Ogród 100 róż cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. II

Post »

Aniu, dziękuję za info o Young Lycidas. Szczęściara z Ciebie, ja się też pytałam o nią, ale echo ;:222 , a nawet więcej, że nie ma i nie będzie, buuu. Ale za to mam Tradescant lalalala, a ostatnią sztukę zwinęła Ci sprzed noska moja przyjaciółka ;:219 Sorki ;:218
Nie wal mnie tym młotkiem, bo się jąkać będę. Jak znajdę fotkę, to podeślę na priv. Na wątek mnie nie namówisz ;:209
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Aniu pięknie jeszcze kwitną u Ciebie róże
Petticoat i Pastellę posadziłam kilka dni temu, a oglądając je u Ciebie, rozmarzyłam się o ich kwitnieniu w moim ogrodzie ;:108
Stefcię też zamówiłam, ale na nią jeszcze czekam
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aniu, dużo ci jeszcze róż kwitnie ;:oj
Podobają mi się te białe maleństwa ;:108
Pozdrawiam i życzę miłego dnia .
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aniu, Kochana, dzień dobry :wit
Jestem bardzo zaskoczona ilością różanych kwiatów u Ciebie. Oczywiście sourire i Zocha mnie zatrzymały na dłużej...
Pogoda rzeczywiście jest łaskawa aż w nadmiarze :wink: ......a ja? Ja wczoraj cały dzień, do 20.00 byłam w murach.... :?
Wiesz, mam znowu pytania o jedną rożyczkę......Czy Kurfurstin Sophie kwitła Ci cały sezon? U mnie miały przerwy......Jaką ta róża osiągnęła u Ciebie wysokość? :wink: tylko tyle.
Jeszcze nie dojechałay do mnie dwie sztuki, ale sądząc po moich wielkich egzemplarzach, moze być dziwnie z nimi na brzegu rabaty, bo cosik im się urosło :;230 tak do metra ;:306
Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Zachwycające róże ;:138
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Natasha Richardson
Obrazek

Lady Salisbury
Obrazek

To moje faworytki, choć zdecydowanie wszystkie wspaniałe. To niesamowite jak wiele jeszcze róż pięknie kwitnie. U mnie te co kwitną to raczej niedobitki i kwiaty nie są już takie kształtne.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, pięknie Ci jeszcze kwitną róże! Jak dla mnie, cały listopad mógłby taki być :) Potem krótka zima i wiosna od lutego :uszy
Kiedy pokażesz środkową rabatę? ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

robaczek_Poznan pisze:Aniu, pięknie Ci jeszcze kwitną róże! Jak dla mnie, cały listopad mógłby taki być :) Potem krótka zima i wiosna od lutego :uszy
Kiedy pokażesz środkową rabatę? ;:65

Tak, tak, tak, popieram Kasię z takimi datami i terminami.
Tak, działka dość duża, ale miejsca już coraz mniej. To taka ironia losu, ale jak wiesz u mnie piasek, a w piasku nic nie rośnie. Nie dam rady wymienić ziemi w cąłym ogrodzie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jak tak dalej pójdzie to może i w listopadzie różyczki będa cieszyły oczy.
Tradescant fatalny. Bardzo marna sadzonka. Zobaczymy jak sobie poradzi w przyszłym roku
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witam Was serdecznie :wit
Bardzo mi miło, że do mnie zaglądacie.

Justynko, to masz już posadzone wszystkie. Teraz będziemy niecierpliwie wyglądały wiosny i pierwszych listków na tych nówkach... Mnie przynajmniej one zawsze najbardziej ciekawią :)

Julieto, Twoja przyjaciółka uchroniła mnie od niechybnego bankructwa, więc raczej powinnam jej podziękować :D Jak zacznę te różane zakupy, to nie wiem kiedy skończyć...
Mówisz, że nie dasz się namówić... Pożyjemy, zobaczymy ;:209
Jeśli zechciałabyś podesłać fotkę, byłoby mi bardzo miło...

Ewciu, z tych różyczek będziesz zadowolona. Wszystkie są zdrowe i kwitną cały sezon. U mnie jeszcze mają kwiaty :)

Reniu, masz na myśli Sonnenröschen? Ja jestem z nich średnio zadowolona. Kwitną raczej słabo, a doniczkę to bym chciała mieć obsypaną kwiatami. To ich pierwszy sezon u mnie; może w przyszłym roku będzie lepiej...

Justyś, Zośki miały przerwę, ale raczej krótką i cały czas obsypane są pąkami. Metrowych gigantów nie mam. Belgijki osiągnęły ok. 50, w porywach 60 cm. Niemiecka jest zdecydowanie niższa ? ok. 40 cm i bardziej kompaktowa.
One u Ciebie są po przejściach, więc zakładam, że w przyszłym roku zmądrzeją :wink:

Fraszko, dzięki :)

Aprilku, obie się bardzo szybko osypują ? zwłaszcza Lady Salisbury. Teraz oczywiście nie w takim tempie jak latem. Zobaczę, co pokażą w przyszłym sezonie...
Na wielu różach kwiaty wyglądają inaczej o tej porze roku ? na Natashy również :)

Kasia, podpisuję się pod tym rękami i nogami :D
Rabatę pokażę jak wrócisz z wojaży i jak skończę pewną robótkę, żebym mogła się należycie zaangażować w temat :lol:

Marzka, myślę że jakbyś obsadziła całą działkę różami, to stałyby się Twoim utrapieniem...
Podoba mi się Twój zamysł sadzenia róż blisko domu (Bonica sądzę, że będzie pasowała do tego towarzystwa).

Gosiek, w listopadzie, to kwiaty jeszcze muszą być. Czasami mogę liczyć na grudniowe kwitnienie...
Mam nadzieję, że Tradescant pięknie Ci zakwitnie. Bywa, że z wielkiego krzaka nic nie wychodzi (moja Agnes Schilliger).

Rzut oka na ogród przez tarasową cudowną Eglantynę. Trzy pozostałe (w gruncie) mają kwiaty i pąki, które pewnie też zakwitną.

Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Ano widzisz....
Rzeczywiście te moje są po przejściach. To może dlatego....
Zatem zostaje wszystko, czyli koncepcja, po staremu. Najwyżej będę ciąć długie baty i wtedy pomyślę. Dziękuję ;:196
Fajny widok z zegarem w tle.....
Ta róża na pierwszym planie jakby nie chciała iść spać ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu, dziękuję za to, że popierasz mnie z planami w ogrodzie. Wszak wiejskie otoczenie i surowy klimat jaki mam w siedlisku nie są stworzone dla róż. Jednak mam je w najbliższym otoczeniu i cieszę się nimi jak dziecko. Są jednak z zimozielonymi pomieszane na rabatach i liczę na dobry efekt też zimą.
Urobiłam się wczoraj trochę, ale to błogi stan dla ogrodnika, wszak cały ogród sama urządzam, a pomysły czerpię z FO
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

W moim rejonie zima przychodzi chyba wcześniej, bo zazwyczaj kwitnienie kończy się w październiku, no może do początku listopada się przedłuża.
Trzymaj kciuki za Tradescanta. Nastawiłam się bardzo na tę różę. Nie mam ani jednej w takim kolorze, bo mój Szekspir wymarzł.
I teraz żałuję, że nie kupowałam innych. Zobaczymy. Posadziłam go przy Bonice, ciekawa jestem, czy to nie będzie za duży kontrast
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Spory krzew :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31