Żabeczko ,a moje królewny też są w doniczkach,ale 4szt.zdechły.Chyba muszę reklamować,bo dostałam je póżną jesienią,no i po zimie nic nie ruszyły. masakra
Brunnera super. Mam taką, tylko listki ma zupełnie zielone, twoja jest bardziej dekoracyjna.
Orliki to jedne z moich ulubionych kwiatów. Mam ich całe mnóstwo a wśród nich takie jak Twoje
Gosiu wiosenny wątek wyjątkowo kolorowy - wiosna nadrabia spóźnienie i wszystko kwitnie jednocześnie.
U mnie też rosnie Tawlina jarzębolistna i o tej porze to jeden z łądniejszych krzewów - nawet nie musiałaby kwitnąć bo jej kolorystyka liści mnie wystarczy. Jednak i kwiaty ma cudowne i dla mnie to przedłużenie kwitnienia tawułek bo kwitnie zaraz po nich podobnymi kwiatostanami.
Ja mam Sorbaria sorbifolia 'Sem' i to jest karłowa odmiana tawliny, charakteryzująca się wyprostowanym pokrojem i ładnym sezonowym wybarwieniem - dorasta do 100-120 cm wys.
Owszem troszkę rozrasta się ale o żadnej ekspansywności nie ma mowy i moja ziemia dobra.
Czyli bez stresu ciesz się nią bo myslę,że masz identyczną.
Dla wszystkich,którzy do mnie zaglądają.Jestem trochę nieregularnie,ale to z wielu powodów.Mimo wszystko serdecznie wszystkich zapraszam.Mam trochę roślinek,dużo już przekwitło.