Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.
- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.
Madziu jak my przyszliśmy na nasza działkę taką zaniedbaną i zachwaszczoną to sąsiedzi za płotem stali i się śmiali , wręcz wyszydzali że kolejni przyszli dwa razy łopatą ruszą i odpuszczą i chyba sie przeliczyli , nie warto zwracać uwagi na ludzi są zawistni i często sami nie mają ochoty nic robić i dziwią się innym że robią bo po co ... takim podejściem niczego sie nie osiągnie. Każdy pracuje w swoim tempie i robi co uważa za słuszne w danym momencie, przy takiej ilości pracy to człowiek czasem zabiera sie za kilka rzeczy na raz po to żeby nie było monotonnie. 

- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Madziu ja też uważam,że to ludzka zazdrość powoduje,że się czepiają,niestety to jest zmora Polaków
Niech każdy pilnuje swojego ogródka i swoich chwastów
Ty Kochana masz coraz piękniej i ciesz się tymi chwilami,nie zważaj na głupie docinki
Jestem bardzo ciekawa malinek,będę je u Ciebie podglądać,jeśli będą miały sesję zdjęciową
Pozdrawiam:)

Niech każdy pilnuje swojego ogródka i swoich chwastów

Jestem bardzo ciekawa malinek,będę je u Ciebie podglądać,jeśli będą miały sesję zdjęciową

Pozdrawiam:)
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ależ pięknie uprzątnęłaś tę swoją działeczkę. NIc a nic nie widać, że studnia świeżo kopana! Brawo!
Mnie też ludzkie gadanie strasznie irytuje. Jednak życie jest zbyt krótkie, by się tym na dłużej przejmować.
Nosek do góry i jednym uchem wpuszczaj a drugim od razu wypuszczaj :P
Niech się trawka pięknie sieje w najbliższy weekend.

Mnie też ludzkie gadanie strasznie irytuje. Jednak życie jest zbyt krótkie, by się tym na dłużej przejmować.
Nosek do góry i jednym uchem wpuszczaj a drugim od razu wypuszczaj :P
Niech się trawka pięknie sieje w najbliższy weekend.
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Studnia świetna rzecz...a ludzie niech sobie gadają
a Ty rób swoje 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Madziu wspaniale, że prace przy studni już zakończone
wysprzątałaś wszystko wspaniale, działeczka dosłownie wygłaskana
A ludźmi nie przejmuj się, niech sobie gadają. Dla Ciebie ważne jest to co Ty chcesz i co zaplanujesz
A inni nich sobie myślą, co chcą 

- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie ma się co przejmować ludzkim gadaniem, bo to tak jakoś jest, że najwięcej krytykują ci co sami nic nie robią 

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
A już się nie przejmuję. Szkoda czasu i energii marnować na takich ludzi. Wszystko co napisałyście to strzał w 10.
Po pierwsze zazdrość, po drugie najbardziej mądrzą się Ci co nic nie robią, po trzecie zamiast pilnować siebie pilnują kogoś. To tak w podsumowaniu.
Ponieważ większość z Was kupuje rośliny przez internet, chciałabym "porozmawiać" z Wami na temat firm kurierskich. Czy jesteście z nich zadowolone, jakie najbardziej lubicie, jakich nie trawicie itd. Ja osobiście zmieniam zdanie co jakiś czas chyba o każdej z nich. Kiedyś lubiłam siódemkę. Teraz jestem nie zadowolona z niej. Numeru do kuriera nie dają, przychodzą o której chcą, nie dzwonią czy jestem w domu itd itd. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ostatnio DPD. Otrzymałam od nich maila w dniu dostawy rano, że mają dla mnie paczkę i od razu podali numer kuriera. Bardzo mi się to spodobało. A jakie są Wasze doświadczenia z firmami kurierskimi?
Po pierwsze zazdrość, po drugie najbardziej mądrzą się Ci co nic nie robią, po trzecie zamiast pilnować siebie pilnują kogoś. To tak w podsumowaniu.
Ponieważ większość z Was kupuje rośliny przez internet, chciałabym "porozmawiać" z Wami na temat firm kurierskich. Czy jesteście z nich zadowolone, jakie najbardziej lubicie, jakich nie trawicie itd. Ja osobiście zmieniam zdanie co jakiś czas chyba o każdej z nich. Kiedyś lubiłam siódemkę. Teraz jestem nie zadowolona z niej. Numeru do kuriera nie dają, przychodzą o której chcą, nie dzwonią czy jestem w domu itd itd. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ostatnio DPD. Otrzymałam od nich maila w dniu dostawy rano, że mają dla mnie paczkę i od razu podali numer kuriera. Bardzo mi się to spodobało. A jakie są Wasze doświadczenia z firmami kurierskimi?
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Madziu! U nas ten z '7' dzwoni. Ale jak będziesz zamawiać częściej, to z każdym kurierem się dogadasz. Mamy 'swoje' miejsca gdzie zostawiają mi paczki 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
O sąsiadach nie napiszę nic złego, bo ja mam takich do rany przyłożyć i żyję z nimi lepiej jak z rodziną.
Co do kurierów, to też nie mogę narzekać, bo jak mnie nie ma to u sąsiadów zostawiają paczki.
Gorzej ze sprzedawcami było na początku, bo teraz kupuję tylko u solidnych i zaprzyjażnionych.
Nie przejmuj się gadaniną innych, najważniejsze że tobie się podoba.
Bo ogród jest twój a nie sąsiadów.
Jak będziesz się tłumaczyć to będzie tylko gorzej a jak ich zbagatelizujesz to się przestaną interesować.

