url=http://www.garnek.pl/rys11/26904025]

Faktycznie strzelałem z odmianą Fuzzy Wuzzy miałe pewne zastrzeżenia gdyż wiem że odm. ta ma rozdwojone końce na płatkach dla tego dałem przy nazwie znak zapytania.BarbaraR pisze:Odezwał się Stanisław i sprostował nasze typy co do zdjęć przedstawionych przez Hanię. Przedostatnia na zdjęciach - typowana przeze mnie na Explosion to Gladiator (podobno czasem się tak wybarwia), natomiast typ Grzegorza też nie był celny, bo to podobno dr Milos Gala. Haniu, odnotuj poprawki.
Wracając do wystawy dalii w Rybniku - żeby nie być gołosłowną w pochwałach, i żeby zachęcić Was do jej odwiedzenia w 2014 roku, zamieszczam trochę zdjęć z przedostatniej wystawy, w 2012 roku, bo z 2013 prezentowałam już zdjęcia w I cz. wątku. Dodam jeszcze jedną, bardzo istotną informację - jednym z najbardziej zaangażowanych w organizację wystawy jest zawsze Grzegorz. Napomknę, że równolegle z wystawą dalii corocznie w Rybniku odbywa się wystawa mieczyków.
Takie paliki są dostępne w marketach budowlanych , większych sklepach ogrodniczych. W zależności od rozmiaru cena to parę zł, cena podobna jak analogiczne rozmiarowo paliki bambusowe. Są one wykonane z cieniutkiej rurki metalowej obleczonej plastikiem. Osobiście mam niezbyt dobre doświadczenie z tego typu palikami. Trzeba bardzo uważać przy wbijaniu - są bardzo delikatne, a często już po jednym sezonie metalowa rurka jest już nadjedzona przez rdzę. W następnym sezonie sprawę ratuje odwrócenie tyczki "do góry nogami", a potem tylko śmietnik. Chyba zwykły bambus jest trwalszy.BarbaraR pisze:Na poniższym filmiku widać jak w elegancki sposób można podeprzeć dalie. Problem jest tylko jeden - takie paliki zapewne są dostępne na niemieckim rynku i to w niezbyt wygórowanych cenach. Konia z rzędem temu, kto znajdzie takie w naszych sklepach z akcesoriami ogrodniczymi...