Moje Epi

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Re: Moje Epi

Post »

Kochana oby nie była złamana.Kciuki za nóżkę.Poświeciłaś się dla neonka :) a synek -niezły tekst ;:138 ;:138

Brendii Ty się nie daj kusić tylko zabieraj się za papiruska :heja :heja ja sie na mojego nie mogę doczekać :)
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No ładnie... Gosiu współczuję, chyba zdrowie jednak ważniejsze niż ten nieszczęsny neonek... Oby wszystko było dobrze ;:202
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Też życzę Ci, żeby wszystko było dobrze ;:215
Awatar użytkownika
olgierdyna
200p
200p
Od: 26 sie 2013, o 10:31

Post »

Też trzymam kciuki, żeby było dobrze :uszy . Moja córka w czwartek złamała rękę :(
Pozdrawiam
Kinga

Zielono mi- Zapraszam
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Kingo, przekaż córce ode mnie najlepsze życzenia rychłego powrotu do zdrowia ;:196
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p
Od: 2 wrz 2013, o 14:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej dziewczyny - zrobili mi 5 zdjęć rtg (2 kolana i 3 stopy) i chirurg stwierdził, że nie widzi złamania, ale oglądając zdjęcie powiedział: "boli Panią koło 5 palca" - więc chyba coś tam dostrzegł....mam iść w pn do przychodni, a na razie okładać i smarować :)
Kurde i dzisiaj mam gości - a chodzić nie mogę :(
A najlepsze jest, że ja sobie tak kuśtykam, a mój Synek zaczął mnie naśladować i chodzi tak samo - mała papuga :D
I takie buty.... :)

Ale pewnie przestanie boleć jak dostanę paczkę z kalateą network i carnosa tricolor (tak, zamówiłam! ;:108 , Dorotka - poinstruujesz mnie jak mam z nimi postępować? :) ) i list z "kuta...skami" od deissy ;:138
Deissy - jak tam papirus zgnije w kopercie przez weekend to zrobimy drugie podejście :wink:
Brendii - jeśli poczekasz trochę, to mogę wysłać Ci papirusa ze szczepkami epi - bo na razie nie mam z czego ciąć (trochę je ogołociłam, żeby dosadzić do tego najmniejszego). Teraz już wiem jak się wysyła :wink: Twój epi powinien Ci szybko rosnąć, bo masz dorodny kawałek - ale wypadałoby trochę zagęścić ;). I podpieraj w górę (wtedy ma ma grubsze łodygi, większe liście, rozgałęzia się, tworzy duże korzenie napowietrzne i szybciej rośnie). A kikuty wsadzałam "w celach" naukowych" - trochę dłużej czeka się na efekt - ale eksperyment się udał :)
Kingo - przykro mi z powodu córki :( Która to ręka?
Fraszka - a Tobie tradycyjnie puszczam oczko :wink: ;:128
Dzięki za odwiedziny! :wit

Uuuuuu, ale się rozpisałam....to jeszcze zdjęcie - FOR ALL! :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
olgierdyna
200p
200p
Od: 26 sie 2013, o 10:31

Post »

Dobrze że to nie złamanie, szybciej się zagoi. Trzymam kciuki.
Córka złamała prawą rękę, ale na szczęście jest leworęczna :D
Pozdrawiam
Kinga

Zielono mi- Zapraszam
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Ufff, no to na szczęście - mniej jest Jej ta prawa potrzebna.
Zdrówka życzę! :)
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p

Post »

Dumbledore pisze: Ale pewnie przestanie boleć jak dostanę paczkę z kalateą network i carnosa tricolor
;:306
Super, to moje dwie faworytki!
Moja H. carnosa tricolor siedzi w wodzie i czekam na korzonki, więc na razie dużo o niej nie wiem - tyle, że jak to hoja lubi zraszanie i na razie wydaje mi się, że jest dość bezproblemowa. A o C. network wiem od Pati, że trzeba uważać, żeby jej nie przelewać (bo wtedy zwija listki) i że też lubi zraszanie :tan
Piękny młody listek...
A tobie szybkiego zdrowienia, może jak to nie złamanie to szybko się wszystko zagoi ;:333
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Dorotka - Hoyę wstawiłaś tak po prostu do wody, czy dałaś jakiegoś ukorzeniacza czy coś w tym rodzaju :wink: I w jakiej ziemi będziesz ją sadzić - ja mam uniwersalną. W niej też posadzę kalateę. A dzbanecznika w mieszance uniwersalnej z kaktusową :)
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p

Post »

Nie, bez ukorzeniacza tak po prostu do wody (miałam ją wsadzać do keramzytu żeby tam się ukorzeniała, ale myślę, że w wodzie da radę). Calathea do uniwersalnej bez problemu a hoi - ja swoim daję mieszankę uniwersalnej z kaktusową + trochę styropianu (akurat ostatnio ocieplali nam ścianę w bloku to troszkę go zebrałam ;:224 )
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Podczytywalam od jakiegos czasu, wczoraj to juz mnie nerwowo wzielo, dzis sie przywitam. :wit Ciesze sie ze jednak nie zlamanie, bo srodstopie to kiepski temat.
"Malpowaniem" synka sie nie przejmuj, moj chadza o "lasce" (40cm patyka), a w Polsce podkradal babci kule i chodzil z nimi jak babcia.
No, kalatea, to bedzie nie lada cos! ;:167
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Dumbledore
500p
500p

Post »

Malachitek pisze:Nie, bez ukorzeniacza tak po prostu do wody (miałam ją wsadzać do keramzytu żeby tam się ukorzeniała, ale myślę, że w wodzie da radę). Calathea do uniwersalnej bez problemu a hoi - ja swoim daję mieszankę uniwersalnej z kaktusową + trochę styropianu (akurat ostatnio ocieplali nam ścianę w bloku to troszkę go zebrałam ;:224 )
Dzięki Dorociu - zrobię dokładnie tak samo :) Akurat ostatnio kupiłam słuchawki, więc styropian też mam ;:306

crazydaisy - witam, witam :wit Miło, że do mnie zaglądasz :) Małpowaniem się nie przejmuję - tylko mnie to śmieszy :lol:
No, a kalatea....ehh...nie mogę się jej doczekać ;:65
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Ale mi ulżyło ze to jednak nie złamanie uffffffffff.To teraz zdrowiej szybciutko kochana.Dzbanecznik jedzie do ciebie juterkiem najpóźniej we wtorek :)

Ta kalatea jest nieziemska :)
Awatar użytkownika
Brendii
500p
500p
Od: 22 wrz 2013, o 19:55

Post »

Oj tak, poczekam, poczekam ;:138 Już się nie mogę doczekać kiedy moja epi będzie miała taki listek.
Nie dziwie się że taka przesyłeczka poprawiła Ci humor ;:108 Dobrze że to nie złamanie, szybciej się zagoi :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”