Doniczkowce u szarotki cz.5

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Doniczkowce u szarotki cz.5

Post »

Wiosna coraz bliżej, a ja jak na złość się przeziębiłam. ;:223 Co nie przeszkadza mi w przygotowywaniu rabatek pod wczesne warzywa. Staram się tylko nie spocić, bo jakby tak przypałętało się coś poważniejszego to w domu i obejściu "Armagedon". ;:222
Jeśli chodzi o prezenty to każdy powód jest dobry. Zresztą brak okazji to też okazja. ;:306

Dziś kolejny zwiastun, coraz piękniej na rabatkach;

Obrazek
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Kelpie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2013, o 14:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Racja- coraz bardziej kolorowo się robi ;:138 ale na zdrowie trzeba uważać- i to bardzo ;:108
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina

mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

Przyznać muszę, że w Twoim ogrodzie rosną przeróżne rośliny. Wszystkie jednak piękne i pięknie kwitnące. Gratuluję. :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Jesienią nasadziłam tyle różnych cebulowych, w tylu różnych zakątkach. Teraz mam frajdę chodząc i odnajdując coraz to nowe kiełki lub kwitnące rośliny. Wiem, ze cebulowe krótko kwitną, ale to jedyny ich minus. Reszta to same plusy. Największym jest to, że kwitną kiedy w ogrodzie jeszcze szaro, buro i ponuro. ;:108 Dodają energii w czasie przesilenia wiosennego, a oczekiwanie na kwitnienie to duża dawka adrenaliny. Serdecznie polecam. ;:215
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Ach te przebiśniegi ;:167 ;:215

A ja wczoraj trochę grabiłam w ogródku i też coś tam kwitnącego znalazłam. ;:138
Ale u nas na tym 'biegunie zimna' to dopiero śnieg zlazł ;:224 ...a w zacienionych rowach dalej sobie leży...
Moje cebulowe,to zakwitną chyba dopiero w maju :evil:

Przepiękne irysy ;:219

U mnie katar trwał półtora tyg. :evil: i jeszcze nie całkiem mi przeszedł.Więc współczuję bardzo ;:168
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Dorota, Ty się lecz lipówką.Mnie nic tak nie pomaga jak to :;230 i mówię całkiem poważnie.Oskubię wszystkie kwiatki z lipy w tym roku i pszczółkom nie zostawię NIC :;230
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,a gdzie znajdę przepis na tą lipówkę?
Ja kurowałam się tylko malinówką.Ale w symbolicznych ilościach.Więc niewiele pomogła :roll: .A lipę mam pod oknem.I coś czuję,że taka lipówka by mi łatwiej ''wchodziła'' niż napar z lipy ;:224 ;:306
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Aniu, Ty to mądra jesteś, bo Twoje lipy to na razie "lipki". Dobrze wiesz, że z moich zebrać kwiaty to nie lada wyczyn. Na wysoką drabinę by trzeba wejść. Ja tam wejść się nie boję....... z zejściem będzie gorzej. Nikt inny się nie odważy, bo to ja chodzę w najniższej wadze ;:306 ;:306 ;:306
Jolu syrop lipowy masz na 46 str kulinarnego. :wit
Nadwyżki z domu i ogrodu
Magdula141
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2007, o 13:21

Post »

Dorotko na katar i przeziębienie ja używam sok z czarnego bzu - 5 łyżeczek do herbaty wieczorem i w ciągu dnia po 1 łyżeczce do herbatki.Poza tym dodać sok z cytryny ja jeszcze dodaję łyżeczkę soku z czarnej porzeczki- to wszystko oczywiście własnej produkcji.
Działa :D

:wit ;:196
Pozdrawiam Wanda
Moje wątki
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Dorotko ;:196 .Do lipca jeszcze daleko.Ale muszę zapamiętać i zrobić.

Chciałam Cię zapytać o jedną rzecz.Mianowicie-kiedy wynosisz swoje hortensje z piwnicy? ;:224 Mnie już kusi ,ale sama nie wiem.Boję się by pąki nie przemarzły.A nie chce mi się ''nosić'' z nimi.Chyba,że bym do szopy wstawiła.Ale tam też słońca by nie miały.Tyle tylko,że mrozu może by nie było i temp.zbliżona już do podwórkowej.Szok mniejszy by był.
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Wandziu tak właśnie się kuruję..... sokami własnej produkcji i cytryną. Już mi lepiej. ;:196

Jolka jeśli masz szopę to je tam wystaw. W tej chwili ważne żeby nie było mrozu, to się zahartują. Moje stoją w "starym domu", gdzie zimą temperatura były tylko kilka stopni wyższa niż na zewnątrz. Podlewam co jakiś czas, a że mają widno, bo stoją przy oknie to wystawiać zacznę jak się zaczną zielenić.
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja lipa to tez dorodna i latek liczy ponad 30/Mam farta pod jej korona mam garaż do samochodu.Wdrapuję się wić na dach ... ;:224
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ha ;:138 .Podpowiedziałaś mi pomysł.Wystawię te hortensje do pomieszczenia,które jest w chlewie i ma okno.Będzie na + i jasno.Czyli nie trzeba będzie przyzwyczajać do słonka później.Dzięki ;:196 .Dobry plan :heja
szarotka66
1000p
1000p

Post »

Aniu czy Ty możesz sobie wyobrazić mnie (starą kobitę) wdrapującą się na cokolwiek? ;:306 Wy "dzieci" macie to we krwi. :wink:

Jolka już to kiedyś mówiłam, ale mogę powtórzyć: "co głowa to rozum, co d.... to smród". ;:306
Dobrze, że można coś podpowiedzieć. :wit
Ja dziś siałam warzywka po folią (sałaty, rzodkiewkę, kapustę wczesną i takie tam) i sadziłam do donic lilie, które dostałam z dość dużymi kłami. Oj będzie się działo, tym bardziej, że czekam na kolejną dostawę tych cudnych kwiatów. W tajemnicy Wam powiem, że sadziłam też tulipany, a co.......... kto bogatemu zabroni? ;:306 ;:306
Mam nadzieję, że choć spóźnione to jednak zakwitną, bo takie eksperymenty już robiłam z pozytywnym skutkiem. ;:215
Nadwyżki z domu i ogrodu
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No co Ty kobito?Ja byłam zawsze grzeczna i po drzewach się nie czepiałam ;:224 Zapomiałaś zę mam bujną wyobrażnię?Już Cię na tej lipie widzę :;230
Ja dziś narobiłam się niemiłosiernie, pleców nie czuję, ale już widać zę roboty sporo ubyło.Sprzątnąć resztę gałęzi , drobne zutylizować, orka i pole pod warzywka gotowe :tan .Będę mogła zając się porządkami w przyszłym ogrodzie :heja
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”