Marzenko, ismeny są z kapryśne. Nie można ich za głęboko sadzić bo nie kwitną. Ja mam dwie cebule, z których tylko jedna zakwitła. Też leżały w garażu bez piasku. Jak są twarde to ok, nie powinny przemarznąć. Wsadź je teraz do donicy albo od razu do gruntu. Z tego co pamiętam w zeszłym roku to sadziłam równo z liliami. Lilie miały już po pół metra jak ismena się obudziła. Może teraz też jeszcze wylezie, szkoda by było gdyby padła bo to bardzo egzotycznie wyglądający kwiat.
Agness, no patrz co to człowiek w pośpiechu wyczynia połykając co trzecie słowo. Doczytałam że masz ściany takie jak ja, ale zamiast niebieskiego wiśnię. Ale nie doczytałam że chodzi ci o tą szarą część. No to teraz mogę już sobie to wyobrazić. Takie połączenie też bardzo mi się podoba. Też lubię kontrasty i przekorę. Ja w innym stylu, nie nowoczesnym, chcę urządzić taras. Zrobić z niego taki niby pokoik z lekkim prowansalskim zacięciem. Ale jak tak się zastanawiam to też będzie nowocześnie a jedynie elementy będą stylowe, no i kolorystyka zbliżona. Ja jednak nowoczesnego stylu się nie wyzbędę. On jest dla mnie bazą.
Co do szycia to tak niezupełnie. Jestem domorosłą krawcową. Nigdy mnie nikt tego nie uczył. Samo jakoś wychodziło. Szyłam nawet spodnie a to podobno najtrudniejsze. Miałam masę Burd, choć nigdy nie skorzystałm z żadnego wykroju. Służyły mi jako inspiracja. Niestety parę lat temu ukradli mi je wszystkie razem z samochodem. Były przygotowane do przeprowadzki. Zresztą od wielu lat też mi się nie chce szyć. Szyję to co muszę a raczej naprawiam lub przerabiam. Tak dużo jest ciuchów że szkoda mi na to czasu. Taniej i szybciej można coś kupić.
Paryska, bardzo dziękuję, latarenki dostałam od M na Walentynki. No oczywiście, że sama sobie wybrałam

Ewo, ja się nie mogę weekendu doczekać, choćby lało to ja będę w ogrodzie pracować. Jest szansa że śnieg u mnie też stopnieje bo pokazały się pierwsze plamy ściółki odkryte już.

Gosiek, z Domo to robisz tak jak ja, tyle że nie siedzę na forum bo za słaby net i fotki się nie otwierają. Ja wtedy ściągam zdjęcia, wybieram nadające się i obrabiam. M pyta czy może przełączyć bo przecież nie oglądam a ja warczę że mam podzielną uwagę

Ostatnie zamówienie, które właśnie posadziłam do donic to:
Tawułka Hyazinth
Brunnera Variegata
Przegorzan Veicht's
Funkia Fire&Ice
Płomyk Darwin Joice
Tojad Fisheri
Orlik Barlow Black
Orlik Biedermeier
Wczoraj zajrzałam do Praktik. obejrzeć pergole i kupiłam Floksy Blue cośtam. Muszę tam znów zajrzeć bo kto kupuje jedną roślinę