"Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2013

Zablokowany
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: "Tam gdzie mgły i róże mieszkają" 2013

Post »

Mam pierwszą różę :wit Niespodziewanie zakwitła Comte de Champage....jedna malutka i słodka. Resztę zobaczę chyba za miesiąc :roll:
Obrazek

Crocus też już nie mieści się w kadrze ;) Niestety zaczyna łapać jak nigdy...jakieś drobne plamki.
Obrazek

Ogólnie
Obrazek

Młodziaki zaczynają drugi sezon. W tym roku już będzie co fotografować i wąchać.
Obrazek

Obrazek

Chyba Lousie Odier
Obrazek

Heritage ciekawsko zagląda przez płot. Pewnie tęskni.
Obrazek

No i kwitnie głóg
Obrazek

Trawka rośnie ;:138 a bukszpan chyba jednak nie odbije :(
Obrazek

Zakwitną zaraz irysy
Obrazek

Tu już coś można pokazać...reszta rabatki wciąż w realizacji
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam pierwszą różę Niespodziewanie zakwitła Comte de Champage....jedna malutka i słodka

brawa dla pierwszej panny..... ;:138 ;:138 śliczna nich Ci ładnie rośnie cały krzaczek, bo to jedna z moich ulubionych różyczek ;:108
Zaglądałam i nie mogłam się doczekać kiedy wstawisz zdjęcia. Dzięki za nie ;:196
Crocus ma plamki :wink: pewnie od deszczu ;:173
Moje dopiero się przyjmują a, ja przebieram nóżkami.
Na zdjęciach bardzo urodziwe panny.... :heja :heja
Wiesz co ! ja na kwiaty swoich róż również poczekam jeszcze do miesiąca. Chyba u większości tak będzie. ;:173
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Safoya pisze:Maju Miałam zupełnie inny pomysł na przedogródek, ale z przodu mam 2 duże i wysokie klapy do oczyszczalni i kominek wywietrzający..koszmar...w dodatku rozrzucone bez ładu i składu. Posadziłam rośliny tak by to zasłoniły.
Ziemi niewiele więcej mam, bo dość dobra na miejscu była. Mąż kiedyś obiecał, że będą ścięte...no ale na obietnicach się skończyło.
Tak te cuda wyglądają...
http://i640.photobucket.com/albums/uu12 ... /klapy.jpg
Muszę Ci powiedzieć, że mam taki sam problem, albo i gorszy. Mam 3 takie kręgi - wprawdzie bardziej płaskie, ale problem gorszy, bo nie mogę niczym zasłonić, ponieważ jest na całym zbiorniku zaledwie 15cm ziemi i nic (poza trawą) się nie ukorzeni, żeby zarosło :( Muszę wymienić dekle (są betonowe, gr.10cm, kwadratowe) na żeliwne, okrągłe, płaskie, to będzie toto mniej widoczne i ... może ustawię jakieś donice :roll:
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Niestety i u mnie przed domem są trzy kręgi od oczyszczalni i to w takim miejscu że nie mogę tam nic posadzić. Kupiliśmy zielone zakrywki ale i tak kolorem różnią się od trawy. Kominki oczywiście też są Próbuję je jakoś wkomponować między roślinami ale jakoś licho mi wychodzi. Nawet pomyślałam by posadzić kolo nich powojniki.

Gratuluję pierwszej różyczki. Ja czekam na swoje z niecierpliwością ;:65 ;:65 ;:65 . Pierwsza powinna zakwitnąć Mary Rose i Cheppendale. W zeszłym roku już się cieszyłam kwiatami Mary Rose. W tym roku obserwuje opóźnienie ale i tak nieźle znoszę te anomalie pogodowe.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Różyczka prześliczna. Życzę Ci (i przy okazji sobie, bo uwielbiam do Ciebie zaglądać), żebyś nie musiała zbyt długo czekać na pozostałe... :)
A młode przyrosty róż - rewelka ;:215
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Maju jesteś kochana ;:168 Crocus już opryskałam i na razie nie widzę niczego nowego. Zauważyłam też plamki na First Lady.

Szoczewka Współczuję kręgów. Ja też mam właśnie te zielone i zauważyłam, że dużo lepsze są takie jak mają w miastach - stalowe. Niestety te dużo kosztują. Myślę, że taki powojnik to dobry pomysł. Ja mam dwa bluszcze, które całkiem fajnie zakryły te klapy.

Monia ...no właśnie dekle żeliwne będą ozdobą. Trochę się wykosztujesz, ale skoro nic nie jest w stanie ich zarosnąć to może warto.
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Agnieszko u Ciebie jak zwykle multi pąków ;:138 ;:138 ;:138
Już się nie mogę doczekać Twoich magicznych zdjęć ;:131
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Gratulacje na tę najpierwszą ;:138 ;:138 ;:138 i te kolorowe przyrosty są superowe ;:215 głóg śliczny ;:215
Moje kręgi są różne, jeden mam żeliwny ale on jest w przejściu na ogród to musi być płaski. Bo mam rozplanowane ścieżki trawiaste właśnie na ciągach rozsączowych, bo i tak tam nic nie posadzę. Muszę jeszcze wykombinować 2 mniejsze kręgi żeby to jakoś wizualnie było zjadliwe. Ale ten jeden będzie w niedalekiej przyszłości przekładany to już niech będzie taki zielony. ;:219
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ależ ta Louise jest opąkowana, zjawiskowo wygląda ;:oj ;:167
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Brawa dla Comte de Champagne ;:138 Róże mają masę pąków, a głóg robi ogromne wrażenie ;:108
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Camelia ja ciągle z tą pomyłką wyskakuję. Pierwsza zakwitła mi Sweet Memories. Nie mam Comte de Champagne.
Ale za to ma już 3 kwitnące kwiatki ;) Polecam, bo kwitnie jak szalona cały sezon i jak widać w dodatku zakwita bardzo wcześnie. Bardzo udana rabatówka.

Dziewczyny czy widziałyście nowe zapowiedzi Austina? Generalnie nic nie kupiłam z tych zeszłorocznych, ale bardzo zainteresował mnie ciekawie zapowiadający się rambler The Albrighton Rambler
http://www.gardengallereya.ru/_fr/1/2013_UK_New_Var.pdf
Brakuje takich które powtarzają kwitnienie.
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Austin...to już :tan Sprawdziłam na jego stronie, wszystkie cztery powtarzają kwitnienie. Podoba mi się The Albrighton Rambler. Dzięki za cynk ;:196
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Trzymam 1 miejsce na rambler lub klimber właśnie i teraz w końcu wpadło mi coś co mogłoby tam rosnąć. Niestety nie przyjęła mi się Awekening i nie wiem czy nie zaryzykować i nie kupić tej róży :roll:
Tutaj fajne powiększenie: http://www.thegardencentregroup.co.uk/i ... le-PBR/YWZ
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Podoba mi się Carolyn Knight. Jest w moim kolorze.
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p

Post »

Nena to sport od Summer Song :) Napisali, że różnią się tylko kolorem. Można podejrzeć rodzica :)
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”