Ogród 2
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród 2
Sylwiu wiesz ,że ta Pięknotka lubi przemarzać ? Musisz ją opatulać na zimę .Moja w tym roku zmarzła całkowicie ,a była już czteroletnim krzewem . 

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Ewuniu słyszałam że lubi przemarzać. Ojej szkoda krzaczka i to już 4 letniego. Coś mi się zdaje że będę koło nich skakać, chuchać jak przy małym dziecku.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;

- Sylwia85
- 1000p
Elu to zwykłe czarne doniczki 10 litrowe i 2 lub 3litrowe już nie pamiętam. Doniczki jak najbardziej zostają w ziemi. Co dwa lata wykopuję i sprawdzam stan cebul i zmieniam im ziemię.
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sylwuś bądź co dzień radosna
.A twoje roślinki rosną bardzo ładnie krzewuszka u mnie też powtarza kwitnienie.Trzymaj się Sylwuś

Pozdrawiam Alicja
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Witaj Sylwio mijam Cię często w zaprzyjaźnionych wątkach więc w końcu postanowiłam do Ciebie zajrzeć ,dzisiaj tylko pobierznie 2 część -i tu chylę czoła za zmiany
a w zimowe wieczory które już niedługo poczytam cz.1 - czy liczba w Twoim nicku to rok urodzenia ??pozdrawiam

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sylwio 
Czy tulipany sadzisz w doniczkach????
U nie też grasują nornice i zasze nie mam tyle co podzę,potem na jesieni dokupuję i tak w kółko
Może i ja tak spróbuję

Czy tulipany sadzisz w doniczkach????
U nie też grasują nornice i zasze nie mam tyle co podzę,potem na jesieni dokupuję i tak w kółko

Może i ja tak spróbuję

- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Sylwuś, ciekawa ta rabatka przed tujami
Skąd masz tyle rurek na palisady? Zakupy wiosenne fantastyczne - oczami wyobraźni już widzę wiosenny efekt
Też poszalałam z cebulami, bo wczesną wiosną u mnie było bardzo smutno - jutro powinny przyjść
Pamiętam, jak wiosną zamawiałaś eukaliptus górski - jestem ciekawa, jak teraz wygląda. Pokażesz?
Miłego, rodzinnego wieczorku

Pamiętam, jak wiosną zamawiałaś eukaliptus górski - jestem ciekawa, jak teraz wygląda. Pokażesz?

Miłego, rodzinnego wieczorku

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
cześć Sylwio,uporządkowane jak spod igły,pięknie, trzeba brać wzór od ciebie,pozdrawiam
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Podpisuje się pod Martusią wszystko pięknie.Ja tez cebule sadzę w doniczkach lub plastikowych pojemniczkach ,Bardzo pomocna metoda nawet przy przesadzeniu wyciągam całą doniczkę i przenoszę w inne miejsce.
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Sylwuś aż się nie mogę doczekać jak Ci zakwitną tulipany!!!!
A po przekwitnięciu tulipanów co kochana sadzisz żeby tak pusto nie było?

A po przekwitnięciu tulipanów co kochana sadzisz żeby tak pusto nie było?
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03

LILAK MEYERA ładny ma kwiatuszek zawsze nawet najmniejszy kwiatuszek Cieszy

Krzewuszki pięknie powtórzyły kwitnienie

Pięciornik piękny ile ma pączków jeszcze. Ja mojemu kwitnącemu to tak z bliska zdjęcia nie zrobię, bo nie mieści się w kadrze.

Perukowiec śliczny

Piękną rabatkę tulipanową wiosną miałaś

Sylwuś w te doniczki, co szadzisz tulipany to zrobiłaś po bokach dziurki.? czy nie potrzeba robić dziurek tylko na dole wystarczą.
Tulipany w tych doniczkach wkopanych w ziemię nie gniją i nie przemarzają.
Jak tulipany przekwitną i liście im żółkną to pewnie je wykopujesz z tych doniczek i w to miejsce sadzisz inne kwiatuszki jednoroczne?
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"

- Sylwia85
- 1000p
Witajcie, dzisiaj dotarła do mnie ostatnia paczuszka z roślinami. niskimi tulipanami na skalnik, szafirkami, krokusami.
Dzisiaj mój tato wybrał się na grzybki. Znalazł troszeczkę głównie maślaki ale i znalazł taki okaz:

