotnie. Jakość wykonania jest rewelacyjna nie wiem czy ty pomyliłeś marki czy piszesz tylko tak bo masz friska . Swojego szpadla ostatnio użwałem jako dzwignia przy wyrywaniu korzeni i nawet niejęknął , nie wiem ale jak dlamnie w tym przedziale cenowym właśnie on jest No1.
Awatar użytkownika
robertP2
1000p
1000p
Od: 7 lut 2011, o 22:22

Post »

Kolejny mądrala co się czepia :lol: przyuważ z kim fruwasz :wink: i nic nie daje edycja posta.Słowo się rzekło.

Fiskarsa miałem 17 letniego w spadku po dziadku :lol: , dwa nowe połamałem z nowej generacji a dwoma starymi robiłem przez wiele lat.a Romanik bubel i tyle .marek nie mylę ,nie mam jeszcze problemu z czytaniem ze zrozumieniem.
Pracowałem różnymi szpadlami.Wykopywanie w tysiącach sztuk na rok. I nie polecam Fiskarsa bo mam ,ale to co dobre.Z doświadczenia .
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
x - o -0
---
Od: 1 wrz 2010, o 00:07

Post »

Romanik to importer narzędzi z Chin, jak by nie wyglądał Romanik to zawsze pozostanie to chińska produkcja i jakość.
Fiskars jest optymalny cena do jakości. Ma też inną cechę, której nie posiadają łopaty z Chin . Mianowicie każde wbicie w ziemie ostrzy łopatę, odwrotnie jak to się dzieje u Romanika. Wniosek, dla pozornie oszczędnych Romanik dla zawodowców i amatorów Fiskars.
Awatar użytkownika
kulow
50p
50p
Od: 11 sie 2012, o 17:35

Post »

Szkoda tylko że jeszcze same niekopią te sztychówki
x - o -0
---

Post »

No cóż, są i takie co kopią same, nazywa się to Turbo Digger.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=0R2 ... =endscreen
Awatar użytkownika
krzysztofkhn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2008, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Szkoda tylko, że jeszcze zimnego piwa nie podają Właścicielowi !
PS A wiecie ile to kosztuje ?
Serdecznie Pozdrawiam.

Krzysztof Khn.
x - o -0
---

Post »

cena 900-1100 EU
Awatar użytkownika
aniawoj
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 paź 2005, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jakiej grubości korzenie jest on w stanie przeciąć? Na tym filmie wygląda to tak, jakby kopanie wykonywane było z równoczesnym cięciem korzeni.
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
x - o -0
---

Post »

Korzenie o grubości fi10cm nawet nie poczujesz wchodzi jak w masło.
Największy jaki wycinałem miał około 20cm. Górna granica to długość ramienia, czyli około 70 centymetrowy korzeń da się się tym wyciąć. Czasem wycinam tym pnie po wycince większych drzew, jest z tym trochę zabawy, ale jest szybciej niż frezarką do pni. Kawałkami trzeba obłupywać i pień się poddaje. Łopata ma jeszcze dodatkowy osprzęt, np. dołownik, sod cutter, dłuto, przystawkę do zdzierania wykładzin, glazury, etc...
Awatar użytkownika
Forest321
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 11 lis 2012, o 19:23

Post »

a możesz powiedzieć gdzie takie cudo można kupić, bo w Polsce to chyba raczej nie dostępne.
Ja tu tylko sprzątam
x - o -0
---

Post »

aniawoj pisze:Jakiej grubości korzenie jest on w stanie przeciąć? Na tym filmie wygląda to tak, jakby kopanie wykonywane było z równoczesnym cięciem korzeni.
Na tym filmie fajnie widać jakie można ciąć gałęzie.
http://www.youtube.com/watch?v=QefUzeLSWvY

-- 22 gru 2012, o 17:51 --
Forest321 pisze:a możesz powiedzieć gdzie takie cudo można kupić, bo w Polsce to chyba raczej nie dostępne.

Wpisz tą nazwę w Goggle.de
Turbodigger TD80SII
zobaczysz ceny i gdzie można to kupić.

W Polsce nie trafiłem na dystrybutora TurboDigger'a, ale są innych firm podobne urządzenia i znacznie tańsze.
Wpisz w Google.pl, hasło "łopata pneumatyczna"
_mackro_
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 27 sty 2013, o 14:27
Kontakt:

Post »

Do niewielkich ogrodów ten sprzęt jest dobry:

http://www.youtube.com/watch?v=71rjx1PN8h8
Poznam Regulamin Forum
x - o -0
---

Post »

Nie da się ukryć;)
agatttka
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 7 wrz 2009, o 20:08

Post »

Zwracam się z ogromną prośbą zwłaszcza do właścicieli/pracowników sklepów ogrodniczych o pomoc dla początkującej: przymierzam się do zatowarowania sklepu 200m2 (miasto 20 tys. mieszkańców), który jest w trakcie budowy i mam niemały problem z asortymentem narzędziowym.
Nie chciałbym mieć zbyt wielu firm/rodzajów... Myślałam o Romaniku (1 duży ekspozytor z "lepszej" serii) i Kard jako tańsza opcja.
Jeśli chodzi o narzędzia mniejsze - tu mam naprawdę problem, chciałabym wybrać 2 firmy (lepsze oraz tańsze, ale też nie badziewie), ale jest ich tyle... Raco Expert, Gardena, Greenmill, Topex, nie wiem co tam jeszcze. Może ktoś mi naświetlić sprawę jakie są różnice między nimi, które są dobre, dobrze się sprzedają, stosunek jakość/cena??
Już mi ręce opadają powoli. Czy do tego wszystkiego dodać Fiskarsa? Może na początek tylko wybrane elementy (wiadomo cena) np. sekatory i siekierki albo coś...
Będę wdzięczna za podpowiedzi :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”