Co do kurierów, to też nie mogę narzekać, bo jak mnie nie ma to u sąsiadów zostawiają paczki.
Gorzej ze sprzedawcami było na początku, bo teraz kupuję tylko u solidnych i zaprzyjażnionych.

Nie przejmuj się gadaniną innych, najważniejsze że tobie się podoba.
Bo ogród jest twój a nie sąsiadów.
Jak będziesz się tłumaczyć to będzie tylko gorzej a jak ich zbagatelizujesz to się przestaną interesować.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Magdo,
różnie bywało z kurierami. Raz lepiej, raz gorzej, czasem kompletnie beznadziejnie, wszystko zależy od ludzi. Ale generalnie - moja ocena jest jak najbardziej pozytywna.
różnie bywało z kurierami. Raz lepiej, raz gorzej, czasem kompletnie beznadziejnie, wszystko zależy od ludzi. Ale generalnie - moja ocena jest jak najbardziej pozytywna.
- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
To ja mam pełen komfort
. W moim domu jest ochrona - Portiernia. Jak coś zamawiam i płacę z góry, to piszę, żeby jak mnie nie ma, zostawiali na Portierni (zostawiłam u nich kiedyś takie upoważnienie) - wszyscy u nas tak robią. Czasem przy ich drzwiach widuję paki tak wielkie, że to chyba meble
. Bardzo to wygodne, bo czasem ludzie pracują do wieczora i mieli by kłopot z odbiorem przesyłek. Ale i tak zawiadamiają mnie mailem, że wysyłają, albo dzwonią. Jakoś szczęśliwie nie miałam z firmami kurierskimi żadnych nieszczęśliwych przygód. Wydaje mi się, że dużo też zależy od samych kurierów
.

-
Aniu, Grażynko, Madziu, Jolu to Wam powiem że macie szczęście. Ja u siebie znam już chyba wszystkich kurierów. Przy kupowaniu mieszkania i jego meblowaniu odwiedzali nas dość często. Kilku się zmieniło, ale zdążyłam już ich też poznać. Tak jak wspomniałam wcześniej, najmniej podoba mi się siódemka. Myślę że obniżyła jakość swoich usług. Po co jest infolinia skoro nie można dowiedzieć się ani o której przyjdzie kurier, ani jaki ma numer, ani czy dotrze na pewno dzisiaj. Kurier z UPS też dzwoni. Czasami po prostu też bym chciała taką portiernię jak Ty Jolu. Wiem że to bardzo dobra sprawa bo w moim poprzednim miejscu zamieszkania był portier. Ostatnio bardzo narzekali na DPD i myślę że dlatego zmienił swoje usługi. Chłopak który obsługiwał nasz rejon był bardzo sympatyczny. Ubierał się w zależności od święta. Albo motywy z króliczkami, albo czapki Mikołaja itd. Mój em go nie lubi ponieważ już kilka razy sugerował mi kawę
Niestety od dłuższego czasu nie przyjeżdża. Zastanawiam się czy zmienili mu rejon czy może jest sprawcą wypadku jaki miał miejsce niedaleko mnie. Kurier podjechał pod wieżowiec ( po chodniku, ponieważ parking jest dużo dalej) i jak cofał wyszła kobieta starsza i weszła mu pod koła. Nie miał szans jej zobaczyć w lusterku. Na ten chodnik wjeżdżają mieszkańcy i policja też. No niby jako pojazd uprzywilejowany mają prawo... . Ciężko stwierdzić czyja to wina. Kobieta idąc po chodniku teoretycznie ma prawo nie rozglądać się i iść w przekonaniu że ją nic nie przejedzie. Z drugiej strony on jeśli już cofał to mogła się zatrzymać. Sama nie wiem jak to ocenić. Szkoda mi i jej bo poniosła śmierć i jego bo którykolwiek by nie był ( czy to ten od kawy czy nie) to podobno był młody. I trauma i konsekwencje zostaną mu do końca życia.

- sniezek
- 100p
- Od: 19 lis 2011, o 20:22
Madziu, z kurierami różnie bywa , ja zamawiam na adres firmowy i zawsze docierają , z reguły na czas , czasem kurier zadzwoni, ostatnio smsy wysyłał o której bedzie , w sumie nie mam swoich ulubionych , bo nieraz Ci ulubieni potrafili podpaść, ot, od człowieka zależy
Kiedy jakieś zdjecie nowe ? U mnie już są , zapraszam

Kiedy jakieś zdjecie nowe ? U mnie już są , zapraszam

-
Oj zdjęcia nowe były wczoraj
Już z działki wróciłam więc nic nowego na razie nie wkleję. Choć bardzo bym chciała
Myślę że wraz z rozwojem wiosny zdjęć będzie więcej. Choć w dalszym ciągu prognozy mnie straszą że weekend zimny, deszczowy a nawet ze śniegiem. Nie może tak sobie popadać od poniedziałku.. bądź do soboty.. Idę zobaczyć te Twoje nowości 

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
hej , hej może nie będzie tak źle z ta pogodą , zobaczymy, niby to ostatnie takie ochłodzenie, a potem wiosna na całego