
2. Po co... yara mila complex zawiera wszystko czego potrzebne borówce i dodatkowo zakwasza glebę, ale jest droga, są tańsze i równie dobre jak nie lepsze mixy makro i mikroelementów.
3. Jeżeli nie dasz potasu to roślinki wymrą ale jeżeli zasilisz posypowo potasem najlepiej jesienią lub wczesną wiosną następnego roku problemu z jakością jagód nie będzie.
4. To kwestia gustu, słońca, klimatu, odmiany, nawożenia...tak, tak odpowiednim nawożeniem można sterować smakiem borówki jak i wszystkich roślin owocowych.
W/g mnie jagoda kamczacka jest najsmaczniejsza, uprawa prosta i łatwa ale wydajność z krzewu bardzo słaba, borówkę jeżeli kontrahent zażyczy sobie słodką, słodko-kwaśną, słodko-cierpką lub kwaśną na przetwory to mu taką w następnym roku przygotuję a świdośliwa uważana jest przez małe dzieci za najsmaczniejszy owoc (sprawdzone).
