Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Sylwuś co to są burchle ? :) No ja jestem zachwycona nożycami na akumulatorki. Biegusiem się wszystko robi i nawet tujki w kulki nimi poprzycinałam. Bukszpan też.
Dostaliśmy w tym roku dwa karmniki gratis. Jeden kupiony stoi na podwórku, drugi jeszcze w garażu a trzeci wisi w lesie.. tam też ptaszki muszą mieć co skubać :)

Obrazek

Na spacerku w lesie znalazłam połamane drzewko..Przytargaliśmy je ponieważ podoba mi się jego kształt. Znalazłam w nim koncepcję na miejsce dla karmnika który znajduję się obecnie w garażu.
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu śliczny macie domek :D pięknie komponuje się wśród otaczającej go przyrody..... no i taras..... rewelacja :D Odpoczynek na nim musi być wspaniałym relaksem i przyjemnością :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak to prawda :) Głównie na tarasie siadam jak przychodzą goście bo tak to brak czasu :) Choć w przerwie jakiejś zdarzało nam się z Emem pić kawkę/capucinko :) W tym roku obiecywałam sobie że zacznę prace ogrodowe jak tylko puści zima (liczyłam że będzie to koło marca) żeby wreszcie posiedzieć później trochę dłużej i częściej. No ale zima dała nam popalić i ćwiczyła naszą cierpliwość więc chyba i w tym roku posiedzę na tarasie albo jak będzie już zupełnie ciemno i nie da się nic zrobić w ogrodzie albo właśnie jak przyjdą jacyś goście :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu koniecznie rób sobie przerwy w pracy na odpoczynek ....i wtedy na taras na kawkę 8-) :D
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madzia, widzę, że postanowiłaś dawkować nam wrażenia :D Wczoraj coś, dziś rabatka przy garażu i kosodrzewina :) To całkiem sporo zrobiliście ;:333 Wszystko zaczyna się naprawdę fajnie prezentować :) A studnia będzie miała miejsce na jakąś donicę z kwiatami?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hehehe
Agness postaram się tak właśnie robić :)
Milenko Starałam się pokazać to właśnie stopniowo żeby nie było chaosu :)
No planowałam zrobić trochę więcej, ale przez pogodę było to niemożliwe. No i betonowanie słupków na ogrodzenie zajęło też sporo czasu bo prawie wszystkie robiliśmy oboje z eMem. Później jak przyjechał tata to pomógł nam i szło szybciej. Gdyby nie pogoda, ostatni kawałek który został, byłby skończony i czekali byśmy tylko na siatkę. No a tak ani słupki do końca nie zrobione, ani dach niedokończony ani trawa przed domkiem niewysiana. No ale trudno. Dobrze że chociaż tyle udało się zrobić :)

-- 6 maja 2013, o 22:35 --

A co do studni to jeszcze nie wiem czy coś wsadzę do środka :) Nie widziałam jej tak naprawdę całkiem skręconej także dopiero później będę myśleć jak i co :)
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Madziu, spokojnie...jeszcze z wszystkim się ogarniecie. Wasza działeczka i tak już wygląda pięknie. :D Ten drewniany domek, wszystkie ozdobne donice, podpórki... super ;:138 Z niecierpliwością czekam na pełnię sezonu i nowe nasadzenia :)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witajcie :) Dzisiaj u mnie ;:3 na przemian z chmurkami. O jeden dzień jestem bliżej do wyjazdu na działeczkę. :heja
Dziś może wybiorę się po jakąś farelkę czy grzejniczek mały. Chciałabym już spać u siebie i myślę że taki wieczorem by mi się przydał. Podgrzać chociaż troszkę. Ja tam bym dała sobie radę..ale M straszny zmarzlak :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

U mnie też pochmurno,ale dość ciepło,wczoraj nieźle popadało:)
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

no korzeń z lasu zapowiada się ciekawie , to dobry pomysł z tym karmnikiem , jestem ciekawa jak to połączysz :D
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Madzie gałązka o ciekawym kształcie dobry pomył z karmikiem.Fajnie jest posiedzieć na tarasie w ciepłe wieczory przy kawusi lub grillu.już nie mogę się doczekać.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słuchajcie ale porządnie u mnie dzisiaj zagrzmiało... ale niestety tylko pokropiło. Jak znam życie w tygodniu na działkę żadne deszcze też nie dotarły. Generalnie jestem dzisiaj zła. Moje odliczanie się niestety wydłuży, bowiem na działkę dopiero w sobotę po poł mogę jechać. M ma pracującą sobotę :( masakra....a już się cieszyłam że pojadę w piątek po pracy i cały weekend na działce.. :(
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

U mnie też pokropiło ale burza do mnie nie doszła na szczęście
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Kurcze, szkoda, że dopiero w sobotę :( Ale nie smutaj ;:196 Farelkę kupiłaś? U mnie dziś cały dzień był przekropny, wieczorem raz zagrzmiało i lunęło deszczem, ale tylko postraszyło. Oj u mnie to chyba robactwa i chorób będzie sporo w tym sezonie. Już się szykuję do walki, moczę czosnek i robię gnojówkę pokrzywową :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

jej to nie fajnie, a u nas jak to ostatnio bywa na weekend zapowiadają deszcze.... :? mój m. też ma sobote pracującą i to całą bo ma inwentaryzacje więc sobotę jak by świeciła clara to najwyżej sama się na dzialkę kulnę.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”