Jak tylko pogoda będzie sprzyjać grzybobraniu i dostanę urlop to idę w las
alicjad31- Alu dzisiaj byłam i uśmiechnięta i smutna. Ale staram się częściej uśmiechać i cieszyć z każdego drobiazgu
dorcia7- witam cieszę się że zdecydowałaś się do mnie zajrzeć. Zapraszam furtka zawsze jest otwarta. Tak liczby w moim nicku to mój rok urodzenia 1985 , dziękuję za pozdrowienia i również cieplutko pozdrawiam
anabuko1- Aniu tulipany i inne roślinki cebulowe sadze w donicach i później zakopuje je w ziemi. Na szczęście nie mam nornic tylko krety. Sadze w donicy już długi czas. i zawsze wiem gdzie co jest. Jak mi nie odpowiada roślinka w danym miejscu to wyciągam donice i przenoszę w drugie nie uszkadzając przy tym cebulek
Warto spróbować 
Mandragora- Milenko jak dawno Cię u mnie nie było, cieszę się ze jesteś
. Rurki na palisadę mam z rozbiórki kurników w mojej miejscowości. tymi rurkami kiedyś leciała pasza dla kur, indyków a teraz służą mi jak palisada
Nie martw się wiosna 2014 będzie teraz i u Ciebie kolorowa i piękna. Milenko mój eukaliptus miał odstraszać komary, ale nie podziałał. Stoi w donicy na dworze i tak myślę czy już nie czas na niego do domku. Zdjęcia pokarzę tylko musze zrobić.
Dziękuję wieczór był rodzinny, również życzę i Tobie rodzinnych spotkań i wspólnie spędzonych mile chwil.
koziorożec- Martusiu dziękuję za pochwały
jonatanka- Joasiu dziękuję
. A wiesz co ja jeszcze robię na donicach farbą olejną lub lakierem do paznokci pisze co w danej donicy mam np. tulipan i nazwę odmiany. Poczekam aż wyschnie i wkopuje w ziemię.
reniusia20- Renatko tez jestem bardzo ciekawa nowych zakupów, jak zakwitną, jak się będzie rabatka tulipanowa prezentować. Po przekwitnięciu tulipanów zawsze sadze aksamitki. Co prawda w tym roku były w doniczkach ale już na następny sezon wrócą do ziemi. Teraz na jesieni kwitnie mi dwa rozchodniki. Dekoracyjne są również latem mimo ze nie kwitną.
Paulii też mnie pięknotka ujęła tymi fioletowymi kuleczkami. To prawda o ta porę najmniejszy zakwitnięty kwiatek cieszy
Swojego pięciornika zawsze co roku przycinam i to mój błąd, Teraz wiosną pozostawię i poczekam. To duży krzak już masz?
Nic nie robię przy doniczkach. Wsadzam cebulki w ziemię i doniczki zakopuje. Dziurki na spodzie doniczki wystarczają. Raz jeden co mi w dwóch doniczkach zgniły ale tylko dlatego że stały w wodzie. Już tam więcej nie posadziłam tulipanów. Dla zabezpieczenia na zimę okrywam je kora albo biorę z kompostownika skoszoną ale jeszcze nie przegniła trawę i przykrywam wierzch doniczek. Na ogół rośliny cebulowe wykopuję co dwa lata i zmieniam im ziemię i jak mam dużo cebulek to zmniejszam. Obok doniczek sadze aksamitkę.
Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego wieczoru
Dzisiaj mój tato wybrał się na grzybki. Znalazł troszeczkę głównie maślaki ale i znalazł taki okaz:

Jak tylko pogoda będzie sprzyjać grzybobraniu i dostanę urlop to idę w las

alicjad31- Alu dzisiaj byłam i uśmiechnięta i smutna. Ale staram się częściej uśmiechać i cieszyć z każdego drobiazgu

dorcia7- witam cieszę się że zdecydowałaś się do mnie zajrzeć. Zapraszam furtka zawsze jest otwarta. Tak liczby w moim nicku to mój rok urodzenia 1985 , dziękuję za pozdrowienia i również cieplutko pozdrawiam
anabuko1- Aniu tulipany i inne roślinki cebulowe sadze w donicach i później zakopuje je w ziemi. Na szczęście nie mam nornic tylko krety. Sadze w donicy już długi czas. i zawsze wiem gdzie co jest. Jak mi nie odpowiada roślinka w danym miejscu to wyciągam donice i przenoszę w drugie nie uszkadzając przy tym cebulek

Mandragora- Milenko jak dawno Cię u mnie nie było, cieszę się ze jesteś

koziorożec- Martusiu dziękuję za pochwały

jonatanka- Joasiu dziękuję

reniusia20- Renatko tez jestem bardzo ciekawa nowych zakupów, jak zakwitną, jak się będzie rabatka tulipanowa prezentować. Po przekwitnięciu tulipanów zawsze sadze aksamitki. Co prawda w tym roku były w doniczkach ale już na następny sezon wrócą do ziemi. Teraz na jesieni kwitnie mi dwa rozchodniki. Dekoracyjne są również latem mimo ze nie kwitną.
Paulii też mnie pięknotka ujęła tymi fioletowymi kuleczkami. To prawda o ta porę najmniejszy zakwitnięty kwiatek cieszy

Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego wieczoru

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Sylwuś ,ale grzybas ,z jednego to można garnek zupy nagotować

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Sylwuś grzybek niczego sobie
co z niego zrobiłaś? Połaziłabym po lesie, uwielbiam zbierać grzyby, niestety ciągle brakuje czasu